Kekszek és aprósütemények | |
Egy csésze tea vagy kávé finom kísérői. Ebéd utáni apró falatkák, melyek a váratlanul betoppanó vendég elé is kerülhetnek. | 119 |
Karácsonyi készülődés | |
Mogyoró, mandula, fűszerek kavalkádja... közeledik a karácsony! | 148 |
Cukrászsütemények és mignonok | |
Finomak és szemet gyönyörködtetőek. Körbekínálni is élvezet: kívánatosak és különlegesek. Marcipánt, gyümölcsöket, csokoládét, likőrt és fűszereket rejtenek magukban. Mennyei élvezet forrásai mnden édesszájú számára. | 187 |
Kevert tészták | |
A süteménykészítés művészete minden kezdő számára velük kezdődik: könnyű és zamatos sütemények, finom töltelékkel és szép cukormázzal. | 227 |
Gazdag vajastészták | |
Elkészítése egyszerű, könnyű ropogós műremekek készülhetnek belőle - a vajastészta ideális alap gyümölcsös és mákos süteményekhez. | 273 |
Piskóták | |
Rendkívül könnyű tészták, amelyek számtalan módon használhatók: tökéletesek a mokkatortához, a piskótatekercsekhez, töltsük akár gyümölccsel, akár ízletes krémmel, vagy egyszerűen csak baracklekvárral, ahogy a nagyi szokta. | 317 |
Édes kelt tészták | |
Illatos, habkönnyű tészták az asztalon. Mindegyiknek ugyanaz az alapanyaga; rég bevált, kipróbált receptek: mézes tészták, kalácsok és fánkok. | 341 |
Krémsajtos tészták | |
Puhák, töltelékük rendkívül gazdag, elkészítésük egyszerű, és napokig megőrzik frissességüket. | 377 |
Égetett tészták - a képviselőfánkok családja | |
Könnyű és levegős. Először a tűzhelyen készül, később bekerül a sütőbe. Az égetett tésztákból készült sütemények kísértésbe visznek, legyenek tejszínnel, gyümölccsel töltve, vagy cukormáz alá rejtve. | 389 |
Sütemények gyümölcsökkel és csonthéjasokkal - reformreceptek | |
A teljes kiőrlésű lisztből készült sütemények ma már mindenütt közkedveltek. Gyümölcsös piték, fűszeres kevert sütemények és szárított gyümölcsökkel dúsított édességek készülnek belőle. | 399 |
Ízletes kenyerek és péksütemények | |
Szendvicskiflik, magvas cipók, töltött zsemlék és palacsinták. Ebben a fejezetben azok a receptek találhatók, amelyek híressé teszik a legnagyobb pékségeket is. | 425 |
Pizzák és palacsinták | |
Ropogós, réteges pizzák és teljes kiőrlésű lisztből készített palacsinták, melyek önálló fogásként, előételként és a büféasztalon is felszolgálhatók. | 453 |
Hasznos tippek, jó tanácsok | |
Minden, amit érdemes tudni a sütésről: hagyományos receptek, hogyan készíthetünk változatos krémeket és bevonókat, a legfontosabb konyhai eszközök. Az alapvető hibák elkerülése és kijavítása. | 464 |