kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gondolat Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 297 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Bevezetés | 7 |
A tápanyagok | 13 |
A szénhidrátok | 15 |
A zsírok | 21 |
A fehérjék | 27 |
A vitaminok | 35 |
Az A-vitamin | 42 |
A B-vitamin | 48 |
A C-vitamin | 56 |
A D-vitamin | 66 |
A sók | 71 |
Az emésztés | 84 |
A szervezet vízforgalma | 126 |
A cukor anyagforgalma | 136 |
A szervezet zsírforgalma | 142 |
A fehérjék anyagforgalma | 144 |
A szervezet energiaforgalma | 150 |
Éhség, étvágy, éhezés | 165 |
Koplalókúrák | 173 |
A szomjúság | 176 |
Szomjaztatókúrák | 179 |
Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról | 181 |
A tej | 181 |
Az aludt-tej | 187 |
A tejszín | 189 |
A vaj | 189 |
Túró, sajt | 190 |
A tojás | 192 |
A hús | 195 |
A hústárolás | 201 |
A vér | 205 |
A zsigerek | 206 |
Zöldség - főzelék | 208 |
A szójabab | 213 |
A burgonya | 215 |
A gyümölcs | 217 |
A kenyér | 231 |
A méz | 237 |
Fűszerek, élvezeti szerek, alkohol tartalmú italok | 239 |
Ipari védőtáplálékok | 251 |
Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás | 254 |
Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt | 266 |
Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele | 271 |
Név- és tárgymutató | 281 |