kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Vetőmagtermelő és Értékesítő Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 120 oldal |
Sorozatcím: | Vetőmagtermesztők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-02-2331-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal. |
Általános rész | 7 |
A salátavetőmag-termesztés fejlődése és jelenlegi helyzete hazánkban | 7 |
A saláta növénytani leírása | 7 |
A hazai salátavetőmag-termesztés alakulása | 8 |
A saláta biológiai igényei | 9 |
A saláta biológiai igényeit kielégítő ökológiai viszonyok Magyarországon | 10 |
A salátavetőmag-termesztés a jelenlegi növénytermesztési szerkezetben | 10 |
A vetőmagtermesztésben szereplő fajták és fajtajelöltek | 12 |
A saláta fajtanemesítés és fenntartás | 15 |
A saláta betegségei és kártevői (Hirka) | 16 |
Vírusos betegségek | 16 |
Baktériumos betegségek | 16 |
Gombás betegségek | 17 |
Kártevők | 18 |
Termesztéstechnológia | 22 |
A terület kiválasztása | 22 |
Talajigény | 22 |
Elővetemény | 22 |
Tápanyagellátás | 22 |
Talajelőkészítés (Csh) | 23 |
Védekezés a kártevők és betegségek ellen (Hirka) | 23 |
Vetés | 25 |
Vetőmag előkészítése (Hirka) | 25 |
Vetés (Cseh) | 25 |
Szigetelés (izoláció) | 26 |
Növényápolás | 26 |
Öntözés | 29 |
Szelekció | 29 |
Növényvédelem (Hirka) | 29 |
Az érszabályozás | 31 |
Betakarítás (Cseh) | 33 |
Egymenetes betakarítás Reglonos kezelés után | 33 |
Salátamag betakarítás SVGB típusú betakarítógéppel | 34 |
Hagyományos kétmenetes betakarítás | 35 |
Tisztítás | 35 |
Vetőmag kezelése | 37 |
A vetőmag tárolása, szállítása | 38 |
A salátamag-termesztés gazdasági elemzése | 38 |
A saláta károsító elleni vegyszeres növényvédelem (Hirka) | 39 |
Technológiai folyamatábra (Cseh) | 103 |
Felhasznált irodalom | 42 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.