kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | LAP-ICS Könyvkiadó és Kereskedő Kft |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 374 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-7095-55-1 |
| Bevezető | 5 |
| A sütés-főzés általános tudnivalói | 9 |
| A húsfélékről | 11 |
| A húsok osztályozása | 12 |
| A bárányhús részeinek osztályozása | 13 |
| A borjúhús részeinek osztályozása | 12 |
| A marhahús részeinek osztályozása | 12 |
| Az ürühús részeinek osztályozása | 13 |
| A vágóállatok belső részeinek osztályozása a felhasználásra | 14 |
| Belső részek előkészítése a főzéshez, sütéshez | 19 |
| A húsok darabolása, és aprítása | 15 |
| Formaadás | 18 |
| A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése | 15 |
| A húsok lemosása | 15 |
| A húsok megtöltése | 17 |
| A húsok szeletelése | 16 |
| A húsok tűzdelése (spékelés) | 17 |
| A vadhúsok felhasználásáról | 20 |
| A pácolásról | 21 |
| A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése | 21 |
| A szárnyasokról és vadszárnyasokról | 22 |
| A csirkefélék bontása | 27 |
| A liba részeinek bontása | 26 |
| A pecsenyének való pulyka bontása | 26 |
| Sózás, fűszerezés | 32 |
| A sütnivaló pecsenyeliba bontása | 24 |
| A szárnyasok formázása | 31 |
| A szárnyasok kibontása | 24 |
| A szárnyasok levágása és tisztítása | 23 |
| A szárnyasok lemosása | 27 |
| A szárnyasok megtöltése | 30 |
| A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése | 29 |
| A szárnyasok tűzdelése | 30 |
| A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról | 28 |
| A halakról | 32 |
| A halak bontása | 34 |
| A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez | 36 |
| A halak kiszálkázása | 35 |
| A halak szeletelése és darabolása | 36 |
| A halak tisztítása | 33 |
| A halfejek, csontok és bőrök felhasználása | 38 |
| A kaviár készítése | 37 |
| A rákokról | 38 |
| A rákvaj készítése | 39 |
| A főzelék- és zöldségfélékről | 40 |
| A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása | 47 |
| A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez | 49 |
| A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról | 48 |
| A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása | 41 |
| A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása | 46 |
| A főzelék- és zöldségfélék tisztítása | 42 |
| A gumós növényekről és a répafélékről | 50 |
| A gumós növények és répafélék aprítása, vágása | 56 |
| A burgonya aprításának és vágásának módjai | 56 |
| A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása | 57 |
| A vöröshagyma aprítása, vágása | 59 |
| A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez | 60 |
| A gumós növények és répafélék felhasználásakor való osztályozása | 59 |
| A gumós növények és répafélék lemosása | 55 |
| A gumós növények és répafélék tisztítása | 52 |
| A gombákról | 62 |
| Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tejtermékek és a fűszerek kezeléséhez | 64 |
| A sütés-főzés fontosabb szabályai | 68 |
| Az aszpik készítése | 107 |
| A bundázásról | 96 |
| Derítés, tisztítás | 98 |
| Az ételek szűrése | 98 |
| Egyes ételek feljavítása | 99 |
| Az ételek áttöréséről (passzírozás) | 99 |
| Az ételek formázásáról (dresszírozás) | 101 |
| Az ételek lerakásáról, rétegezéséről | 97 |
| Az ételek megtöltéséről | 98 |
| Az ételek sűrítéséről | 91 |
| Fényezés | 101 |
| A főzésről | 48 |
| A galuskaszaggatásról | 100 |
| Az ízesítésről és a fűszerezésről | 94 |
| A lazításról | 95 |
| A lekötözésről | 100 |
| A lezsírozásról | 101 |
| A nyárson sütésről | 87 |
| Paprikaszín készítése | 109 |
| A pácolásról | 104 |
| A párolásról | 71 |
| A pecsenyelé készítése | 103 |
| A pirításról | 88 |
| A roston sütésről | 86 |
| A sütésről | 73 |
| A tálalás és díszítés tudnivalói | 110 |
| A töltelékek készítése | 105 |
| Egyéb hasznos tudnivalók a sütés-főzésről | 112 |
| A főzelék-, zöldség- és gyümölcsételek | 112 |
| A halakról | 115 |
| A vadakról | 117 |
| Tej- és tejtermékekből készült ételek | 120 |
| Főzzünk borral | 123 |
| A hidegkonyháról | 129 |
| A köretekről | 124 |
| A nyári ételekről | 127 |
| Ételleírások | 133 |
| Gyorsan készíthető ételek | 135 |
| Bélszínszeletek sárköziesen | 140 |
| Csallóközi vesevelő | 139 |
| Csirág (spárga) háziasan | 138 |
| Fokhagymás rostélyos | 148 |
| Gombás borjúszeletek | 149 |
| Gombás párizsis puffancs | 139 |
| Gombás sertésborda | 150 |
| Gombás tejfölös tojás | 143 |
| Gyors hideg csokoládékrém | 147 |
| Hajdúsági számadójuhász-burgonya | 135 |
| Hegyaljai borjúbordák | 140 |
| Juhtúrós burgonyalángos | 141 |
| Keleti saláta | 139 |
| Lecsó párizsiasan | 149 |
| Lerakott makaróni | 144 |
| Makaróni (vagy spagetti) magyarosan | 145 |
| Milánói sertésborda | 150 |
| Mustáros sült virsli | 146 |
| Nyári lecsós tojás | 137 |
| Nyírségi zúzott burgonya | 139 |
| Óvári tálon sült tojás | 147 |
| Pirított gomba tojással | 141 |
| Pirított vese gombával | 149 |
| Rakott vajbab | 142 |
| Rántott gombafejek | 146 |
| Rántott tojások | 141 |
| Rizses virsli háziasszony módra | 135 |
| Sajtos kruton | 121 |
| Sajtos vagy sonkás tojáslepény | 146 |
| Sonkás kelvirág tejfölösen | 136 |
| Sonkás rizs | 144 |
| Sertésérmék jóasszony módra | 148 |
| Sült tojás konyhakertész módra | 136 |
| Szalonnás sült burgonya | 145 |
| Tejfölös gomba tükörtojással | 142 |
| Tejfölös vargánya tükörtojással | 143 |
| Tengeri halszeletek bakonyi módra | 147 |
| Tojáslepény debreceni módra | 138 |
| Tojásos kelkáposzta | 142 |
| Tojáslepény gombával | 143 |
| Tojáslepény parasztosan | 146 |
| Tojással töltött paradicsom | 144 |
| Túrópogácsák | 140 |
| Töltött alma | 114 |
| Török paradicsom (padlizsán) rántva | 143 |
| Ürüborda udvarhelyi módra | 138 |
| Viaprikos gombasaláta | 137 |
| Vitaprikos virslis tojás | 145 |
| Zöldborsós tojás | 142 |
| Levesek és betétek | 151 |
| Levesek | 153 |
| Áttört püréleves száraz hüvelyesekből | 162 |
| Bableves | 163 |
| Borleves | 166 |
| Burgonyaleves | 155 |
| Burgonyapüré-leves | 155 |
| Csontleves | 154 |
| ERőleves | 153 |
| Frankfurti leves | 161 |
| Fácánleves | 155 |
| Fejtettbab-leves | 156 |
| Gombaleves | 162 |
| Gombakrémleves | 162 |
| Gyümölcslevesek | 166 |
| Gulyásleves | 163 |
| Hamis gulyásleves | 158 |
| Halleves | 166 |
| Húsleves | 153 |
