A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sertések vágás utáni átvétele és minősítése

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Állatforgalmi és Húsipari Tröszt
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A húsipar vágósertés-kereskedelmében - kormányszintű határozat és rendelkezés értelmében - 1976. január 1-től új átvételi rend lépett életbe.
A bevezetett átvételi és minősítési rendszer, szerves... Tovább

Előszó

A húsipar vágósertés-kereskedelmében - kormányszintű határozat és rendelkezés értelmében - 1976. január 1-től új átvételi rend lépett életbe.
A bevezetett átvételi és minősítési rendszer, szerves alkotórésze a népgazdaságunk fejlődése szempontjából fontos gazdasági szabályozóknak. A sertéstenyésztési ágazatban megtermelt értékeknek is megfelelően kell realizálódni, de ennek egyben ösztönzően kell visszahatni az ágazat fejlődésére. Az V. ötéves tervünkben életszínvonalunk további emelését határoztuk el, amelyhez a hazai lakosság sertéshús-fogyasztásának, de a húsipar export-teljesítményeinek növelése egyaránt szükséges. Mindezeket a sertéshús-termelés helyes befolyásolásával érhetjük el, amiben igen hatékony eszköznek tekintjük a sertések minőség szerinti átvételét.
A sertések vágás utáni átvétele és minősítése című munka részletesen ismerteti az új rendszert és azt a sokoldalú munkát, amelyet a bevezetés előkészítésének időszakában végezni kellett. Azzal a jó reménnyel bocsátjuk útjára, hogy a hústermelés fokozására kitűzött céljaink elérésében hasznos segédeszköznek fog bizonyulni. Vissza

Tartalom

Bevezetés7
A sertéshús fogyasztói és piaci szerepe8
A hazai sertéshús-fogyasztás9
A húsipari termékek exportja10
A minőségi igények11
A vágósertések minősége11
A hús minősége13
Az élősertés-átvétel és minősítés értékelése16
A vágás utáni minősítés szükségessége19
A vágás utáni minősítés kidolgozása20
A nagyüzemi vizsgálat és eredményei21
Az összefüggések viozsgálata24
A minőségi osztályok és a hasított súly határai27
A minőségi összetétel ismétlődésének vizsgálata32
A hasított sertések átvételi rendszere és a minősítés gyakorlata33
A hasított sertések átvételi ára34
A termékértékesítési szerződés37
A vágósertések átvétele, szállítása és pihentetése38
A szállítási, pihentetési vizsgálat és eredményei39
A vágósertések azonosítása42
A vágástechnológia és a minősítés42
A sertések teljes forrázásos vagy bőrös vágása és minősítése43
A sertések fejtett (bőrfejtéses) vágása és minősítése47
A vágás utáni minősítés ügyviteli rendszere48
A vágócsarnoki adatrögzítés49
A vágási és minősítési adatok feldolgozása55
Ellenőrzés, hibajavítás és pénzügyi teljesítés58
A vágás utáni minősítés tárgyi és személyi feltételei60
Műszaki feltételek és berendezések60
A vágás utáni minősítés szervezeti és személyi kérdései62
A vágás utáni minősítés fejlesztése és szerepe a sertéstenyésztés befolyásolásában63
Függelék67
Termékértékesítési szerződés vágósertések hasított súlyban történő átadására69
Hasított sertések minősítő táblázata73

Vágvölgyi Ottó

Vágvölgyi Ottó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vágvölgyi Ottó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem