kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 419 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-230-397-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Bevezető | 9 |
A kezdő redukció (Kállai László) | 11 |
A végső oxidáció | 23 |
Víz, víz, víz | 33 |
Mikroelemek az enzimekben | 41 |
A szén-dioxidtól a cukorig | 50 |
A funkció és a keményítők szerkezete | 56 |
A funkció és a vázépítő szénhidrátok szerkezete | 64 |
Az erjedés a., A szőlőcukortól a pirosszőlősavig | 72 |
Az erjedés b., Az aktivált ecetsavig | 80 |
A citrátkör - körül és belül | 87 |
A sillózás biológiája a., A savanyítás | 97 |
A sillózás biológiája b., A savanyodás | 102 |
Leltározzuk a zsírokat | 109 |
Zsírsavak szintézise | 116 |
Zsírsavforgalom | 121 |
Biológiai membránok | 131 |
A növényi ellenállóság | 137 |
A gyomirtó szerek hatásmechanizmusa | 145 |
Az antibiotikumok hatásmechanizmusa a., A fehérjeszintézis gátlása | 151 |
Az antibiotikumok hatásmechanizmusa b., A sejtfalszíntézis gátlása | 160 |
A nitrogén megkötése | 178 |
Az aminálás | 186 |
Az esszenciális aminosavakról | 196 |
A nem esszenciális aminosavakról | 202 |
Biológiai alapok és a gyakorlati takarmányozás (Kralovánszky U. Pál) | 215 |
A takarmányfogyasztás mértéke | 210 |
A táplálóanyag-koncentráció | 214 |
A takarmánynövények forradalma | 223 |
A táplálóanyag-tartalom változása a növényben | 229 |
Egy csepp gyep | 237 |
Lucernaszárítás | 240 |
A szilázs | 245 |
A levélfehérje | 250 |
Csíráztatás, növényi csíra | 257 |
Gabonamagvak | 260 |
Hüvelyes és olajos magvak | 266 |
Antinutritív anyagok a magasabb rendű növényekben (Kállai László) | 275 |
Toxikus anyagok a takarmányokban (Kralovánszky U. Pál) | 283 |
Fermentációs fehérje-előállítás | 288 |
Állati eredetű fehérjék | 295 |
A halliszt | 300 |
A keveréktakarmányok | 304 |
A biológiai értékelés | 308 |
Kísérletezés takarmányokkal | 312 |
Függelék (Kállai László) | 319 |
A takarmányozás energetikus rendszere | 319 |
A bruttó energiától a "metabenergiáig" | 325 |
Az életfönntartó energiaszükséglet | 331 |
A borjú, a bárány és a malac takarmányozásának energetikai alapja | 335 |
A hizlalás energetikai alapja | 342 |
A tejelő tehén takarmányozásának energetikai alapja | 352 |
A vemhes állat takarmányozásának energetikai alapja | 357 |
A fehérjeszükséglet kiszámításának energetikai alapja | 363 |
Gyakorlati számítások és táblázatok | 372 |
A bruttó energia kiszámítása | 372 |
A digerenergia és a metabenergia kiszámítása | 373 |
Az életfönntartó energia és fehérjeszükséglet kiszámítása | 375 |
A hízómarha energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 387 |
A tejelő tehén energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 352 |
A vemhes állat energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 387 |
A juh energiaszükségletének kiszámítása | 391 |
A hízósertés energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 399 |
A tenyészkoca energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 400 |
A szoptató koca energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 400 |
Tárgymutató | 408 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.