A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A táplálkozás művészete

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókat, reprodukciókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Mit eszünk és mivel táplálkozunk?9
Miből élünk?
Az élet energiaforrása
Metabolitok és antimetabokitok
Az anyagcsere alapja: a víz
A zsírok és szénhidrátok mint erőforrások23
A gabonák: alapélelmiszerek
A kenyér, a kása és a liszt
A cukor
A burgonya
A zsiradékok: a vaj, a szalonna és az olaj
A fehérjék testépítő szerepe50
A húsevés régen és ma
A hal
A tojás
A gomba
A tej és az anyatej68
Kecsketej és tehéntej
A műtej
Az anyatej
Savanyított tejtermékek
A vitaminok a legenda és a tudomány tükrében75
Avitaminózisok
A gyümölcsök, zöldségek, főzelékfélék egészségvédő szerepe
Az ásványi tápanyagok96
A konyhasótól a nyomelemekig
Miért pusztulnak el egyes sarkvidéki expedíciók
Konyhatechnikák és fűszerek104
Nemzeti konyhák
Vegetarianizmus és egyéb szektás élelmezések
Az élvezeti szerek128
Szeszes italok
Kávé és tea
Az éhezés és a túltáplálás141
Az éhezés történelme és feltérképezése
Koplalóművészek
Az ünnepi ebéd és vacsora
A lakoma
A diéta161
A betegélelmezés
Az étkezés ritmusa
Üzemi és házi étkezés
Az élelmezés jövője173
A változatos táplálkozás szükségszerűsége
Milyen lesz táplálkozásunk?
Lesz-e tabletta-élelmezés?
Világélelmezési gondok
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem