1.066.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szőlő gépi szüretelése és feldolgozása (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 263 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-424-1
Megjegyzés: Göblös Gábor szerző által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés (Göblös Gábor)5
A borszőlő gépi szüretelésének kialakulása7
A kézi szüretelés teljesítményét fokozó gépek7
Az automatikus szüretelőgépek15
A vízszintesen ütő-rázó termésleválasztó rendszerű szőlőkombájnok23
A Chisholm Ryder O. W. típusú szőlőkombájn24
A COQ-Grand típusú szőlőkombájn29
A Vectur Large típusú szőlőkombájn30
A KG-1 típusú szőlőkombájn34
A KG-2/76 típusú szőlőkombájn36
A BGB-1 típusú bogyósgyümölcs-betakarító gép40
A gépi szüretelés bevezetésének feltételei47
Telepítési szempontok47
Termőültetvények korszerűsítése, átalakítása a gépi szürethez53
Az utak kialakítása, karbantartása55
A támrendszer korszerűsítése56
Talajművelés63
Metszés65
A zöldmunkák65
A gépi betakarítás munkaminőségi mutatói69
A munkaminőségi mutatók meghatározásához alkalmazott eljárások70
A betakarítási hatásfok összetevői72
A termés érettségi állapotának hatása72
A termés elhelyezkedésének hatása76
A lombfal hatása80
A támberendezés hatása83
A szőlőtörzs hatása85
A betakarítás hatásfokát befolyásoló tényezők összefoglaló elemzése87
A betakarított termés összetétele89
Az ültetvényben okozott károk92
A szőlőkombájnok üzemeltetése95
A gépi betakarítást megelőző ellenőrző feladatok95
A szőlőkombájnok üzembe állítása96
A folyamatos üzemeltetés követelményei102
A szőlő sorközi és távolsági szállítása (Göblös Gábor - Kis Ferenc)107
A szőlőszállítás teljesítményét befolyásoló tényezők108
A szőlőszállítás technológiai variációi112
A szőlőszállítás gépei114
Erőgépek114
Sorközi szőlőszállításra, esetleg távolsági szállításra alkalmazható szállítóeszközök116
Távolsági szállításra alkalmazható szállítóeszközök121
A szőlő szállításához javasolt eszközök124
Több betakarítógép együttes üzemeltetése vagy 4-6 km-nél nagyobb szállítási távolság esetén (átrakodásos szállításhoz)124
Egy betakarítógép üzemeltetése esetén, ha a szállítási távolság 4-6 km-nél kisebb (közvetlen beszállítás)124
A szőlő lerakodása a feldolgozó üzemben125
A gépi betakarítás teljesítmény- és üzemgazdasági mutatói127
Üzemgazdasági mutatók130
A szőlőszállító eszközök teljesítmény- és költségjellemzői134
A gépi betakarítás munkaszervezése137
Előkészítő munkák137
A gépek üzemeltetésének megszervezése141
Szőlőfeldolgozásunk helyzete (Jakab Barnabás)149
A fehérbor-szőlő szakaszos feldolgozása153
A szőlő szállítása153
A SZT-02 jelű, zárt rendszerű szőlőszállító kocsi154
A ZT-01 jelű, zárt rendszerű szőlőszállító pótkocsi155
A szőlő fogadása159
A szőlő továbbítása160
Az FS-100 jelű serleges felhordó160
A szőlő feltárása, a cefre továbbítása160
A szőlő és a cefre kénezése163
Színmustnyerés163
Sajtolás164
A szakaszos szőlősajtók műszaki értékelése172
A szakaszos szőlősajtók musttechnológiai és mustkémiai értékelése174
Szakaszos szőlőfeldolgozási technológia programvezérelt horizontális szőlősajtóval180
A KHS-12-P jeű szőlősajtó ismertetése181
A gép műszaki jellemzése181
A KHS-12-P jelű sajtó műszaki értékelése183
A KHS-12-P jelű szőlősajtó technológiai értékelése184
A mérések186
A KHS-12-P jelű sajtó muskémiai vizsgálata191
A KHS-12-P jelű szőlősajtó összefoglaló értékelése193
A KHS-40-P jelű szőlősajtó vizsgálati eredményei193
A KHS-60-P jelű szőlősajtó ismertetése198
A KHS-60-P jelű szőlősajtó műszaki-technológiai értékelése198
A KHS-60-P jelű szőlősajtó és technológiájának értékelése207
A KHS-60-P jelű szőlősajtó mustkémiai vizsgálatai221
A KHS-60-P jelű szőlősajtó 1976. évi ellenőrző vizsgálatai222
A KHS-60-P jelű szőlősajtó ellenőrző technológiai mérései224
A KHS-60-P jelű szőlősajtó költségkalkulációja225
A fehérbor-szőlő folyamatos feldolgozási technológiája227
A szőlő fogadása, zúzás-bogyózás228
Mustnyerés a folyamatos rendszerű mustelválasztó berendezésekkel229
A CL-120 jelű folyamatos mustelválasztó berendezés jellemzése229
A CL-120 jelű berendezés mustkémiai vizsgálatai232
A COQ rendszerű folyamatos mustelválasztó berendezés ismertetése234
Présmustnyerés folyamatos üzemű csigás sajtókkal236
COQ-800 jelű gép műszaki jellemzése236
A sajtolás technológiája238
A COQ rendszerű folyamatos feldolgozóvonal must- és bortechnológiai értékelése240
A must és a bor kémiai összetétele242
Folyamatos szőlőfeldolgozás szovjet gyártmányú gépsorokkal249
VPL-10-K jelű folyamatos feldolgozóvonal249
VPL-20-K jelű folyamatos feldolgozóvonal250
VPND-20 jelű folyamatos működésű sajtó250
A VPL-20-K jelű folyamatos feldolgozó gépsor musttechnológiai értékelése251
Gyors fordulatú, csigás rendszerű feldolgozóvonalak értékelése253
A Luxor típusú feldolgozóvonal253
A Luxor típusú folyamatos sajtóval jellemzett gépsor musttechnológiai értékelése254
A folyamatos szőlőfeldolgozó gépsorok összefoglaló értékelése256
Irodalomjegyzék259
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem