1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A táplálkozás

Szerző
Budapest
Kiadó: Királyi Magyar Természettudományi Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 299 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az egyszerű cím hirtelenében el sem árulja, milyen nagyfontosságú kérdés első teljes és a legapróbb részletekig hatoló feldolgozását nyujtja ez a könyv. A szerző nagy népszerűségű előadássorozatokban ismételten megvilágította a modern idők kétségtelenül legérdekesebb és talán legfontosabb kérdését. Könyve még nagyobb közönséghez szól, a művelt magyarságon keresztül, a táplálkozás kémiai folyamatának elemzésével s tüzetes magyarázatával a helyes és természetes táplálkozás feltételeit állítja össze országunk egész népe számára. Már sokat tudunk a kalória, a vitamin, a fehérje, a zsír, a szénhidrát stb. fogalmairól és fontosságairól, de élettani jelentőségükben csak most áll igazán előttünk, ebben a könnyedén, választékosan és szellemesen megírt könyvben. A fejezetek sorra elemzik a táplálkozás összes motivumait, rajzokkal, táblázatokkal, színes magyarázatokkal. Minden kedvenc és nem kedvenc ételünket kémiai elemeire bont, hogy megmutassa, milyen különösen hasznos a - spenót vagy a... Tovább

Fülszöveg

Az egyszerű cím hirtelenében el sem árulja, milyen nagyfontosságú kérdés első teljes és a legapróbb részletekig hatoló feldolgozását nyujtja ez a könyv. A szerző nagy népszerűségű előadássorozatokban ismételten megvilágította a modern idők kétségtelenül legérdekesebb és talán legfontosabb kérdését. Könyve még nagyobb közönséghez szól, a művelt magyarságon keresztül, a táplálkozás kémiai folyamatának elemzésével s tüzetes magyarázatával a helyes és természetes táplálkozás feltételeit állítja össze országunk egész népe számára. Már sokat tudunk a kalória, a vitamin, a fehérje, a zsír, a szénhidrát stb. fogalmairól és fontosságairól, de élettani jelentőségükben csak most áll igazán előttünk, ebben a könnyedén, választékosan és szellemesen megírt könyvben. A fejezetek sorra elemzik a táplálkozás összes motivumait, rajzokkal, táblázatokkal, színes magyarázatokkal. Minden kedvenc és nem kedvenc ételünket kémiai elemeire bont, hogy megmutassa, milyen különösen hasznos a - spenót vagy a sárgarépa.
A könyvnek nagy hivatása van. Leghathatóbb segítője lesz annak a mozgalomnak, mely hazánk táplálkozásának átalakítására irányul. Útmutatásai az egészségesebb ember érdekeit szolgálják, az egészséges magyar emberét elsősorban. Hallgatnunk kell rá. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés7
A tápanyagok18
A szénhidrátok20
A zsírok26
A fehérjék29
A vitaminok37
Az A-vitamin46
A B-vitamin53
A C-vitamin60
A D-vitamin72
A sók77
Az emésztés91
A szervezet vízforgalma163
A cukor anyagforgalma143
A szervezet zsírforgalma150
A fehérjék anyagforgalma152
A szervezet energiaforgalma159
Éhség, étvágy, éhezés177
Koplalókúrák189
A szomjúság192
Szomjaztatókúrák195
Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról197
A tej197
Az aludt-tej203
A tejszín205
A vaj206
Túró, sajt207
A tojás209
A hús212
A vér219
A zsigerek221
Zöldfőzelék223
A szójabab229
A burgonya231
A kenyér234
A gyümölcs239
Fűszerek, élvezeti cikkek246
Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás252
Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt267
Néhány szó a népélelmezés fontosságáról273
Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele276
Név- és tárgymutató289
Képes táblák297

Tangl Harald

Tangl Harald műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tangl Harald könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem