kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 215 oldal |
Sorozatcím: | Betegeink házi diétája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Az ember és életmódja | 9 |
A magyar konyhatechnika és a diéta | 15 |
Az "élvezetes" diéta | 17 |
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma | 19 |
A tápanyagok három csoportja | 27 |
Hazai élelmiszereink | 35 |
Őrlemények | 39 |
Sütőipari termékek | 42 |
Tej és tejtermékek | 46 |
Hús és húskészítmények | 50 |
Zsiradékok | 56 |
Zöldfőzelékek | 59 |
Fűszerek | 64 |
Élvezeti szerek | 68 |
Diétás konyhatechnika | |
Színt és ízt adó anyagok, illetve keverékek | 73 |
A felület- és térfogatnövelés technikája | 76 |
A szív- és érbetegek étrendjeinek lényege | 79 |
Heveny szívbetegségben szenvedők étrendje | 83 |
A magasvérnyomásban szenvedők étrendjének alapelvei | 86 |
Sóban szegény szigorú étrendminták | 88 |
Sóban szegény enyhébb étrend | 89 |
Igen enyhén sózott (hosszan tartó) étrend | 90 |
A magasvérnyomás diétás étrendmintái | 93 |
Vegyes nyers étrend | 93 |
Gyümölcsnap, nyers gyümölcsből | 94 |
Sószegény kimélőétrend-minta magasvérnyomásos betegeknek | 96 |
Étrendminták szívbetegek számára | 100 |
Munkahelyre vihető ételek | 100 |
Őrleményekből - liszt, dara, száraztészta, rizs, stb. - készült ételek | 102 |
Húsból (tőkehús, baromfi, hal stb.) készülő ételek elkészítése | 127 |
Színesfőzelékből készült ételek | 146 |
Burgonyából készült ételek | 167 |
Gyümölcsből készült ételek | 178 |
Tejből, tejtermékből készült ételek, italok | 189 |
Tojásból készült ételek | 197 |
Üdítő italok | 204 |
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök | 210 |