Bevezető | 5 |
A sütés-főzés általános tudnivalói | 9 |
A húsfélékről | 11 |
A húsok osztályozása | 12 |
A bárányhús részeinek osztályozása | 13 |
A borjúhús részeinek osztályozása | 12 |
A marhahús részeinek osztályozása | 12 |
Az ürühús részeinek osztályozása | 13 |
A vágóállatok belső részeinek osztályozása a felhasználásra | 14 |
Belső részek előkészítése a főzéshez, sütéshez | 19 |
A húsok darabolása, és aprítása | 15 |
Formaadás | 18 |
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése | 15 |
A húsok lemosása | 15 |
A húsok megtöltése | 17 |
A húsok szeletelése | 16 |
A húsok tűzdelése (spékelés) | 17 |
A vadhúsok felhasználásáról | 20 |
A pácolásról | 21 |
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése | 21 |
A szárnyasokról és vadszárnyasokról | 22 |
A csirkefélék bontása | 27 |
A liba részeinek bontása | 26 |
A pecsenyének való pulyka bontása | 26 |
Sózás, fűszerezés | 32 |
A sütnivaló pecsenyeliba bontása | 24 |
A szárnyasok formázása | 31 |
A szárnyasok kibontása | 24 |
A szárnyasok levágása és tisztítása | 23 |
A szárnyasok lemosása | 27 |
A szárnyasok megtöltése | 30 |
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése | 29 |
A szárnyasok tűzdelése | 30 |
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról | 28 |
A halakról | 32 |
A halak bontása | 34 |
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez | 36 |
A halak kiszálkázása | 35 |
A halak szeletelése és darabolása | 36 |
A halak tisztítása | 33 |
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása | 38 |
A kaviár készítése | 37 |
A rákokról | 38 |
A rákvaj készítése | 39 |
A főzelék- és zöldségfélékről | 40 |
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása | 47 |
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez | 49 |
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról | 48 |
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása | 41 |
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása | 46 |
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása | 42 |
A gumós növényekről és a répafélékről | 50 |
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása | 56 |
A burgonya aprításának és vágásának módjai | 56 |
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása | 57 |
A vöröshagyma aprítása, vágása | 59 |
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez | 60 |
A gumós növények és répafélék felhasználásakor való osztályozása | 59 |
A gumós növények és répafélék lemosása | 55 |
A gumós növények és répafélék tisztítása | 52 |
A gombákról | 62 |
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tejtermékek és a fűszerek kezeléséhez | 64 |
A sütés-főzés fontosabb szabályai | 68 |
Az aszpik készítése | 107 |
A bundázásról | 96 |
Derítés, tisztítás | 98 |
Az ételek szűrése | 98 |
Egyes ételek feljavítása | 99 |
Az ételek áttöréséről (passzírozás) | 99 |
Az ételek formázásáról (dresszírozás) | 101 |
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről | 97 |
Az ételek megtöltéséről | 98 |
Az ételek sűrítéséről | 91 |
Fényezés | 101 |
A főzésről | 48 |
A galuskaszaggatásról | 100 |
Az ízesítésről és a fűszerezésről | 94 |
A lazításról | 95 |
A lekötözésről | 100 |
A lezsírozásról | 101 |
A nyárson sütésről | 87 |
Paprikaszín készítése | 109 |
A pácolásról | 104 |
A párolásról | 71 |
A pecsenyelé készítése | 103 |
A pirításról | 88 |
A roston sütésről | 86 |
A sütésről | 73 |
A tálalás és díszítés tudnivalói | 110 |
A töltelékek készítése | 105 |
Egyéb hasznos tudnivalók a sütés-főzésről | 112 |
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsételek | 112 |
A halakról | 115 |
A vadakról | 117 |
Tej- és tejtermékekből készült ételek | 120 |
Főzzünk borral | 123 |
A hidegkonyháról | 129 |
A köretekről | 124 |
A nyári ételekről | 127 |
Ételleírások | 133 |
Gyorsan készíthető ételek | 135 |
Bélszínszeletek sárköziesen | 140 |
Csallóközi vesevelő | 139 |
Csirág (spárga) háziasan | 138 |
Fokhagymás rostélyos | 148 |
Gombás borjúszeletek | 149 |
Gombás párizsis puffancs | 139 |
Gombás sertésborda | 150 |
Gombás tejfölös tojás | 143 |
Gyors hideg csokoládékrém | 147 |
Hajdúsági számadójuhász-burgonya | 135 |
Hegyaljai borjúbordák | 140 |
Juhtúrós burgonyalángos | 141 |
Keleti saláta | 139 |
Lecsó párizsiasan | 149 |
Lerakott makaróni | 144 |
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan | 145 |
Milánói sertésborda | 150 |
Mustáros sült virsli | 146 |
Nyári lecsós tojás | 137 |
Nyírségi zúzott burgonya | 139 |
Óvári tálon sült tojás | 147 |
Pirított gomba tojással | 141 |
Pirított vese gombával | 149 |
Rakott vajbab | 142 |
Rántott gombafejek | 146 |
Rántott tojások | 141 |
Rizses virsli háziasszony módra | 135 |
Sajtos kruton | 121 |
Sajtos vagy sonkás tojáslepény | 146 |
Sonkás kelvirág tejfölösen | 136 |
Sonkás rizs | 144 |
Sertésérmék jóasszony módra | 148 |
Sült tojás konyhakertész módra | 136 |
Szalonnás sült burgonya | 145 |
Tejfölös gomba tükörtojással | 142 |
Tejfölös vargánya tükörtojással | 143 |
Tengeri halszeletek bakonyi módra | 147 |
Tojáslepény debreceni módra | 138 |
Tojásos kelkáposzta | 142 |
Tojáslepény gombával | 143 |
Tojáslepény parasztosan | 146 |
Tojással töltött paradicsom | 144 |
Túrópogácsák | 140 |
Töltött alma | 114 |
Török paradicsom (padlizsán) rántva | 143 |
Ürüborda udvarhelyi módra | 138 |
Viaprikos gombasaláta | 137 |
Vitaprikos virslis tojás | 145 |
Zöldborsós tojás | 142 |
Levesek és betétek | 151 |
Levesek | 153 |
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből | 162 |
Bableves | 163 |
Borleves | 166 |
Burgonyaleves | 155 |
Burgonyapüré-leves | 155 |
Csontleves | 154 |
ERőleves | 153 |
Frankfurti leves | 161 |
Fácánleves | 155 |
Fejtettbab-leves | 156 |
Gombaleves | 162 |
Gombakrémleves | 162 |
Gyümölcslevesek | 166 |
Gulyásleves | 163 |
Hamis gulyásleves | 158 |
Halleves | 166 |
Húsleves | 153 |
Karalábéleves | 159 |
Káposztaleves | 165 |
Karfiolleves | 160 |
Köménymagleves | 156 |
Lebbencsleves | 158 |
Lencseleves | 157 |
Libaleves | 154 |
Májpüréleves | 158 |
Nyáklevesek | 166 |
Palócleves | 164 |
Paradicsomleves | 160 |
Paradicsomleves más módon | 160 |
Rákleves | 164 |
Rántott köménymagleves | 156 |
Reszelttészta-leves | 155 |
Savanyú tojásleves | 165 |
Sárgaborsópüré-leves | 157 |
Sóskaleves | 160 |
Spárgaleves | 161 |
Szárnyasraguleves | 159 |
Újházy-tyúkhúsleves | 154 |
Tarhonyaleves | 155 |
Tárkonyos bableves | 162 |
Tejleves | 165 |
Tüdővagdalék-leves | 165 |
Zellerkrémleves | 163 |
Zöldborsóleves | 159 |
Zöldbableves | 161 |
Zöldségleves | 157 |
Zöldségrkémleves | 156 |
Zöldségleves oroszosan | 157 |
Levesbetétek | 167 |
Árpagyöngy | 167 |
Bécsi zsemlegombóc | 168 |
Csurgatott tészta | 167 |
Csipetke | 167 |
Daragaluska | 170 |
Finommetélt vagy kocka | 168 |
Húsgaluska vagy gombóc | 171 |
Kelgombóc | 169 |
Kockatészta | 168 |
Májgombóc | 170 |
Májgombóc darával | 170 |
Palacsintametélt | 172 |
Pászka (macesz) gombóc | 171 |
Piskótamogyoró | 171 |
Rántott borsó | 168 |
Reszelt tészta | 167 |
Rizs | 167 |
Sajtos tallérok | 170 |
Sajtos galuska | 172 |
Tapióka | 167 |
Tojáskocsonya | 169 |
Tojáslepény | 171 |
Vajgaluska | 168 |
Velőgombóc | 169 |
Zsemlemorzsa-gombóc | 169 |
Köretek | 172 |
Burgonyakrokett | 172 |
Burgonyapüré | 173 |
Buris | 175 |
Galuska | 174 |
Gombás rizs | 174 |
Párolt káposzta | 175 |
Párolt rizs | 174 |
Petrezselymes vajas burgonya | 173 |
Pirított hagymás burgonya | 173 |
Rizskrokett | 174 |
Szalmaburgonya | 173 |
Tarhonya | 175 |
Vajas és lengyeles főzelékek | 175 |
Zsemlegombóc | 176 |
Zsírban pirított burgonya | 172 |
Zsírban sült burgonyakarikák (rósejbeni) | 172 |
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya | 173 |
Saláták | 176 |
Babsaláta | 178 |
Burgonyasaláta | 177 |
Céklasaláta | 177 |
Francia saláta | 179 |
Fejes saláta | 176 |
Gombasaláta | 179 |
Gyümölcssaláta | 114 |
Kaliforniai saláta | 179 |
Káposztasaláta | 177 |
Madársaláta | 176 |
Majonézes burgonyasaláta | 177 |
Majonézes zellersaláta | 178 |
Majonézes zöldbabsaláta | 180 |
Paprikasaláta | 176 |
Paradicsomsaláta | 178 |
Spártasaláta | 178 |
Tejfölös uborkasaláta | 178 |
Uborkasaláta | 177 |
Főzelékek | 180 |
Burgonyafőzelék | 181 |
Karotta vagy sárgarépa vajjal | 184 |
Kelbimbó vajjal | 185 |
Kelkáposzta-főzelék | 182 |
Kelvirágfőzelék | 183 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 182 |
Paradicsomos káposzta | 183 |
Parajfőzelék | 181 |
Salátafőzelék burgonyával | 184 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 182 |
Sóskafőzelék | 181 |
Szárazbabfőzelék | 181 |
Tejfölös zöldbabfőzelék | 185 |
Tökfőzelék | 180 |
Zöldborsófőzelék | 184 |
Zöldborsó vajjal | 183 |
Mártások | 185 |
Meleg mártások | 185 |
Almamártás | 190 |
Barna gombamártás | 187 |
Barnamártás | 185 |
Besamel | 190 |
Bordói mártás | 186 |
Ecetes torma | 187 |
Fehér (veluté) mártás | 186 |
Gombamártás | 187 |
Hagymamártás | 187 |
Hollandi (vaj-) mártás | 186 |
Hollandi mártás tejszínhabbal | 188 |
Kapormártás | 188 |
Madeiramártás | 188 |
Meggymártás | 189 |
Meleg melétőhagyma-mártás | 187 |
Mornay-mártás | 186 |
Narancsmártás | 188 |
Paradicsommártás I. | 189 |
Paradicsommártás II. | 189 |
Sóskamártás | 189 |
Tejfölös tormamártás | 188 |
Uborkamártás | 189 |
Hideg mártások | 190 |
Cumberland-mártás | 191 |
Hideg metélőhagyma-mártás | 192 |
Majonéz | 191 |
Remuládmártás | 190 |
Tartármártás | 190 |
Vinaigrette-mártás | 192 |
Zöldmártás | 191 |
Előételek | 192 |
Meleg előételek | 192 |
Burgonyafánk | 196 |
Chester-fánk | 199 |
Csirág vajas morzsával | 201 |
Csőben sült kelvirág | 193 |
Főzelékpuding | 195 |
Gombás palacsinta kirántva | 199 |
Juhtúrós palacsinta | 198 |
Kelbimbó szalonnában | 193 |
Kelkáposztapuding (duzma) | 194 |
Kelvirág tejfölös mártásban | 192 |
Kolbászrétes | 200 |
Palacsintametélt csőben sütve | 198 |
Palacsinta paprikás csirkével | 198 |
Parajos burgonyakrokett | 196 |
Parajpuding | 195 |
Rakott kelvirág | 193 |
Ravioli | 200 |
Sajtos fánk | 199 |
Sajtos paradicsompuding | 197 |
Sajtos tekercs melegen | 120 |
Töltött burgonya sütve | 197 |
Töltött gomba | 194 |
Töltött kelkáposzta | 194 |
Töltött kelvirág | 193 |
Töltött paradicsom melegen | 196 |
Túrókotlettek | 121 |
Walesi kenyér | 200 |
Hideg előételek | 201 |
Aszpikkészítés | 201 |
Halmajonéz | 202 |
Heringsaláta | 203 |
Hússaláta | 202 |
Kaviáros kenyér | 202 |
Padlizsánvagdalék | 204 |
Paradicsom halsalátával | 203 |
Párizsi hagymával (parizer) | 204 |
Sonkával rakott kenyér | 203 |
Töltött uborka | 203 |
Pástétomok | 204 |
Hideg őzpástétom | 117 |
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom | 206 |
Kocsonyázott libamájhab (mousse) | 205 |
Májpástétom | 206 |
Meleg vadhúspástétom | 206 |
Risollé strassbuorgiasan | 207 |
Strassbourgi libamájpástétom | 204 |
Vajas pástétom (boushé) | 207 |
Tojásételek | 208 |
Amerikai tojás | 211 |
Buggyantott tojás tejszínes gombával | 208 |
A hideg töltött tojásokról | 210 |
Kaszinótojás | 212 |
Parajomlett | 209 |
Sajtos töltött tojás melegen | 122 |
Töltött tojás | 209 |
Töltött tojás (egyszerű) | 208 |
Zöldséges omlett | 209 |
Húspótlók, feltétek | 211 |
Bundás zsemle | 211 |
Főzelékszelet | 212 |
Gombaropogós | 211 |
Párizsi kosárka | 212 |
Sajtos burgonyalepény | 212 |
Tökszelet kirántva | 212 |
Halételek | 215 |
Balatoni fogas kardinális módon | 219 |
Fogas- vagy süllőszelet roston | 215 |
Fogas bakonyi módon | 219 |
Gombás fogasszelet csőben sütve | 115 |
Hideg fogas | 220 |
Hideg kecsege | 217 |
Pisztráng kékre forrázva | 216 |
Ponty- vagy harcsapaprikás | 218 |
Pontykocsonya | 218 |
Rácponty | 215 |
A rák | 221 |
Rák főzve | 221 |
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege | 219 |
Süllőfilé rántva | 215 |
Süllőszelet sörtésztában sütve | 115 |
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen | 218 |
Szegedi halászlé | 219 |
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty | 217 |
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással | 217 |
Töltött csuka | 216 |
Húsételek | 221 |
Szárnyasok | 221 |
Becsinált csirke | 221 |
Csirkesült | 222 |
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 229 |
Gombás csirke | 223 |
Jércekrokett (ropogós) | 228 |
Kacsa amerikai módra | 229 |
Karácsonyi pulykasült | 230 |
Libacomb sólettal | 226 |
Libamájrizottó | 228 |
Libapörkölt | 227 |
Paprikás csirke | 222 |
Párolt libamell | 225 |
Párolt libamáj | 224 |
Pirított libamáj | 223 |
Rántott csirke | 225 |
Rizses csirke | 223 |
Rizses libaaprólék | 224 |
Töltött csirke vagy jérce | 222 |
Töltött kacsa | 229 |
Töltött libanyak | 226 |
Tűzdelt gyöngytyúkpecsenye | 227 |
Vagdalt libamell | 227 |
Zöldborsós csirke | 224 |
Borjúhúsok | 231 |
Bécsi szelet vagy borda | 231 |
Borjúbecsinált | 234 |
Borjúbordák libamájjal töltve | 235 |
Borjúkotlett (natúr) | 231 |
Borjúfej kirántva | 238 |
Borjúkotlett Colbert módra | 236 |
Borjúláb rántva | 238 |
Borjúszeletek (natúr) | 231 |
Borjúpaprikás | 235 |
Borjúpörkölt | 233 |
Császárszelet | 232 |
Gombás borjúcsülök | 237 |
Gombás borjúszelet | 233 |
Paprikás polpetti | 233 |
Paradicsomos borjúszelet | 231 |
Párizsi szelet | 232 |
Töltött borjúkotlett | 235 |
Töltött borjúszegy | 232 |
Töltött húsrudak kirántva | 237 |
Tűzdelt borjúfrikandó | 237 |
Vagdalthús libamájjal töltve | 236 |
Vagdalt vajas borjúérmék | 234 |
Vajas borjúszelet | 231 |
Zöldborsós borjúszeletek | 234 |
Marhahúsok | 238 |
Bélszínfilé körítve | 242 |
Bélszínszeletek libamájpürével | 246 |
Bélszínszelet Stefánia-módra | 246 |
Bélszín vadasan | 245 |
Bográcsgulyás | 244 |
Bifsztek | 247 |
Erdélyi zsiványpecsenye | 249 |
Főtt marhahús | 242 |
Füstölt marhanyelv | 242 |
Gombás rostélyos | 239 |
Hagymás rostélyos | 238 |
Hízott ökörhús erdélyiesen | 249 |
Madeirás marhafelsál | 241 |
Marhahátszín egyben sütve, angolosan | 246 |
Marhahátszín vagy -felsál szegediesen | 247 |
Marhapörkölt | 247 |
Marhatokány | 248 |
Ököruszály krémmártással | 243 |
Rablóhús (rablópecsenye) | 249 |
Rostélyos góbé módra | 241 |
Savanyú vetrece | 243 |
Serpenyős rostélyos | 239 |
Tarkonyás marhatokány | 248 |
Torockói rostélyos | 240 |
Töltött felsál egyben sütve | 240 |
Töltött rostélyos | 240 |
Tűzdelt vesepecsenye | 245 |
Vagdalthús | 248 |
Wellington-bélszín | 244 |
Zöldséges rostélyos | 239 |
Sertéshúsok | 250 |
Alföldi tüskéshús | 259 |
Bőrös sertéskaraj | 254 |
Csikóstokány | 260 |
Erdélyi fatányéros | 256 |
Lecsós sertésborda | 257 |
Malacgalantin | 252 |
Malacpörkölt | 253 |
Majoránnás sertéstokány | 260 |
Paprikás sertésbordaszelet | 258 |
Párizsi borda | 258 |
Párolt sonka burgundi módra | 260 |
Rakott káposzta | 255 |
Rizses sertéshús | 250 |
Ropogós malaccomb | 253 |
Sertésborda rántva | 258 |
Serpenyős sertésborda | 258 |
Sertéskocsonya | 261 |
Sertésoldalas bajorosan | 259 |
Sertéspaprikás | 250 |
Sertéspörkölt | 250 |
Sertéssült (karaj vagy comb egyben sütve) | 251 |
Szerb rizses hús | 251 |
Székely sertésborda | 254 |
Szűzsült krémmártással | 253 |
Tejfölös malacaprólék | 252 |
Temesvári sertésborda | 254 |
Tordai lacipecsenye | 257 |
Tormás malac- vagy sertéshús | 253 |
Töltött karalábé | 255 |
Töltött káposzta | 256 |
Töltött paprika | 255 |
Vagdalt hús | 251 |
Bárány-, birka-, ürühúsok | 261 |
Angolos ürügerinc | 263 |
Báránybordák Mornay-mártással | 262 |
Bárányborda olaszosan | 262 |
Báránycomb pékné módra | 264 |
Báránypörkölt erdélyiesen | 263 |
Birkagulyás | 263 |
Borsos ürü- vagy báránytokány | 263 |
Húsvéti báránycomb | 262 |
Irish stew (irlandi ürügulyás) | 264 |
Rántott bárány | 261 |
Töltött bárány | 261 |
Tárkonyos bárány | 262 |
Ürükotlett angolosan | 264 |
Vadhúsok | 265 |
Fogoly- vagy fácánbecsinált | 268 |
Fogoly lencsepürével | 268 |
Nyúlgerinc angolosan | 265 |
Nyúlgerinc vadasan | 265 |
Nyúl paprikásan | 266 |
Őzcomb vörösbormártásban | 119 |
Őzgerinc angolosan, finom fűvel | 266 |
Őzgerinc angolosan Lucullus módra | 266 |
Sült fogoly | 268 |
Szalonnával tűzdelt fácán | 268 |
Szalonka sütve | 269 |
Szarvascomb brassói módon | 267 |
Töltött fácán | 269 |
Tűzdelt nyúlfilé | 118 |
Vadnyúl erdész módra | 265 |
Vaddisznó főzve | 267 |
Vadkacsa tejfölösen | 270 |
Vadkacsa sütve | 270 |
Vadkacsa töltve | 270 |
Belsőségek | 271 |
Becsináltpacal | 275 |
Borjúmájszeletek roston | 272 |
Borjúmirigy gazdagon | 274 |
Borjúmirigy rántva | 274 |
Borjúnyelv rántva | 274 |
Gombás borjúnyelv | 274 |
Marhanyelv pácolása | 273 |
Mirigyrózsa magyarosan | 274 |
Májpuding | 272 |
Paradicsomos borjúnyelv | 273 |
Pirított borjúmáj | 271 |
Pörkölt pacal | 276 |
Rántott velő | 273 |
Szalontüdő | 275 |
Tűzdelt májszeletek | 271 |
Velő párizsiasan | 273 |
Velő tojással | 272 |
Vese velővel | 273 |
Disznótor | 276 |
Disznótoros leves | 277 |
Disznósajt | 278 |
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja | 278 |
Kolbász | 277 |
Májas hurka | 277 |
Véres hurka | 277 |
Tészták | 279 |
Gyúrt tészták | 281 |
Barackos gombóc | 289 |
Burgonyametélt | 288 |
Cigánymetélt | 285 |
Darás metélt | 285 |
Diós derelye | 284 |
Diós metélt | 282 |
Gratinírozott sajtos makaróni | 288 |
A gyúrt tészta készítése | 281 |
Kakaós metélt | 283 |
Káposztás kocka | 284 |
Lekváros derelye | 283 |
Liptói túrós galuska | 284 |
Mákos metélt | 282 |
Nádasdy-gombóc | 286 |
Pozsonyi kocka | 287 |
Rakott metélt | 289 |
Sajtos derelye | 283 |
Sajtos metélt | 287 |
Sonkás kocka | 287 |
Stíriai metélt | 289 |
Szalvétagombóc | 288 |
Szilvás gombóc | 286 |
Szőlős metélt | 285 |
Tejfölös kocka | 285 |
Tojásos galuska | 283 |
Túrós derelye | 283 |
Túrós csusza | 289 |
Túrós gombóc | 282 |
Túrós metélt | 290 |
Kelt tészták | 291 |
Aranygaluska | 293 |
Cseh fánk | 292 |
Dorongfánk | 292 |
Farsangi fánk | 291 |
Gőzmetélt | 292 |
Hajdúsági kacskaringó | 290 |
Ízes bukta | 293 |
Párnacsücske | 291 |
Túrós bukta | 294 |
Morzsák | 295 |
Bundás alma (boros módra) | 295 |
Bundás alma (székely módra) | 294 |
Császármorzsa | 295 |
Császárrétes | 294 |
Daramorzsa | 294 |
Kiflimorzsa | 295 |
Máglyarakás | 295 |
Máglyarakás (diplomata módra) | 296 |
Zsírban sült omlós tészták | 298 |
Császárfánk | 296 |
Forgácsfánk | 297 |
Labdarózsa | 297 |
Rózsafánk | 297 |
Vánkoscsücsök | 298 |
Felfújtak, pudingok | 301 |
Almafelfújt | 301 |
Barackfelfújt | 300 |
Besztercei felfújt | 299 |
Citromfelfújt | 299 |
Cseresznyefelfújt | 302 |
Csokoládéfelfújt | 306 |
Csokoládépuding | 299 |
Csokoládés rizskrokett | 303 |
Darafelfújt | 299 |
Diópuding | 303 |
Finommetélt puding bajor módra | 304 |
Habfelfújt | 302 |
Hideg diplomata puding | 305 |
Ízes omlett | 302 |
Kabinetpuding | 304 |
Karamellfelfújt | 300 |
Kávépuding | 303 |
Mandulapuding | 304 |
Meggyfelfújt | 300 |
Mogyorópuding | 305 |
Narancsfelfújt | 299 |
Nápolyi gesztenyés puding | 303 |
Őszibarackpuding | 305 |
Puncspuding | 306 |
Rebarbarafelfújt | 301 |
Rizsfelfújt | 298 |
Rumburgi szuflé | 301 |
Szágó felfújt | 302 |
Palacsinták | 306 |
Almás palacsinta | 308 |
Bajor palacsinta | 309 |
Creppe-Susette | 307 |
Csúsztatott palacsinta | 308 |
Diós palacsinta | 307 |
Ízes palacsinta | 306 |
Káposztás palacsinta | 308 |
Krémes palacsinta | 307 |
Ordás palacsinta | 309 |
Szuflépalacsinta | 309 |
Túrós palacsinta | 307 |
Rétestészták | 309 |
Almás rétes | 310 |
Burgonyakrémes rétes | 311 |
Cseresznyés rétes | 310 |
Darás rétes | 313 |
Diós rétes | 310 |
Diós szegedi béles (baklava) | 313 |
Káposztás rétes | 313 |
Mandulás rétes | 311 |
Mákos rétes | 311 |
Meggyes rétes | 310 |
Rizskásás rétes | 313 |
Tökkrémes rétes | 312 |
Tökös-mákos rétes | 312 |
Túrós rétes | 309 |
Vargabéles | 312 |
Leveles vajas tészták | 314 |
Alma köntösben | 315 |
Almás tiroli rétes | 315 |
Búr kifli | 314 |
Krémes béles | 314 |
Túrós tiroli rétes | 315 |
Túróspástétom | 315 |
Tésztakülönlegességek | 316 |
Almakrémpite | 316 |
Gesztenyehabkifli | 316 |
Hűtött omlós tészta | 316 |
Mennyei felfújt | 316 |
Félvajas nyújtott tészták | 317 |
Alapmassza | 317 |
Almás lepény | 320 |
Baracklepény | 321 |
Bécsi táska | 317 |
Cseresznyés lepény | 320 |
Darázsfészek | 318 |
Diós szarvacskák | 318 |
Kéményseprőkifli | 318 |
Meggyes lepény | 321 |
Olasz táska | 318 |
Pozsonyi patkócskák | 319 |
Pozsonyi tekercs (bejgli) | 319 |
Speciális legénytészta | 319 |
Szerelmeslevél | 318 |
Szilvás lepény | 320 |
Túrós lepény más módon | 320 |
Égetett tészták | 321 |
Francia meggyes lepény | 322 |
Képviselőfánk | 321 |
Ördögpirula | 322 |
Szerecsenfánk | 322 |
Tolófánk | 321 |
Turkesztáni kiflicskék | 323 |
Linzertészták | 323 |
Apák kedvence | 321 |
Berlini szelet | 325 |
Burkolt fantáziacsók | 327 |
Cukrász alaplinzer | 323 |
Diós linzer | 324 |
Diópuszedli | 327 |
Erdélyi kürtőskalács | 326 |
Formázható linzersütemények | 325 |
Fondant készítése | 322 |
Gyúrt, fűszeres linzer | 323 |
Gyümölcskenyér | 332 |
Halászbárkák | 329 |
Holdbébi | 329 |
Kislányos női szeszély | 326 |
Lúdlábszelet | 324 |
Mandulás kiflicskék | 328 |
Margaretta-szelet | 327 |
Mézes puszedli | 328 |
Mignon Savarin | 329 |
Nizzai kalácska (Savarin) | 328 |
Női szeszély | 326 |
Orleans-i szelet | 331 |
Őszibarackszelet | 330 |
Resztelt stangli | 328 |
Római szelet | 326 |
Stadionszelet | 330 |
Svájci linzer | 323 |
Szegedi kürtőskalács | 327 |
Tealinzer | 325 |
Tengerészlinzer | 324 |
Vaníliakifli | 331 |
Zsófia-szelet | 331 |
Torták | 333 |
Csokoládétorta | 334 |
Diótorta | 336 |
Dobos torta | 333 |
Gesztenyekrémtorta | 334 |
Homoktorta | 335 |
Puncstorta | 333 |
Rigó Jancsi | 335 |
Stefánia-torta | 334 |
Sacher-torta | 335 |
Kuglóftészták | 336 |
Bajor kuglóf | 337 |
Egyszerű kuglóf | 336 |
Fahéjas kuglóf | 336 |
Különlegességek | 337 |
Budavár-szelet | 341 |
Burgonyás pogácsa, egyszerű | 344 |
Gubatészta mákkal | 340 |
Gyümölcskocka | 340 |
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa | 343 |
Hangulatkülönlegesség | 340 |
Hájas ízes táskák | 339 |
Házilag készült kertfatörzs | 342 |
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra | 342 |
Juhtúrós pogácsa | 344 |
Kakaós habszelet | 338 |
Kossuth-kifli | 339 |
Likőrös Savarin | 337 |
Lomnici csúcs | 337 |
Meggyel rakott piskóta | 342 |
Omlós töpörtyűs pogácsa | 342 |
Omlós Zsíros pogácsa | 343 |
Operaszelet | 338 |
Salzburgi galuska | 341 |
Salzburgi lepény | 339 |
Tátra-szelet | 338 |
Tükör-epres szelet | 341 |
Hideg krémek | 345 |
Csokoládékrém | 345 |
Gesztenyepüré készítése | 345 |
Hideg gyümölcsrizs | 345 |
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése | 347 |
A befőzés általános tudnivalói | 349 |
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése | 352 |
Csalamádé | 353 |
Ecetes paprika | 354 |
Ecetes uborka | 353 |
Káposztasavanyítás | 356 |
Kovászos uborka | 352 |
Lecsó eltevése | 356 |
Paprikasaláta | 354 |
Paradicsom eltevése | 356 |
Sózott kapor | 355 |
Tök ecetben | 355 |
Tök sóban | 355 |
Tölteni való paprika | 354 |
Vizes uborka | 353 |
Uborkasaláta | 352 |
Zöldbab ecetben | 355 |
Zöldbab eltevése | 355 |
Zöldbab sóban | 356 |
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése | 357 |
Birsalmabefőtt | 360 |
Birsalmasajt | 360 |
Cseresznyebefőtt | 357 |
Cseresznyedzsem | 361 |
Csipkebogyóíz | 362 |
Dinnye cukorban | 360 |
Eperbefőtt | 357 |
Eperdzsem | 361 |
Kajszibarackbefőtt | 358 |
Körtebefőtt | 362 |
Meggybefőtt | 358 |
Meggyíz | 361 |
Málnadzsem | 362 |
Málnaszörp készítése | 362 |
Őszibarackbefőtt | 359 |
Rétesmeggy vagy -cseresznye | 359 |
Ringlóbefőtt | 359 |
Ribiszkedzsem | 362 |
Ribiszkeíz | 361 |
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva | 359 |
Sárgabarackíz | 360 |
Szilvaíz | 361 |
Szirupban eltett eper | 358 |