| Karalábéleves | 159 |
| Káposztaleves | 165 |
| Karfiolleves | 160 |
| Köménymagleves | 156 |
| Lebbencsleves | 158 |
| Lencseleves | 157 |
| Libaleves | 154 |
| Májpüréleves | 158 |
| Nyáklevesek | 166 |
| Palócleves | 164 |
| Paradicsomleves | 160 |
| Paradicsomleves más módon | 160 |
| Rákleves | 164 |
| Rántott köménymagleves | 156 |
| Reszelttészta-leves | 155 |
| Savanyú tojásleves | 165 |
| Sárgaborsópüré-leves | 157 |
| Sóskaleves | 160 |
| Spárgaleves | 161 |
| Szárnyasraguleves | 159 |
| Újházy-tyúkhúsleves | 154 |
| Tarhonyaleves | 155 |
| Tárkonyos bableves | 162 |
| Tejleves | 165 |
| Tüdővagdalék-leves | 165 |
| Zellerkrémleves | 163 |
| Zöldborsóleves | 159 |
| Zöldbableves | 161 |
| Zöldségleves | 157 |
| Zöldségrkémleves | 156 |
| Zöldségleves oroszosan | 157 |
| Levesbetétek | 167 |
| Árpagyöngy | 167 |
| Bécsi zsemlegombóc | 168 |
| Csurgatott tészta | 167 |
| Csipetke | 167 |
| Daragaluska | 170 |
| Finommetélt vagy kocka | 168 |
| Húsgaluska vagy gombóc | 171 |
| Kelgombóc | 169 |
| Kockatészta | 168 |
| Májgombóc | 170 |
| Májgombóc darával | 170 |
| Palacsintametélt | 172 |
| Pászka (macesz) gombóc | 171 |
| Piskótamogyoró | 171 |
| Rántott borsó | 168 |
| Reszelt tészta | 167 |
| Rizs | 167 |
| Sajtos tallérok | 170 |
| Sajtos galuska | 172 |
| Tapióka | 167 |
| Tojáskocsonya | 169 |
| Tojáslepény | 171 |
| Vajgaluska | 168 |
| Velőgombóc | 169 |
| Zsemlemorzsa-gombóc | 169 |
| Köretek | 172 |
| Burgonyakrokett | 172 |
| Burgonyapüré | 173 |
| Buris | 175 |
| Galuska | 174 |
| Gombás rizs | 174 |
| Párolt káposzta | 175 |
| Párolt rizs | 174 |
| Petrezselymes vajas burgonya | 173 |
| Pirított hagymás burgonya | 173 |
| Rizskrokett | 174 |
| Szalmaburgonya | 173 |
| Tarhonya | 175 |
| Vajas és lengyeles főzelékek | 175 |
| Zsemlegombóc | 176 |
| Zsírban pirított burgonya | 172 |
| Zsírban sült burgonyakarikák (rósejbeni) | 172 |
| Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya | 173 |
| Saláták | 176 |
| Babsaláta | 178 |
| Burgonyasaláta | 177 |
| Céklasaláta | 177 |
| Francia saláta | 179 |
| Fejes saláta | 176 |
| Gombasaláta | 179 |
| Gyümölcssaláta | 114 |
| Kaliforniai saláta | 179 |
| Káposztasaláta | 177 |
| Madársaláta | 176 |
| Majonézes burgonyasaláta | 177 |
| Majonézes zellersaláta | 178 |
| Majonézes zöldbabsaláta | 180 |
| Paprikasaláta | 176 |
| Paradicsomsaláta | 178 |
| Spártasaláta | 178 |
| Tejfölös uborkasaláta | 178 |
| Uborkasaláta | 177 |
| Főzelékek | 180 |
| Burgonyafőzelék | 181 |
| Karotta vagy sárgarépa vajjal | 184 |
| Kelbimbó vajjal | 185 |
| Kelkáposzta-főzelék | 182 |
| Kelvirágfőzelék | 183 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 182 |
| Paradicsomos káposzta | 183 |
| Parajfőzelék | 181 |
| Salátafőzelék burgonyával | 184 |
| Savanyúkáposzta-főzelék | 182 |
| Sóskafőzelék | 181 |
| Szárazbabfőzelék | 181 |
| Tejfölös zöldbabfőzelék | 185 |
| Tökfőzelék | 180 |
| Zöldborsófőzelék | 184 |
| Zöldborsó vajjal | 183 |
| Mártások | 185 |
| Meleg mártások | 185 |
| Almamártás | 190 |
| Barna gombamártás | 187 |
| Barnamártás | 185 |
| Besamel | 190 |
| Bordói mártás | 186 |
| Ecetes torma | 187 |
| Fehér (veluté) mártás | 186 |
| Gombamártás | 187 |
| Hagymamártás | 187 |
| Hollandi (vaj-) mártás | 186 |
| Hollandi mártás tejszínhabbal | 188 |
| Kapormártás | 188 |
| Madeiramártás | 188 |
| Meggymártás | 189 |
| Meleg melétőhagyma-mártás | 187 |
| Mornay-mártás | 186 |
| Narancsmártás | 188 |
| Paradicsommártás I. | 189 |
| Paradicsommártás II. | 189 |
| Sóskamártás | 189 |
| Tejfölös tormamártás | 188 |
| Uborkamártás | 189 |
| Hideg mártások | 190 |
| Cumberland-mártás | 191 |
| Hideg metélőhagyma-mártás | 192 |
| Majonéz | 191 |
| Remuládmártás | 190 |
| Tartármártás | 190 |
| Vinaigrette-mártás | 192 |
| Zöldmártás | 191 |
| Előételek | 192 |
| Meleg előételek | 192 |
| Burgonyafánk | 196 |
| Chester-fánk | 199 |
| Csirág vajas morzsával | 201 |
| Csőben sült kelvirág | 193 |
| Főzelékpuding | 195 |
| Gombás palacsinta kirántva | 199 |
| Juhtúrós palacsinta | 198 |
| Kelbimbó szalonnában | 193 |
| Kelkáposztapuding (duzma) | 194 |
| Kelvirág tejfölös mártásban | 192 |
| Kolbászrétes | 200 |
| Palacsintametélt csőben sütve | 198 |
| Palacsinta paprikás csirkével | 198 |
| Parajos burgonyakrokett | 196 |
| Parajpuding | 195 |
| Rakott kelvirág | 193 |
| Ravioli | 200 |
| Sajtos fánk | 199 |
| Sajtos paradicsompuding | 197 |
| Sajtos tekercs melegen | 120 |
| Töltött burgonya sütve | 197 |
| Töltött gomba | 194 |
| Töltött kelkáposzta | 194 |
| Töltött kelvirág | 193 |
| Töltött paradicsom melegen | 196 |
| Túrókotlettek | 121 |
| Walesi kenyér | 200 |
| Hideg előételek | 201 |
| Aszpikkészítés | 201 |
| Halmajonéz | 202 |
| Heringsaláta | 203 |
| Hússaláta | 202 |
| Kaviáros kenyér | 202 |
| Padlizsánvagdalék | 204 |
| Paradicsom halsalátával | 203 |
| Párizsi hagymával (parizer) | 204 |
| Sonkával rakott kenyér | 203 |
| Töltött uborka | 203 |
| Pástétomok | 204 |
| Hideg őzpástétom | 117 |
| Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom | 206 |
| Kocsonyázott libamájhab (mousse) | 205 |
| Májpástétom | 206 |
| Meleg vadhúspástétom | 206 |
| Risollé strassbuorgiasan | 207 |
| Strassbourgi libamájpástétom | 204 |
| Vajas pástétom (boushé) | 207 |
| Tojásételek | 208 |
| Amerikai tojás | 211 |
| Buggyantott tojás tejszínes gombával | 208 |
| A hideg töltött tojásokról | 210 |
| Kaszinótojás | 212 |
| Parajomlett | 209 |
| Sajtos töltött tojás melegen | 122 |
| Töltött tojás | 209 |
| Töltött tojás (egyszerű) | 208 |
| Zöldséges omlett | 209 |
| Húspótlók, feltétek | 211 |
| Bundás zsemle | 211 |
| Főzelékszelet | 212 |
| Gombaropogós | 211 |
| Párizsi kosárka | 212 |
| Sajtos burgonyalepény | 212 |
| Tökszelet kirántva | 212 |
| Halételek | 215 |
| Balatoni fogas kardinális módon | 219 |
| Fogas- vagy süllőszelet roston | 215 |
| Fogas bakonyi módon | 219 |
| Gombás fogasszelet csőben sütve | 115 |
| Hideg fogas | 220 |
| Hideg kecsege | 217 |
| Pisztráng kékre forrázva | 216 |
| Ponty- vagy harcsapaprikás | 218 |
| Pontykocsonya | 218 |
| Rácponty | 215 |
| A rák | 221 |
| Rák főzve | 221 |
| Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege | 219 |
| Süllőfilé rántva | 215 |
| Süllőszelet sörtésztában sütve | 115 |
| Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen | 218 |
| Szegedi halászlé | 219 |
| Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty | 217 |
| Tengeri halszelet tejszínes gombamártással | 217 |
| Töltött csuka | 216 |
| Húsételek | 221 |
| Szárnyasok | 221 |
| Becsinált csirke | 221 |
| Csirkesült | 222 |
| Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 229 |
| Gombás csirke | 223 |
| Jércekrokett (ropogós) | 228 |
| Kacsa amerikai módra | 229 |
| Karácsonyi pulykasült | 230 |
| Libacomb sólettal | 226 |
| Libamájrizottó | 228 |
| Libapörkölt | 227 |
| Paprikás csirke | 222 |
| Párolt libamell | 225 |
| Párolt libamáj | 224 |
| Pirított libamáj | 223 |
| Rántott csirke | 225 |
| Rizses csirke | 223 |
| Rizses libaaprólék | 224 |
| Töltött csirke vagy jérce | 222 |
| Töltött kacsa | 229 |
| Töltött libanyak | 226 |
| Tűzdelt gyöngytyúkpecsenye | 227 |
| Vagdalt libamell | 227 |
| Zöldborsós csirke | 224 |
| Borjúhúsok | 231 |
| Bécsi szelet vagy borda | 231 |
| Borjúbecsinált | 234 |
| Borjúbordák libamájjal töltve | 235 |
| Borjúkotlett (natúr) | 231 |
| Borjúfej kirántva | 238 |
| Borjúkotlett Colbert módra | 236 |
| Borjúláb rántva | 238 |
| Borjúszeletek (natúr) | 231 |
| Borjúpaprikás | 235 |
| Borjúpörkölt | 233 |
| Császárszelet | 232 |
| Gombás borjúcsülök | 237 |
| Gombás borjúszelet | 233 |
| Paprikás polpetti | 233 |
| Paradicsomos borjúszelet | 231 |
| Párizsi szelet | 232 |
| Töltött borjúkotlett | 235 |
| Töltött borjúszegy | 232 |
| Töltött húsrudak kirántva | 237 |
| Tűzdelt borjúfrikandó | 237 |
| Vagdalthús libamájjal töltve | 236 |
| Vagdalt vajas borjúérmék | 234 |
| Vajas borjúszelet | 231 |
| Zöldborsós borjúszeletek | 234 |
| Marhahúsok | 238 |
| Bélszínfilé körítve | 242 |
| Bélszínszeletek libamájpürével | 246 |
| Bélszínszelet Stefánia-módra | 246 |
| Bélszín vadasan | 245 |
| Bográcsgulyás | 244 |
| Bifsztek | 247 |
| Erdélyi zsiványpecsenye | 249 |
| Főtt marhahús | 242 |
| Füstölt marhanyelv | 242 |
| Gombás rostélyos | 239 |
| Hagymás rostélyos | 238 |
| Hízott ökörhús erdélyiesen | 249 |
| Madeirás marhafelsál | 241 |
| Marhahátszín egyben sütve, angolosan | 246 |
| Marhahátszín vagy -felsál szegediesen | 247 |
| Marhapörkölt | 247 |
| Marhatokány | 248 |
| Ököruszály krémmártással | 243 |
| Rablóhús (rablópecsenye) | 249 |
| Rostélyos góbé módra | 241 |
| Savanyú vetrece | 243 |
| Serpenyős rostélyos | 239 |
| Tarkonyás marhatokány | 248 |
| Torockói rostélyos | 240 |
| Töltött felsál egyben sütve | 240 |
| Töltött rostélyos | 240 |
| Tűzdelt vesepecsenye | 245 |
| Vagdalthús | 248 |
| Wellington-bélszín | 244 |
| Zöldséges rostélyos | 239 |
| Sertéshúsok | 250 |
| Alföldi tüskéshús | 259 |
| Bőrös sertéskaraj | 254 |
| Csikóstokány | 260 |
| Erdélyi fatányéros | 256 |
| Lecsós sertésborda | 257 |
| Malacgalantin | 252 |
| Malacpörkölt | 253 |
| Majoránnás sertéstokány | 260 |
| Paprikás sertésbordaszelet | 258 |
| Párizsi borda | 258 |
| Párolt sonka burgundi módra | 260 |
| Rakott káposzta | 255 |
| Rizses sertéshús | 250 |
| Ropogós malaccomb | 253 |
| Sertésborda rántva | 258 |
| Serpenyős sertésborda | 258 |
| Sertéskocsonya | 261 |
| Sertésoldalas bajorosan | 259 |
| Sertéspaprikás | 250 |
| Sertéspörkölt | 250 |
| Sertéssült (karaj vagy comb egyben sütve) | 251 |
| Szerb rizses hús | 251 |
| Székely sertésborda | 254 |
| Szűzsült krémmártással | 253 |
| Tejfölös malacaprólék | 252 |
| Temesvári sertésborda | 254 |
| Tordai lacipecsenye | 257 |
| Tormás malac- vagy sertéshús | 253 |
| Töltött karalábé | 255 |
| Töltött káposzta | 256 |
| Töltött paprika | 255 |
| Vagdalt hús | 251 |
| Bárány-, birka-, ürühúsok | 261 |
| Angolos ürügerinc | 263 |
| Báránybordák Mornay-mártással | 262 |
| Bárányborda olaszosan | 262 |
| Báránycomb pékné módra | 264 |
| Báránypörkölt erdélyiesen | 263 |
| Birkagulyás | 263 |
| Borsos ürü- vagy báránytokány | 263 |
| Húsvéti báránycomb | 262 |
| Irish stew (irlandi ürügulyás) | 264 |
| Rántott bárány | 261 |
| Töltött bárány | 261 |
| Tárkonyos bárány | 262 |
| Ürükotlett angolosan | 264 |
| Vadhúsok | 265 |
| Fogoly- vagy fácánbecsinált | 268 |
| Fogoly lencsepürével | 268 |
| Nyúlgerinc angolosan | 265 |
| Nyúlgerinc vadasan | 265 |
| Nyúl paprikásan | 266 |
| Őzcomb vörösbormártásban | 119 |
| Őzgerinc angolosan, finom fűvel | 266 |
| Őzgerinc angolosan Lucullus módra | 266 |
| Sült fogoly | 268 |
| Szalonnával tűzdelt fácán | 268 |
| Szalonka sütve | 269 |
| Szarvascomb brassói módon | 267 |
| Töltött fácán | 269 |
| Tűzdelt nyúlfilé | 118 |
| Vadnyúl erdész módra | 265 |
| Vaddisznó főzve | 267 |
| Vadkacsa tejfölösen | 270 |
| Vadkacsa sütve | 270 |
| Vadkacsa töltve | 270 |
| Belsőségek | 271 |
| Becsináltpacal | 275 |
| Borjúmájszeletek roston | 272 |
| Borjúmirigy gazdagon | 274 |
| Borjúmirigy rántva | 274 |
| Borjúnyelv rántva | 274 |
| Gombás borjúnyelv | 274 |
| Marhanyelv pácolása | 273 |
| Mirigyrózsa magyarosan | 274 |
| Májpuding | 272 |
| Paradicsomos borjúnyelv | 273 |
| Pirított borjúmáj | 271 |
| Pörkölt pacal | 276 |
| Rántott velő | 273 |
| Szalontüdő | 275 |
| Tűzdelt májszeletek | 271 |
| Velő párizsiasan | 273 |
| Velő tojással | 272 |
| Vese velővel | 273 |
| Disznótor | 276 |
| Disznótoros leves | 277 |
| Disznósajt | 278 |
| Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja | 278 |
| Kolbász | 277 |
| Májas hurka | 277 |
| Véres hurka | 277 |
| Tészták | 279 |
| Gyúrt tészták | 281 |
| Barackos gombóc | 289 |
| Burgonyametélt | 288 |
| Cigánymetélt | 285 |
| Darás metélt | 285 |
| Diós derelye | 284 |
| Diós metélt | 282 |
| Gratinírozott sajtos makaróni | 288 |
| A gyúrt tészta készítése | 281 |
| Kakaós metélt | 283 |
| Káposztás kocka | 284 |
| Lekváros derelye | 283 |
| Liptói túrós galuska | 284 |
| Mákos metélt | 282 |
| Nádasdy-gombóc | 286 |
| Pozsonyi kocka | 287 |
| Rakott metélt | 289 |
| Sajtos derelye | 283 |
| Sajtos metélt | 287 |
| Sonkás kocka | 287 |
| Stíriai metélt | 289 |
| Szalvétagombóc | 288 |
| Szilvás gombóc | 286 |
| Szőlős metélt | 285 |
| Tejfölös kocka | 285 |
| Tojásos galuska | 283 |
| Túrós derelye | 283 |
| Túrós csusza | 289 |
| Túrós gombóc | 282 |
| Túrós metélt | 290 |
| Kelt tészták | 291 |
| Aranygaluska | 293 |
| Cseh fánk | 292 |
| Dorongfánk | 292 |
| Farsangi fánk | 291 |
