1.062.236

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A silózás

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 308 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Szénhidrátok, fehérjék, enzimek és vitaminok7
A szénhidrátok7
Fehérjetartalmú anyagok14
A fermentatív folyamatokra vonatkozó általános adatok29
A vitaminok (a karotin)35
A takarmány silózásának lényege és jelentősége38
A takarmány elszigetelése a levegőtől44
A hidrogenion-koncentráció jelentősége a takarmány silózásánál49
A cukorminimum elmélete54
Hideg- és melegerjesztés72
A silótakarmányt fel kell szecskázni77
A silótakarmány mikrobiológiája83
Tejsavbaktériumok83
Vajsavbaktériumok és bélbacilusok97
Ecetsav-, cellulózbontó és rothadást előidéző baktériumok a silótakarmányban105
Élesztők és penészgombák a silótakarmányban107
A növények epilita mikroflórája112
A silózás főbb szakaszainak jellemzése115
Az erjedési folyamatok helytelen alakulásának okai118
A takarmány felmelegedése és a mikroszervezetek szerepe119
A mikrobiológiai folyamatok dinamikája a silózásnál125
A savképződés dinamikája a silótakarmány erjesztésekor136
A tejsavbaktériumtenyészetből készített erjesztőanyag felhasználása a takarmány silózásánál140
Baktériumos erjesztőanyag készítése és alkalmazása145
Kevés nedvességet tartalmazó növények silózása147
A takarmány tartósításának kémiai módszerei157
A silózás nyersanyagai162
A silónövényekkel szemben támasztott követelmények162
Napraforgó163
Csicsóka172
Takarmánykáposzta182
Takarmánykeverékek189
A csillagfürt194
A szeradella196
A somkóró197
Az évelő és egyéves füvek sarjúja199
A silókukorica200
Cirok206
Takarmánytök és takarmánygörögdinnye208
Másodvetések215
Rávetésre alkalmas növények219
A vad- és gyomnövényzet220
Torony-, árok- és gödörsilók221
A takarmánysilózás technikája233
Különböző nyersanyagok silózásának módjai234
A silónövények betakarítása237
A siló megtöltése240
A siló befedése244
Néhány takarmányféleség silózásának sajátosságai248
A takarmány "falnélküli" silózása263
Mi történik a silótakarmányban lévő fehérjékkel?268
Silózási veszteségek273
Hogyan határozták meg a silótakarmány minőségét275
A silótakarmány kiszedésének szabályai278
A silótakarmány etetése279
Függelék300
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem