1.061.471

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A táplálkozás és a rák

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 82 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN: 963-04-8420-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarországon az elmúlt két évtizedben rohamosan nőtt a rákos halálozások száma.
Az 1995. évi adatok szerint az európai államok sorából az első helyet foglaltuk el. A legtöbb áldozatot a... Tovább

Előszó

Magyarországon az elmúlt két évtizedben rohamosan nőtt a rákos halálozások száma.
Az 1995. évi adatok szerint az európai államok sorából az első helyet foglaltuk el. A legtöbb áldozatot a környezetünkben egyre növekvő kockázati tényezőknek tulajdoníthatjuk. Ezek között a dohányzáson kívül a helytelen táplálkozási szokások játsszák a fő szerepet. Nemzetközi adatok bizonyítják, hogy a táplálékkal bevitt rákkeltő anyagok a rákos daganatok kb. 35-38%-át okozzák. Ilyen körülmények között érthető, hogy a rákellenes küzdelem egyik legfontosabb célkitűzése a helyes felvilágosítás, a pontos tudományos tájékoztatás és a rákellenes étrend megvalósítására való nevelés. Erre a feladatra vállalkozott Ember István professzor munkatársaival együtt. Ennek érdekében a könyv mindenki számára íródott, aki természettudományos műveltséggel rendelkezik. Nem szakorvosok, hanem érdeklődő érdekeltek - valamennyiünk - olvasmánya. A bonyolultabb szakkifejezéseket ezért nemcsak a szövegben, hanem a könyv végén található hasznos kis szótárban is megmagyarázza. Állításai tényeken alapulnak. A több esélyes lehetőség kérdőjel marad. Az állatkísérletek és az emberi vizsgálatok eredményeinek esetleges eltérő volta miatt ez sok esetben szükséges is.
Ennek ellenére ma már bizonyosak vagyunk abban, hogy milyen tápanyagokkal okozhatjuk a rák keletkezését, vagy mivel segítjük elő a rák kivédését. Találunk a könyvben olyan táblázatot is, melynek segítségével a különböző gyakoribb rákok esetében tájékozódhatunk a biztosan vagy esetleg káros, valamint a hasznos tápanyagokról is. Ki ne tudná ezekből a rovatokból saját magára nézve levonni a hasznos következtetéseket? Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetés 7
Energiabevitel 16
Zsírok 19
Fehérjék 27
Alkohol 31
Mikronutriensek 34
Vitaminok 34
Mikroelemek 36
Élelmiszer-szennyezőanyagok 36
Természetes eredetű szennyeződések 36
Mesterséges élelmiszer-szennyezők 38
Élelmiszer-adalékanyagok 42
Antikarcinogén hatású vegyületek 50
Konyhatechnikai eljárások 53
A táplálkozás és egyes daganatok kapcsolata 53
Vastagbéldaganatok 54
Gyomorrák 60
Tüdőrák 63
Táplálkozási ajánlások 66
Kislexikon 73
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A táplálkozás és a rák
Állapot:
1.280 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba