kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 308 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Szénhidrátok, fehérjék, enzimek és vitaminok | 7 |
A szénhidrátok | 7 |
Fehérjetartalmú anyagok | 14 |
A fermentatív folyamatokra vonatkozó általános adatok | 29 |
A vitaminok (a karotin) | 35 |
A takarmány silózásának lényege és jelentősége | 38 |
A takarmány elszigetelése a levegőtől | 44 |
A hidrogenion-koncentráció jelentősége a takarmány silózásánál | 49 |
A cukorminimum elmélete | 54 |
Hideg- és melegerjesztés | 72 |
A silótakarmányt fel kell szecskázni | 77 |
A silótakarmány mikrobiológiája | 83 |
Tejsavbaktériumok | 83 |
Vajsavbaktériumok és bélbacilusok | 97 |
Ecetsav-, cellulózbontó és rothadást előidéző baktériumok a silótakarmányban | 105 |
Élesztők és penészgombák a silótakarmányban | 107 |
A növények epilita mikroflórája | 112 |
A silózás főbb szakaszainak jellemzése | 115 |
Az erjedési folyamatok helytelen alakulásának okai | 118 |
A takarmány felmelegedése és a mikroszervezetek szerepe | 119 |
A mikrobiológiai folyamatok dinamikája a silózásnál | 125 |
A savképződés dinamikája a silótakarmány erjesztésekor | 136 |
A tejsavbaktériumtenyészetből készített erjesztőanyag felhasználása a takarmány silózásánál | 140 |
Baktériumos erjesztőanyag készítése és alkalmazása | 145 |
Kevés nedvességet tartalmazó növények silózása | 147 |
A takarmány tartósításának kémiai módszerei | 157 |
A silózás nyersanyagai | 162 |
A silónövényekkel szemben támasztott követelmények | 162 |
Napraforgó | 163 |
Csicsóka | 172 |
Takarmánykáposzta | 182 |
Takarmánykeverékek | 189 |
A csillagfürt | 194 |
A szeradella | 196 |
A somkóró | 197 |
Az évelő és egyéves füvek sarjúja | 199 |
A silókukorica | 200 |
Cirok | 206 |
Takarmánytök és takarmánygörögdinnye | 208 |
Másodvetések | 215 |
Rávetésre alkalmas növények | 219 |
A vad- és gyomnövényzet | 220 |
Torony-, árok- és gödörsilók | 221 |
A takarmánysilózás technikája | 233 |
Különböző nyersanyagok silózásának módjai | 234 |
A silónövények betakarítása | 237 |
A siló megtöltése | 240 |
A siló befedése | 244 |
Néhány takarmányféleség silózásának sajátosságai | 248 |
A takarmány "falnélküli" silózása | 263 |
Mi történik a silótakarmányban lévő fehérjékkel? | 268 |
Silózási veszteségek | 273 |
Hogyan határozták meg a silótakarmány minőségét | 275 |
A silótakarmány kiszedésének szabályai | 278 |
A silótakarmány etetése | 279 |
Függelék | 300 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.