kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Novorg Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 559 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-485-050-2 |
Előszó: Apámnak és Fernand Point-nek, a jó konyha megteremtőjének | 3 |
A francia reformkonyha | 4 |
Az étkezések | 5 |
Az adagok | 6 |
Az elkészítési idők | 6 |
A borok | 6 |
A tálalás | 7 |
A kiadó előszava | 9 |
A konyhaművészet alapszabályai | 11 |
Az előkészítő munkálatok | 11 |
A húsok elkészítésének módjai | 12 |
Egyes sültek átlagos elkészítési ideje | 13 |
Tálalás | 14 |
Felvágás - szeletelés | 14 |
Fűszerezés | 14 |
Vásárlási tanácsadó | 15 |
Néhány szakkifejezés magyarázata és megjegyzések az eljárásokhoz, eszközökhöz, hozzávalókhoz | |
A Kiadó fogalommagyarázata | 17 |
Előételek | 29 |
Hideg előételek | 29 |
Meleg előételek | 29 |
Az egyszerű vagy összetett saláták alapmártásai | 30 |
Hideg előételek (Hors - d'Ouvres) | 31 |
Zöldbabsaláta | 31 |
Nizzai saláta | 31 |
Saláta "Cafe de Paris" módra | 31 |
Burgonyasaláta szarvasgombával (Félgyász saláta) | 31 |
Homár- vagy langusztasaláta | 32 |
Céklasaláta | 32 |
Burgonyasaláta | 32 |
Paradicsomsaláta | 33 |
Uborkasaláta | 33 |
Karfiolsaláta | 33 |
Zellersaláta rúd (vagy bokros) zellerből | 33 |
Zellersaláta gumós zellerből | 33 |
Vöröskáposzta saláta | 34 |
Burgonyás hússaláta | 34 |
Vörösmárna keletiesen (kicsi) | 35 |
Pácolt makréla | 35 |
Pácolt hering | 35 |
Fekete kagyló sárfánnyal | 35 |
Ajókás rudacskák | 36 |
Articsóka görögösen | 36 |
Karfiol görögösen | 36 |
Póréhagyma görögösen | 36 |
Csiperkegomba görögösen | 37 |
Csiperkegomba saláta | 37 |
Gyöngyhagyma keleti módon | 37 |
Paprikával töltött tojás | 37 |
Magyaros sajt paprikába töltve | 38 |
Meleg előételek | 38 |
Osztriga firenzei módon | 38 |
Lotharingiai lepény | 39 |
Szárnyasmáj-rizottó | 39 |
Padlizsán provánszi módra | 39 |
Parmezános felfújt | 40 |
Sonkás felfújt | 40 |
Pontytej pirított kenyéren, mustármártással | 41 |
Haltej-fánk és ajóka fánk | 41 |
Welsh rarebit | 41 |
Sültfalatkák | 41 |
Kagylóropogós | 41 |
Szárnyasropogós | 42 |
Velőropogós | 42 |
Bresse-i ropogós | 43 |
Tésztatáskák "Polgári módra" | 43 |
Sajtospogácsa | 43 |
Kis parmmezános rudacskák | 44 |
Kis ajókás rudacskák | 44 |
Burgonya "Nantua" módon | 44 |
Kolbászkák fehér borban | 44 |
Meleg kolbász lyoni módon | 44 |
Kolbász brióstésztában | 45 |
Kevert vajak | 45 |
Ajókás vaj | 46 |
Fokhagymás vaj | 46 |
Zöld- vagy borsikás (zsázsás) vaj | 46 |
Libamájas vaj | 46 |
Rokfortos vaj | 46 |
Csiga-vaj | 46 |
Mandula-vaj | 47 |
Bercy (velős) vaj | 47 |
Rákvaj/garnélarákból/ | 47 |
Rákvaj (nagyobb-ecrevisse-rákból) | 47 |
Homár- vagy languszta vaj | 47 |
Mustáros vaj | 47 |
Diós vaj | 47 |
Paprikás vaj | 48 |
Tormás vaj | 48 |
Különféle pástétomok, előételtorták | 48 |
Töltelékek különféle pástétomokhoz | 48 |
Borjúpástétom | 48 |
"Cordon Bleu" pástétom (Kék szalag pástétom) | 49 |
Szárnyas pástétom Paul Mercier módra | 50 |
Hideg szárnyashab | 51 |
Fenyőmadár pástétom | 51 |
