kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 188 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-242-562-6 |
Előszó | 10 |
Alapvető tudnivalók | 11 |
A betegség és a diéta kapcsolata | 14 |
Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani székrekedésnél | 18 |
Drága-e a diétás étkezés? | 24 |
Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 30 |
Befőzés | 35 |
A tápanyagtáblázat használata | 37 |
Mintaétrend | 39 |
Rostdús étrend napi 15-30g rosttartalommal | 39 |
Receptek | 48 |
Általános tudnivalók a receptek alkalmazásához | 48 |
Levesek | 51 |
Brokkolileves | 51 |
Céklaleves | 52 |
Egresleves | 53 |
Fejtettbab-leves | 54 |
Frankfurti leves | 55 |
Gombaleves | 56 |
Húsleves | 57 |
Húsos zöldségleves | 58 |
Karalábéleves magyarosan | 59 |
Karfiolleves magyarosan | 60 |
Kelkáposztaleves | 61 |
Lencseleves | 62 |
Paradicsomleves | 63 |
Rebarbaraleves | 64 |
Ribizlileves | 65 |
Savanyúkáposzta-leves | 66 |
Sárgabarack-krémleves | 67 |
Spárgaleves | 70 |
Szarvasleves | 69 |
Zellerleves | 70 |
Zöldbableves | 71 |
Zöldborsóleves | 72 |
Zöldségpüré-leves | 73 |
Húsok | 74 |
Marhahúsból készült ételek | 74 |
Sertéshúsból készült ételek | 79 |
Baromfiból, halból, májból, vadhúsból készült ételek | 88 |
Pudingok, felfújtak, bundázott főzelékek | 95 |
Burgonyafelfújt | 95 |
Gombafelfújt | 96 |
Húspuding | 97 |
Karfiolfelfújt | 98 |
Májfelfújt | 99 |
Rántott gomba | 100 |
Rántott padlizsán | 101 |
Sajtfelfújt | 102 |
Sárgarépafelfújt | 102 |
Tojásételek és más előételek | 104 |
Gombás tojás | 104 |
Hagymás tojás | 105 |
Krinolinsaláta | 105 |
Tojáskrém | 106 |
Rakott, töltött ételek | 108 |
Dzsuvecs | 108 |
Rakott burgonya | 109 |
Rakott cukkini | 110 |
Rakott karfiol | 111 |
Rakott kelkáposzta | 112 |
Rakott zöldbab | 113 |
Töltött burgonya | 114 |
Töltött káposzta | 115 |
Töltött padlizsán | 117 |
Főzelékek | 119 |
Burgonyafőzelék | 119 |
Céklafőzelék | 120 |
Fejtettbab-főzelék | 120 |
Fejtettbab-főzelék | 121 |
Kapros káposztafőzelék | 122 |
Kelbimbó sajttal | 123 |
Kelkáposzta-főzelék | 124 |
Lencsefőzelék | 125 |
Parajfőzelék | 126 |
Sárgarépa-főzelék magyarosan | 127 |
Tőkfőzelék | 128 |
Zöldborsó-főzelék | 129 |
Mártások | 131 |
Rebarbaramártás | 131 |
Ribizlimártás | 132 |
Tormamártás | 132 |
Uborkamártás | 133 |
Zöldségmártás | 134 |
Köretek | 136 |
Angolos tejes kukorica | 136 |
Angolos zöldségköret | 137 |
Csőben sült brokkoli | 138 |
Hagymás burgonya | 139 |
Párolt burgonya | 139 |
Párolt káposzta | 140 |
Párolt vegyes köret | 141 |
Zöldséges rizs | 142 |
Saláták | 144 |
Babsaláta | 144 |
Burgonyasaláta | 145 |
Céklasaláta tartárral | 146 |
Cukkinisaláta | 147 |
Hagymasaláta | 147 |
Káposztasaláta | 148 |
Kínaikel-saláta sajttal | 149 |
Paprikasaláta | 150 |
Paradicsomsaláta | 151 |
Reteksaláta | 151 |
Sárgarépasaláta | 152 |
Vegyes saláta | 153 |
Zellersaláta | 154 |
Tészták, gyümölcskészítmények, italok | 156 |
Diós tészta | 156 |
Diótorta | 157 |
Gesztenyés kifli | 158 |
Gyümölcsrizs | 159 |
Mákos piskóta | 160 |
Mákos pite | 161 |
Mogyorós kifli | 163 |
Palacsinta | 164 |
Ribizlitorta | 165 |
Sárgabarackos gombóc | 166 |
Szilvás lepény | 167 |
Zabpehely szilvával | 168 |
Almakompót | 169 |
Eper joghuttal | 170 |
Grépfrút saláta | 170 |
Sárgabarack-saláta | 171 |
Aszaltszilva-ital | 172 |
Szilvalé | 173 |
Hashajtó tea | 173 |
Tápanyagtáblázatok | 175 |
Tisztított élelmianyagok pektintartalma g/100g | 175 |
Élelmiszerek, élelmiszeranyagok összrosttartalma (mg/100g) | 176 |
Az élelmianyagok nyersrosttartalma (g/100g) | 180 |
Az élelmianyagok tisztítási vesztesége | 181 |
Rostban dús élelmiszeripari termékek energia- és tápanyagértékei (100g termékben) | 181 |
A leggyakoribb konyhai mérőeszközök | 183 |
Ételmutató | 185 |
Irodalom | 188 |