kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Sport |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 253 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-253-325-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A táplálkozás útja az emésztőrendszerben | 9 |
A sportolók energiaszükséglete | 11 |
Az alapanyagcsere | 13 |
A munkaanyagcsere | 36 |
A napi energiaszükséglet | 40 |
A munkahelyi energiaszükséglet | 55 |
Energiaszükséglet sportágak szerint | 57 |
Tápanyagok és az izommunka | 62 |
A fehérjeszükséglet | 66 |
Állati és növényi eredetű fehérje | 77 |
Fehérjeforrások | 80 |
A zsírszükséglet | 85 |
Zsírforrások | 92 |
A szénhidrátszükséglet | 95 |
A tápanyagok aránya a napi táplálékben | 100 |
Vitaminok | 103 |
A-vitamin | 106 |
D-vitamin | 109 |
E-vitamin | 111 |
K-vitamin | 113 |
B1-vitamin | 113 |
B2-vitamin | 116 |
Niacin | 117 |
B6-vitamin | 118 |
Pantoténsan | 119 |
Inosit | 120 |
Kolin | 121 |
Biotin | 122 |
Folsav | 122 |
B12-vitamin | 123 |
Para-amino-benzosav | 123 |
C-vitamin | 124 |
Citrin | 130 |
A só- és folyadékszükséglet | 132 |
Kalcium | 133 |
Foszfor | 134 |
Kálium | 135 |
Kén | 136 |
Nátrium és klór | 136 |
Magnézium | 138 |
Vas | 139 |
Cink | 140 |
Réz | 141 |
Jód | 141 |
Egyéb nyomelem | 141 |
Sav-bázis egyensúly | 142 |
Az étrend összeállítása | 145 |
Táplálkozás és a teljesítőképesség fokozása | 153 |
Táplálkozás és versenyzés | 161 |
Táplálkozás a verseny előtt és alatt | 166 |
Táplálkozás a verseny utáni napokban | 177 |
Irodalom | 180 |
Függelék | 183 |
Tápanyagtáblázatok | 184 |
Edzőtábori étlap-összeállítások (Írta: Dr. Kunos Ferenc) | 221 |