| Gőzmetélt | 292 |
| Hajdúsági kacskaringó | 290 |
| Ízes bukta | 293 |
| Párnacsücske | 291 |
| Túrós bukta | 294 |
| Morzsák | 295 |
| Bundás alma (boros módra) | 295 |
| Bundás alma (székely módra) | 294 |
| Császármorzsa | 295 |
| Császárrétes | 294 |
| Daramorzsa | 294 |
| Kiflimorzsa | 295 |
| Máglyarakás | 295 |
| Máglyarakás (diplomata módra) | 296 |
| Zsírban sült omlós tészták | 298 |
| Császárfánk | 296 |
| Forgácsfánk | 297 |
| Labdarózsa | 297 |
| Rózsafánk | 297 |
| Vánkoscsücsök | 298 |
| Felfújtak, pudingok | 301 |
| Almafelfújt | 301 |
| Barackfelfújt | 300 |
| Besztercei felfújt | 299 |
| Citromfelfújt | 299 |
| Cseresznyefelfújt | 302 |
| Csokoládéfelfújt | 306 |
| Csokoládépuding | 299 |
| Csokoládés rizskrokett | 303 |
| Darafelfújt | 299 |
| Diópuding | 303 |
| Finommetélt puding bajor módra | 304 |
| Habfelfújt | 302 |
| Hideg diplomata puding | 305 |
| Ízes omlett | 302 |
| Kabinetpuding | 304 |
| Karamellfelfújt | 300 |
| Kávépuding | 303 |
| Mandulapuding | 304 |
| Meggyfelfújt | 300 |
| Mogyorópuding | 305 |
| Narancsfelfújt | 299 |
| Nápolyi gesztenyés puding | 303 |
| Őszibarackpuding | 305 |
| Puncspuding | 306 |
| Rebarbarafelfújt | 301 |
| Rizsfelfújt | 298 |
| Rumburgi szuflé | 301 |
| Szágó felfújt | 302 |
| Palacsinták | 306 |
| Almás palacsinta | 308 |
| Bajor palacsinta | 309 |
| Creppe-Susette | 307 |
| Csúsztatott palacsinta | 308 |
| Diós palacsinta | 307 |
| Ízes palacsinta | 306 |
| Káposztás palacsinta | 308 |
| Krémes palacsinta | 307 |
| Ordás palacsinta | 309 |
| Szuflépalacsinta | 309 |
| Túrós palacsinta | 307 |
| Rétestészták | 309 |
| Almás rétes | 310 |
| Burgonyakrémes rétes | 311 |
| Cseresznyés rétes | 310 |
| Darás rétes | 313 |
| Diós rétes | 310 |
| Diós szegedi béles (baklava) | 313 |
| Káposztás rétes | 313 |
| Mandulás rétes | 311 |
| Mákos rétes | 311 |
| Meggyes rétes | 310 |
| Rizskásás rétes | 313 |
| Tökkrémes rétes | 312 |
| Tökös-mákos rétes | 312 |
| Túrós rétes | 309 |
| Vargabéles | 312 |
| Leveles vajas tészták | 314 |
| Alma köntösben | 315 |
| Almás tiroli rétes | 315 |
| Búr kifli | 314 |
| Krémes béles | 314 |
| Túrós tiroli rétes | 315 |
| Túróspástétom | 315 |
| Tésztakülönlegességek | 316 |
| Almakrémpite | 316 |
| Gesztenyehabkifli | 316 |
| Hűtött omlós tészta | 316 |
| Mennyei felfújt | 316 |
| Félvajas nyújtott tészták | 317 |
| Alapmassza | 317 |
| Almás lepény | 320 |
| Baracklepény | 321 |
| Bécsi táska | 317 |
| Cseresznyés lepény | 320 |
| Darázsfészek | 318 |
| Diós szarvacskák | 318 |
| Kéményseprőkifli | 318 |
| Meggyes lepény | 321 |
| Olasz táska | 318 |
| Pozsonyi patkócskák | 319 |
| Pozsonyi tekercs (bejgli) | 319 |
| Speciális legénytészta | 319 |
| Szerelmeslevél | 318 |
| Szilvás lepény | 320 |
| Túrós lepény más módon | 320 |
| Égetett tészták | 321 |
| Francia meggyes lepény | 322 |
| Képviselőfánk | 321 |
| Ördögpirula | 322 |
| Szerecsenfánk | 322 |
| Tolófánk | 321 |
| Turkesztáni kiflicskék | 323 |
| Linzertészták | 323 |
| Apák kedvence | 321 |
| Berlini szelet | 325 |
| Burkolt fantáziacsók | 327 |
| Cukrász alaplinzer | 323 |
| Diós linzer | 324 |
