1.068.104

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sütés nagy enciklopédiája

Gyakorlati útmutató/Dagasztás/Keverés/Formázás/Habkészítés/Sütés/Mázak/Bevonók/Díszítés

Fordító
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 479 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963-368-219-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ajánljuk ezt a csodálatos receptgyűjteményt mindazoknak, akik már elmélyedtek a süteménykészítés titkaiban, és új, izgalmas ízeket, készítési eljárásokat szeretnének megismerni. Könyvünk annyiban különleges, hogy a cukrászat mesterfogásait a mindennapi élet gyakorlatával ötvözi, ugyanakkor megtalálhatóak benne Európa leghíresebb, évszázadok alatt bevált receptjei is.
Kezdő háziasszonyoknak is komoly segítséget nyújt a könyv, hiszen a tematikus fejezetek, a sok csodálatos képpel illusztrált receptek ötletadónak és kedvcsinálónak egyaránt remekül beválnak. A klasszikus receptek mellett megtalálhatják a legújabb anyagokat és eljárásokat felvonultató reformrecepteket éppúgy, mint a legfinomabb bonbonok elkészítésének titkait.
A könyvben több mint 500 recept található.
Szívből kívánjuk, hogy a sütés öröme mellett a család és a barátok lelkes elismerése legyen jutalma fáradozásaiknak!

Tartalom

Ünnepi sütemények
Zamatos gyümölcsökkel
Gyorsan elkészíthető nyári gyümölcstorták, szemet gyönyörködtető színekkel, Nap érlelte, lédús gyümöcsökkel.11
Különleges alkalmakra készített sütemények
Esküvők, keresztelők, születésnapok és családi ünnepek legkedveltebb, dekoratív és ínycsiklandozó süteményei.24
Klasszikus ízek, a nagymama receptjeiből
Császártorta vagy sajtos sütemény, csokoládéval és pörkölt mogyoróval díszített édes tészta, mindig és mindenütt a kedvencek közé tartoznak.92
Kekszek és aprósütemények
Egy csésze tea vagy kávé finom kísérői. Ebéd utáni apró falatkák, melyek a váratlanul betoppanó vendég elé is kerülhetnek.119
Karácsonyi készülődés
Mogyoró, mandula, fűszerek kavalkádja... közeledik a karácsony!148
Cukrászsütemények és mignonok
Finomak és szemet gyönyörködtetőek. Körbekínálni is élvezet: kívánatosak és különlegesek. Marcipánt, gyümölcsöket, csokoládét, likőrt és fűszereket rejtenek magukban. Mennyei élvezet forrásai minden édesszájú számára.187
Kevert tészták
A süteménykészítés művészete minden kezdő számára velük kezdődik: könnyű és zamatos sütemények, finom töltelékkel és szép cukormázzal.227
Gazdag vajastészták
Elkészítése egyszerű, könnyű ropogós műremekek készülhetnek belőle - a vajastészta ideális alap gyümölcsös és mákos süteményekhez.273
Piskóták
Rendkívül könnyű tészták, amelyek számtalan módon használhatók: tökéletesek a mokkatortához, a piskótatekercsekhez, töltsük akár gyümölccsel, akár ízletes krémmel, vagy egyszerűen csak baracklekvárral, ahogy a nagyi szokta.317
Édes kelt tészták
Illatos, habkönnyű tészták az asztalon. Mindegyiknek ugyanaz az alapanyaga; rég bevált, kipróbált receptek: mézes tészták, kalácsok és fánkok.341
Krémsajtos tészták
Puhák, töltelékük rendkívül gazdag, elkészítésük egyszerű, és napokig megőrzik frissességüket.377
Égetett tészták - a képviselőfánkok családja
Könnyű és levegős. Először a tűzhelyen készül, később bekerül a sütőbe. Az égetett tésztákból készült sütemények kísértésbe visznek, legyenek tejszínnel, gyümölccsel töltve, vagy cukormáz alá rejtve.389
Sütemények gyümölcsökkel és csonthéjasokkal - reformreceptek
A teljes kiőrlésű lisztből készült sütemények ma már mindenütt közkedveltek. Gyümölcsös piték, fűszeres kevert sütemények és szárított gyümölcsökkel dúsított édességek készülnek belőle.399
Ízletes kenyerek és péksütemények
Szendvicskiflik, magvas cipók, töltött zsemlék és palacsinták. Ebben a fejezetben azok a receptek találhatók, amelyek híressé teszik a legnagyobb pékségeket is.425
Pizzák és palacsinták
Ropogós, réteges pizzák és teljes kiőrlésű lisztből készített palacsinták, melyek önálló fogásként, előételként és a büféasztalon is felszolgálhatók.453
Hasznos tippek, jó tanácsok
Minden, amit érdemes tudni a sütésről: hagyományos receptek, hogyan készíthetünk változatos krémeket és bevonókat, a legfontosabb konyhai eszközök. Az alapvető hibák elkerülése és kijavítása.464
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem