kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 419 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-230-397-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
| Bevezető | 9 |
| A kezdő redukció (Kállai László) | 11 |
| A végső oxidáció | 23 |
| Víz, víz, víz | 33 |
| Mikroelemek az enzimekben | 41 |
| A szén-dioxidtól a cukorig | 50 |
| A funkció és a keményítők szerkezete | 56 |
| A funkció és a vázépítő szénhidrátok szerkezete | 64 |
| Az erjedés a., A szőlőcukortól a pirosszőlősavig | 72 |
| Az erjedés b., Az aktivált ecetsavig | 80 |
| A citrátkör - körül és belül | 87 |
| A sillózás biológiája a., A savanyítás | 97 |
| A sillózás biológiája b., A savanyodás | 102 |
| Leltározzuk a zsírokat | 109 |
| Zsírsavak szintézise | 116 |
| Zsírsavforgalom | 121 |
| Biológiai membránok | 131 |
| A növényi ellenállóság | 137 |
| A gyomirtó szerek hatásmechanizmusa | 145 |
| Az antibiotikumok hatásmechanizmusa a., A fehérjeszintézis gátlása | 151 |
| Az antibiotikumok hatásmechanizmusa b., A sejtfalszíntézis gátlása | 160 |
| A nitrogén megkötése | 178 |
| Az aminálás | 186 |
| Az esszenciális aminosavakról | 196 |
| A nem esszenciális aminosavakról | 202 |
| Biológiai alapok és a gyakorlati takarmányozás (Kralovánszky U. Pál) | 215 |
| A takarmányfogyasztás mértéke | 210 |
| A táplálóanyag-koncentráció | 214 |
| A takarmánynövények forradalma | 223 |
| A táplálóanyag-tartalom változása a növényben | 229 |
| Egy csepp gyep | 237 |
| Lucernaszárítás | 240 |
| A szilázs | 245 |
| A levélfehérje | 250 |
| Csíráztatás, növényi csíra | 257 |
| Gabonamagvak | 260 |
| Hüvelyes és olajos magvak | 266 |
| Antinutritív anyagok a magasabb rendű növényekben (Kállai László) | 275 |
| Toxikus anyagok a takarmányokban (Kralovánszky U. Pál) | 283 |
| Fermentációs fehérje-előállítás | 288 |
| Állati eredetű fehérjék | 295 |
| A halliszt | 300 |
| A keveréktakarmányok | 304 |
| A biológiai értékelés | 308 |
| Kísérletezés takarmányokkal | 312 |
| Függelék (Kállai László) | 319 |
| A takarmányozás energetikus rendszere | 319 |
| A bruttó energiától a "metabenergiáig" | 325 |
| Az életfönntartó energiaszükséglet | 331 |
| A borjú, a bárány és a malac takarmányozásának energetikai alapja | 335 |
| A hizlalás energetikai alapja | 342 |
| A tejelő tehén takarmányozásának energetikai alapja | 352 |
| A vemhes állat takarmányozásának energetikai alapja | 357 |
| A fehérjeszükséglet kiszámításának energetikai alapja | 363 |
| Gyakorlati számítások és táblázatok | 372 |
| A bruttó energia kiszámítása | 372 |
| A digerenergia és a metabenergia kiszámítása | 373 |
| Az életfönntartó energia és fehérjeszükséglet kiszámítása | 375 |
| A hízómarha energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 387 |
| A tejelő tehén energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 352 |
| A vemhes állat energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 387 |
| A juh energiaszükségletének kiszámítása | 391 |
| A hízósertés energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 399 |
| A tenyészkoca energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 400 |
| A szoptató koca energia- és fehérjeszükségletének kiszámítása | 400 |
| Tárgymutató | 408 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.