| Diópuszedli | 327 |
| Erdélyi kürtőskalács | 326 |
| Formázható linzersütemények | 325 |
| Fondant készítése | 322 |
| Gyúrt, fűszeres linzer | 323 |
| Gyümölcskenyér | 332 |
| Halászbárkák | 329 |
| Holdbébi | 329 |
| Kislányos női szeszély | 326 |
| Lúdlábszelet | 324 |
| Mandulás kiflicskék | 328 |
| Margaretta-szelet | 327 |
| Mézes puszedli | 328 |
| Mignon Savarin | 329 |
| Nizzai kalácska (Savarin) | 328 |
| Női szeszély | 326 |
| Orleans-i szelet | 331 |
| Őszibarackszelet | 330 |
| Resztelt stangli | 328 |
| Római szelet | 326 |
| Stadionszelet | 330 |
| Svájci linzer | 323 |
| Szegedi kürtőskalács | 327 |
| Tealinzer | 325 |
| Tengerészlinzer | 324 |
| Vaníliakifli | 331 |
| Zsófia-szelet | 331 |
| Torták | 333 |
| Csokoládétorta | 334 |
| Diótorta | 336 |
| Dobos torta | 333 |
| Gesztenyekrémtorta | 334 |
| Homoktorta | 335 |
| Puncstorta | 333 |
| Rigó Jancsi | 335 |
| Stefánia-torta | 334 |
| Sacher-torta | 335 |
| Kuglóftészták | 336 |
| Bajor kuglóf | 337 |
| Egyszerű kuglóf | 336 |
| Fahéjas kuglóf | 336 |
| Különlegességek | 337 |
| Budavár-szelet | 341 |
| Burgonyás pogácsa, egyszerű | 344 |
| Gubatészta mákkal | 340 |
| Gyümölcskocka | 340 |
| Hajtogatott töpörtyűs pogácsa | 343 |
| Hangulatkülönlegesség | 340 |
| Hájas ízes táskák | 339 |
| Házilag készült kertfatörzs | 342 |
| Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra | 342 |
| Juhtúrós pogácsa | 344 |
| Kakaós habszelet | 338 |
| Kossuth-kifli | 339 |
| Likőrös Savarin | 337 |
| Lomnici csúcs | 337 |
| Meggyel rakott piskóta | 342 |
| Omlós töpörtyűs pogácsa | 342 |
| Omlós Zsíros pogácsa | 343 |
| Operaszelet | 338 |
| Salzburgi galuska | 341 |
| Salzburgi lepény | 339 |
| Tátra-szelet | 338 |
| Tükör-epres szelet | 341 |
| Hideg krémek | 345 |
| Csokoládékrém | 345 |
| Gesztenyepüré készítése | 345 |
| Hideg gyümölcsrizs | 345 |
| A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése | 347 |
| A befőzés általános tudnivalói | 349 |
| Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése | 352 |
| Csalamádé | 353 |
| Ecetes paprika | 354 |
| Ecetes uborka | 353 |
| Káposztasavanyítás | 356 |
| Kovászos uborka | 352 |
| Lecsó eltevése | 356 |
| Paprikasaláta | 354 |
| Paradicsom eltevése | 356 |
| Sózott kapor | 355 |
| Tök ecetben | 355 |
| Tök sóban | 355 |
| Tölteni való paprika | 354 |
| Vizes uborka | 353 |
| Uborkasaláta | 352 |
| Zöldbab ecetben | 355 |
| Zöldbab eltevése | 355 |
| Zöldbab sóban | 356 |
| Befőttek, ízek, dzsemek eltevése | 357 |
| Birsalmabefőtt | 360 |
| Birsalmasajt | 360 |
| Cseresznyebefőtt | 357 |
| Cseresznyedzsem | 361 |
| Csipkebogyóíz | 362 |
| Dinnye cukorban | 360 |
| Eperbefőtt | 357 |
| Eperdzsem | 361 |
| Kajszibarackbefőtt | 358 |
| Körtebefőtt | 362 |
| Meggybefőtt | 358 |
| Meggyíz | 361 |
| Málnadzsem | 362 |
| Málnaszörp készítése | 362 |
| Őszibarackbefőtt | 359 |
| Rétesmeggy vagy -cseresznye | 359 |
| Ringlóbefőtt | 359 |
| Ribiszkedzsem | 362 |
| Ribiszkeíz | 361 |
| Rumos cseresznye, meggy vagy szilva | 359 |
| Sárgabarackíz | 360 |
| Szilvaíz | 361 |
| Szirupban eltett eper | 358 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.