1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A seprűcirok-termesztés és -feldolgozás technológiája

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-059-4
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A seprűcirok elterjedése, üzemi és népgazdasági jelentősége7
A seprűcirok elterjedése7
A termelés és a felvásárlás szervezése11
A seprűcirok népgazdasági és üzemi haszna12
A cirokszakáll belföldi felhasználása12
A cirokszakáll exportlehetőségei13
A seprűcirokmag hasznosítása15
Fajtakérdés, agrotechnikai tényezők19
A seprűcirok növénytani és biológiai jellemzői19
Fajtaválaszték20
Környezeti igények23
Talajigény23
Hőigény25
Csapadékigény27
Talaj-előkészítés30
Trágyázás32
A vetőmag és előállítása36
A vetés ideje és módja38
Növényápolás42
A seprűcirok betegségei, kártevői és a védekezés ellenük46
Betegségek46
Kártevők48
Betakarítás51
A bugatermés minősége és feldolgozása kereskedelmi áruvá57
A cirokszakáll minősége58
Minőség és osztályozás60
A cirokszakáll kikészítése kereskedelmi áruvá61
Seprűkészítés64
A seprűkötés előfeltételeinek megteremtése65
Munkaszervezés66
A feldolgozás munkafolyamata68
A seprűcirok-termesztés jövedelmezősége77
A termelői árak alakulása80
A jövedelmezőség és az önköltség alakulása81
Jövedelmezőség82
Önköltség86
A termelés egyes munkafolyamatainak megszervezése87
Összefoglalás91
Irodalom93
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem