1.062.107

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tálalás titkai

Hogyan kápráztassa el vendégeit

Szerző
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-689-413-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt tizenöt évben a vendéglátás világa rengeteg változáson ment keresztül. A klasszikus konyha szabályai egyre kevésbé érvényesek, ugyanakkor teret hódít az egyszerű paraszti konyha.... Tovább

Előszó

Az elmúlt tizenöt évben a vendéglátás világa rengeteg változáson ment keresztül. A klasszikus konyha szabályai egyre kevésbé érvényesek, ugyanakkor teret hódít az egyszerű paraszti konyha. Természetesen az amatőr szakácsokat sem hagyja hidegen a sok újonnan divatba jövő alapanyag, de sokan bizonytalanok a tálalásukat illetően.
Ezzel a kötettel célunk a profi konyhákon használt alapok megismertetése az olvasókkal, melyek ismeretében művészien prezentálhatjuk az otthon elkészített ételeket. Mert az igazi szakács művész, aki szabadon szárnyaló képzelete szüleményeit jeleníti meg a tányéron.
Engedje, hogy e kötet végigkísérje ezen az úton. A következő oldalakon minden információt megtalál, amire szüksége lesz, a megfelelő stílusú tányér kiválasztásától az asztalterítésen át a legjobb hozzávalók beszerzéséig. Akár mindennapi zöldségeket szeretne érdekesebben tálalni, akár feltűnő cukordísszel kíván feldobni egy desszertet, a Módszertáblában tálalási technikák sokasága közül válogathat, melyek garantáltan felteszi a vacsorára - bármi is legyen az - a koronát.
Ideális esetben az étkezés során egyes fogások mintegy beharangozzák az utánuk következőt, egyre fokozva az izgalmat a nagy fináléig, a desszertig. A kötetben ismertetett módszerek elsajátítása után gyönyörűen megkomponált étkeket tálalhat fel. Reméljük, örömét leli benne, Vissza

Fülszöveg

Kápráztassa el vacsoravendégeit a kötetben összegyűjtött, jobbnál jobb tálalási ötletekkel!

Gazdagon illusztrált könyvünk segítségével profivá válhat saját konyhájában, bármilyen étel tálalásáról is legyen szó.

Akár kezdő, akár tapasztalt szakács, ez a könyv segít elsajátítani a szép tálalás csínját-bínját, valamint kialakítani saját tálalási stílusát.

Ismerje meg a legalapvetőbb édes és sós garnírungok - a retekrózsáktól a zöldségspagettin át a ropogós cukorcsavarokig és kandírozott virágokig - elkészítésének technikáját.

Tartalom

Bevezető 6
A kötetről 8
ELÖLJÁRÓBAN 10
A tálalás szabályai 12
A megfelelő tányér 14
Eszközök és felszerelések 20
Terítés 24
Az alapanyagok beszerzése 30
Mártások 32
Habok és olajok 34
MÓDSZERTÁR 36
Technikák 38
Dekorációk tésztából 46
Pürék és csíkok 54
Zöldséggarnírungok 62
Gyümölcsgarnírungok 91
Kosárkák, ropogósok 102
Zöldfűszerek 116
Tejtermékek 121
Cukorgarnírungok 133
Csokoládégarnírungok 144
HASZNOS TUDNIVALÓK 154
Ehető virágok (sós) 156
Ehető virágok (édes) 158
Ehető hajtások és levelek 160
Receptek 162
Konyhai időbeosztás tervező 166
Mértékegységek 170
Tárgymutató 172
Köszönetnyilvánítás 176
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem