1.063.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A polgári védelem radiológiai-, biológiai- és vegyivédelmi kézikönyve VI. (töredék)

Élelmiszerek védelme, ellenőrzése és mentesítésére

Budapest
Kiadó: Polgári Védelem Országos Parancsnoksága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 214 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Tömegpusztító fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása5
Élelmiszerkémiai alapfogalmak5
Növényi szövetek és sejtek5
Állati eredetű testszövetek7
Az élelmiszerek kémiai összetevői8
Az atomfegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása14
A biológiai fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatósa36
A vegyi fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása38
Élelmiszerek megelőző radiológiai-, biológiai- és vegyivédelme43
Élelmiszerek tárolás útján történő védelme44
A védelemmel kapcsolatos megelőző intézkedések és feladatok45
Alapvető élelmiszeripari nyersanyagok tárolási módja47
Gabonafélék tárolása47
Cukorrépa tárolása50
Gyümölcs- és zöldségfélék tárolása52
Takarmányfélék tárolása53
Élelmiszeripari félkész- és késztermékek tárolása útján történő védelme53
A meglevő raktárak RBV védelmének kiegészítésével kapcsolatos előírások54
Ideiglenes és szükségraktárak kijelölésére vonatkozó fontosabb követelmények55
Raktári árumozgatás gépesítése56
Raktárak vasúttal és közúttal való kapcsolódása59
Élelmiszerraktárak korszerű kialakítása61
Élelmiszerek gyártásközi védelme62
Húsüzem megelőző védelmének megszervezése és biztosítása63
Tejipari üzem megelőző védelmének megszervezése és biztosítása67
Cukorgyár megelőző védelmének megszervezése és biztosítása74
Konzervgyár megelőző védelmének megszervezése és biztosítása83
Élelmiszerek szállítás közben történő védelme89
Anyagmozgatás az élelmiszeriparban90
Élelmiszerek szállítására alkalmas járművek94
Az élelmiszerek helyszíni ellenőrzése és vizsgálata99
Az élelmiszerek szennyeződésének formái, méretei100
Az élelmiszerek szennyezettségének ellenőrzése és megszervezése117
Élelmiszer mentesítő állomások szervezete, működése és feladata122
A szennyezett élelmiszerek mentesítése144
Élelmiszerek mentesítésének módszerei144
Intézkedés a radioaktív hulladékok és megsemmisítésre kerülő szennyezett élelmiszerek kezelésére161
Az élelmiszerek védőcsomagolása163
A védelemmel kapcsolatos megelőző intézkedések és feladatok163
A burkoló csomagolás fogalma és jelentősége165
A burkolóanyagok és az élelmiszere kölcsönhatása167
A burkolóanyagok általános tulajdonságai168
Korszerű csomagolóanyagok és eszközök170
Papírok és papírszármazékok170
Műanyaghártyák természetes alapanyagból172
Műanyaghártyák mesterséges alapanyagból175
Fémfóliák187
Bevonatos impregnált burkolatok191
Rétegelt burkolóanyagok195
Üveg csomagolóeszközök197
Fém csomagolóeszközök198
Fa csomagolóeszközök198
Az áteresztőképességre vonatkozó elméleti megfontolások199
A vízgőzáteresztés körülményei és következményei200
A maximális tárolhatóság kiszámítása202
A vízgőzáteresztés elmélete és mechanizmusa203
A gázáteresztés elmélete és mechanizmusa208
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem