kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 289 oldal |
Sorozatcím: | Reflektorfényben |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
Dr. Zafir Mihály: Mit mondanak táplálkozásunkról a tények | 3 |
Az emberiség táplálkozási színvonala | 13 |
Kalóriafogyasztás, tápanyagfogyasztás | 13 |
A kalóriafogyasztás összetétele különböző országokban | 18 |
Fogyasztás élelmiszerfajtánként | 29 |
A táplálkozás fejlődésének iránya | 43 |
Élelmiszerfogyasztás alakulása Magyarországon | 53 |
Élelmiszerfogyasztás a últ század végétől napjainkig | 53 |
Jövedelem és táplálkozás | 66 |
Magyarországi fogyasztás különböző élelmiszerekből | 86 |
Élelmiszerfogyasztás és mezőgazdasági termelés | 111 |
A Föld területe és népessége | 111 |
Növénytermelés | 115 |
Állattenyésztés | 122 |
A sűrűn és ritkán lakott területek mezőgazdasága | 130 |
Az emberiség szaporodása és a mezőgazdasági termelés | 143 |
Dr. Tarján Róbert: A táplálkozás jelentősége | 147 |
A táplálkozástudomány rövid története | 147 |
Energiaforrások | 153 |
Építőanyagok | 155 |
Biokatalizátorok | 161 |
Dr. Tangl Harald: A vitaminellátás problémái | 172 |
A vitaminkutatás első eredményei | 172 |
A vitamin | 178 |
Az A-vitamin előfordulása | 179 |
B-vitamincsoport | 180 |
A B-vitamincsoport előfordulása | 183 |
C-vitamin | 184 |
A C-viatmin előfordulása | 186 |
D vitamin | 190 |
E-vitamin | 193 |
Dr. T. Kassai Stefánia: A táplálkozás és a gyermek fejlődése | 195 |
Milyen az egészséges és jól fejlett gyermek? | 195 |
A táplálkozás a fejlődés serkentője | 199 |
A környezet hatása a fejlődésre | 200 |
Táplálkozási szokások | 206 |
A növekedés | 207 |
Kalorikus tápanyagok. A szénhidrátok szerepe a fejlődésben | 210 |
A zsírok szerepe a növekedésben | 212 |
A fehérjék szerepe a növekedésben | 215 |
Ásványi anyagok | 217 |
A vitaminok szerepe a fejlődésben | 222 |
Kovács Dénes: A táplálkozásra és a szervezet tápanyagigényére ható tényezők | 227 |
A szervezet energiaszükségletéről | 227 |
Energiaszükséglet és munka | 228 |
A férfiak és nők energiaszükséglete | 231 |
Az öregedés és az energiaszükséglet | 232 |
Az éghajlat és az energiaszükséglet | 233 |
Az energiaszükséglet kielégítése | 234 |
A betegélelmezésről | 235 |
Az iparosodás hatása a néptáplálkozásra | 240 |
A néptáplálkozás egészségügyi irányelvei és ezek érvényesítése a következő években | 248 |
Dr. Tarján Róbert - Kovács Dénes: Fogyasztási szokások és a konyhatechnika | 256 |
A nemzeti konyhák sajátosságai | 256 |
A magyar konyhatechnika | 259 |
Az ételkészítés technikája | 263 |
A komplettálás | 267 |
A hagyományos konyhatechnika megváltoztatásának kérdése | 273 |
Függelék | 287 |
Tápanyagtáblázatok | 288 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.