1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szilvalekvár házi készítése

A M. Kir. Földmívelésügyi Minisztérium kiadványa

Szerző
Budapest
Kiadó: Pallas Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság-Révai Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 15 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Hogyan főzze azt a termelő, hogy abból kereskedelmi áru legyen?
Milyen szilvát főzzünk és hogyan szedjünk.

A legízletesebb, cukor nélkül besűríthető, tartós gyümölcsíz... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Hogyan főzze azt a termelő, hogy abból kereskedelmi áru legyen?
Milyen szilvát főzzünk és hogyan szedjünk.

A legízletesebb, cukor nélkül besűríthető, tartós gyümölcsíz tudvalevőleg a magvaváló besztercei szilvából készíthető. Erre a célra a teljesen érett, már ráncosodni kezdő szilva a legalkalmasabb, mert ennek a konzerváló hatást kifejtő cukortartalma a legmagasabb és az elpárologtatandó víztartalma a legkevesebb. Célszerű ezért a még egész, nem törődött, ép szilvát száraz, szellős, lehetőleg napos helyen cserényekre, ponyvákra kiteregetve szikkasztani, mert így rövidebb ideig tart a szilva húsának besűrítése. Fontos tehát a szilvának épen, tisztán való megszedése, amiért is a fáról való szedést a fa alá terített ponyvára való rázással szedjük, így csak az érett kerül feldolgozásra, inkább részletben rázzuk, mert a fán beérett szilva felfőzésénél időt és munkaerőt takaríthatunk meg. A ponyvára rázott szilva tisztán is marad, nem kell megmosni a szennyeződéstől, nem viszünk felesleges vizet a főzőüstbe. A szilvát ezután az előbb említett módon szikkasszuk, inkább várjunk a főzéssel, mert ez nagy tüzelőanyagmegtakarítást jelent. Az érett szilva rázogatásánál a gyümölcs legtöbb esetben szár nélkül hullik le és így nem kell külön a szárat eltávolítani." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.