Kiadó: | Állatforgalmi és Húsipari Tröszt |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 101 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
Bevezetés | 7 |
A sertéshús fogyasztói és piaci szerepe | 8 |
A hazai sertéshús-fogyasztás | 9 |
A húsipari termékek exportja | 10 |
A minőségi igények | 11 |
A vágósertések minősége | 11 |
A hús minősége | 13 |
Az élősertés-átvétel és minősítés értékelése | 16 |
A vágás utáni minősítés szükségessége | 19 |
A vágás utáni minősítés kidolgozása | 20 |
A nagyüzemi vizsgálat és eredményei | 21 |
Az összefüggések viozsgálata | 24 |
A minőségi osztályok és a hasított súly határai | 27 |
A minőségi összetétel ismétlődésének vizsgálata | 32 |
A hasított sertések átvételi rendszere és a minősítés gyakorlata | 33 |
A hasított sertések átvételi ára | 34 |
A termékértékesítési szerződés | 37 |
A vágósertések átvétele, szállítása és pihentetése | 38 |
A szállítási, pihentetési vizsgálat és eredményei | 39 |
A vágósertések azonosítása | 42 |
A vágástechnológia és a minősítés | 42 |
A sertések teljes forrázásos vagy bőrös vágása és minősítése | 43 |
A sertések fejtett (bőrfejtéses) vágása és minősítése | 47 |
A vágás utáni minősítés ügyviteli rendszere | 48 |
A vágócsarnoki adatrögzítés | 49 |
A vágási és minősítési adatok feldolgozása | 55 |
Ellenőrzés, hibajavítás és pénzügyi teljesítés | 58 |
A vágás utáni minősítés tárgyi és személyi feltételei | 60 |
Műszaki feltételek és berendezések | 60 |
A vágás utáni minősítés szervezeti és személyi kérdései | 62 |
A vágás utáni minősítés fejlesztése és szerepe a sertéstenyésztés befolyásolásában | 63 |
Függelék | 67 |
Termékértékesítési szerződés vágósertések hasított súlyban történő átadására | 69 |
Hasított sertések minősítő táblázata | 73 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.