kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Polgári Védelem Országos Parancsnoksága |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 214 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Töredék kötet. Fekete-fehér ábrákkal. |
Tömegpusztító fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása | 5 |
Élelmiszerkémiai alapfogalmak | 5 |
Növényi szövetek és sejtek | 5 |
Állati eredetű testszövetek | 7 |
Az élelmiszerek kémiai összetevői | 8 |
Az atomfegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása | 14 |
A biológiai fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatósa | 36 |
A vegyi fegyverek élelmiszer károsító és szennyező hatása | 38 |
Élelmiszerek megelőző radiológiai-, biológiai- és vegyivédelme | 43 |
Élelmiszerek tárolás útján történő védelme | 44 |
A védelemmel kapcsolatos megelőző intézkedések és feladatok | 45 |
Alapvető élelmiszeripari nyersanyagok tárolási módja | 47 |
Gabonafélék tárolása | 47 |
Cukorrépa tárolása | 50 |
Gyümölcs- és zöldségfélék tárolása | 52 |
Takarmányfélék tárolása | 53 |
Élelmiszeripari félkész- és késztermékek tárolása útján történő védelme | 53 |
A meglevő raktárak RBV védelmének kiegészítésével kapcsolatos előírások | 54 |
Ideiglenes és szükségraktárak kijelölésére vonatkozó fontosabb követelmények | 55 |
Raktári árumozgatás gépesítése | 56 |
Raktárak vasúttal és közúttal való kapcsolódása | 59 |
Élelmiszerraktárak korszerű kialakítása | 61 |
Élelmiszerek gyártásközi védelme | 62 |
Húsüzem megelőző védelmének megszervezése és biztosítása | 63 |
Tejipari üzem megelőző védelmének megszervezése és biztosítása | 67 |
Cukorgyár megelőző védelmének megszervezése és biztosítása | 74 |
Konzervgyár megelőző védelmének megszervezése és biztosítása | 83 |
Élelmiszerek szállítás közben történő védelme | 89 |
Anyagmozgatás az élelmiszeriparban | 90 |
Élelmiszerek szállítására alkalmas járművek | 94 |
Az élelmiszerek helyszíni ellenőrzése és vizsgálata | 99 |
Az élelmiszerek szennyeződésének formái, méretei | 100 |
Az élelmiszerek szennyezettségének ellenőrzése és megszervezése | 117 |
Élelmiszer mentesítő állomások szervezete, működése és feladata | 122 |
A szennyezett élelmiszerek mentesítése | 144 |
Élelmiszerek mentesítésének módszerei | 144 |
Intézkedés a radioaktív hulladékok és megsemmisítésre kerülő szennyezett élelmiszerek kezelésére | 161 |
Az élelmiszerek védőcsomagolása | 163 |
A védelemmel kapcsolatos megelőző intézkedések és feladatok | 163 |
A burkoló csomagolás fogalma és jelentősége | 165 |
A burkolóanyagok és az élelmiszere kölcsönhatása | 167 |
A burkolóanyagok általános tulajdonságai | 168 |
Korszerű csomagolóanyagok és eszközök | 170 |
Papírok és papírszármazékok | 170 |
Műanyaghártyák természetes alapanyagból | 172 |
Műanyaghártyák mesterséges alapanyagból | 175 |
Fémfóliák | 187 |
Bevonatos impregnált burkolatok | 191 |
Rétegelt burkolóanyagok | 195 |
Üveg csomagolóeszközök | 197 |
Fém csomagolóeszközök | 198 |
Fa csomagolóeszközök | 198 |
Az áteresztőképességre vonatkozó elméleti megfontolások | 199 |
A vízgőzáteresztés körülményei és következményei | 200 |
A maximális tárolhatóság kiszámítása | 202 |
A vízgőzáteresztés elmélete és mechanizmusa | 203 |
A gázáteresztés elmélete és mechanizmusa | 208 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.