Angolna pástétom | 52 |
Meleg vagy hideg kacsa-pástétom Gaston Richard módra | 53 |
Fenyőrigó vagy fecske pástétom | 54 |
Formára sütött pástétomok | 54 |
Pástétom milánói módra | 54 |
Kucsmagomba pástétom Antonin Caréme módra | 56 |
Pástétom-torta | 57 |
Tojás-ételek | 59 |
Tálon sült tojás | 59 |
Tálon sült tojás angol- vagy húsos-szalonnával | 60 |
Tálon sült tojás sonkával | 60 |
Tálon sült tojás firenzei módra | 61 |
Tálon sült tojás paradicsommal | 61 |
Tálon sült tojás barna vajjal | 61 |
Bevert (buggyantott) tojás | 61 |
Bevert (buggyantott) tojás bordói módra | 62 |
Bevert (buggyantott) tojás firenzei módra | 63 |
Bevert (buggyantott) tojás IV. Henrik módra | 63 |
Bevert (buggyantott) tojás sóskával | 64 |
Borított tojás | 64 |
Borított tojás Antonin Caréme módra | 64 |
Lágyra főtt tojás csészében | 64 |
Edényben párolt tojás | 65 |
Edényben párolt tojás tejszínnel | 65 |
Edényben párolt tojás paradicsommal | 65 |
Edényben párolt tojás csiperkegombával | 65 |
Keménytojás | 66 |
Keménytojás hagymával | 66 |
Keménytojás sóskakrémmel | 67 |
Keménytojás különféle pürékkel | 67 |
Lágytojás | 67 |
Lágytojás hagymapürével | 67 |
Lágytojás Béarni módra | 68 |
Serpenyőben sütött tojás | 68 |
Serpenyőben sütött tojás paradicsommal | 68 |
Rántott tojás | 68 |
Rántott tojás milánói módra | 69 |
Rántott tojás amerikai módra | 69 |
Omlettek | 70 |
Omlett körítéssel vagy betétekkel | 70 |
Gombás omlett | 71 |
Sonkás omlett | 71 |
Sajtos omlett | 71 |
Szalonnás omlett | 71 |
Sóskás omlett | 71 |
Fűszeres omlett | 71 |
Omlett lyoni módra | 71 |
Tejszínes omlett | 71 |
Kucsmagombás omlett | 71 |
Szarvasgombás omlett | 71 |
Paradicsomos omlett | 72 |
Omlett vadász módra | 72 |
Vesés omlett | 72 |
Omlett csirágfejjel | 73 |
Lapos omlettek | 73 |
Diós omlett | 73 |
Omlett savoyai módra | 73 |
"Parmentier" omlett | 74 |
Cukkinis omlett | 74 |
Omlett "André Theuriet" módra | 74 |
Libamájas omlett | 74 |
Habart tojások | 74 |
Szalonnás habart tojás | 75 |
Habart tojás gombapürével | 75 |
Habart tojás spárgafejjel | 75 |
Levesek | 77 |
Az alapleves (húsleves) | 77 |
Zöldséges marhahúsleves | 79 |
Leves "faláb" módra | 79 |
Erőlevesek (konszommék) | 80 |
Szárnyas erőleves | 80 |
Tavaszi erőleves | 80 |
Erőleves "Colbert" módra | 81 |
Erőleves "Célestine" módra | 81 |
Erőleves királyi módra | 81 |
Erőleves rántott borsóvsal | 81 |
Zöldséges erőleves | 81 |
Erőleves kenyérropogóssal | 82 |
Hideg erőleves | 82 |
Hideg szárnyas erőleves | 82 |
Hideg zelleres erőleves | 82 |
Hideg tárkonyos erőleves | 83 |
Hideg erőlevess madridi módra | 83 |
Erőleves bevert tojással | 83 |
Julienne erőleves | 83 |
Erőleves szárnyas gombóckákkal | 83 |
Erőleves szarvasgombával | 83 |
Egyéb levesek | 84 |
Derített örökuszály leves | 84 |
Fokhagymaleves | 84 |
Szarvasgombaleves "Élysée" módra | 85 |
Ardenneki leves | 85 |
Bérlőnő leves | 86 |
Auvergne-i leves | 86 |
Tökleves | 87 |
Lyoni hagymaleves | 87 |
Szavojai leves | 88 |
Nimes-i leves | 88 |
Leves "háziasszony" módra | 89 |
Leves normandiai módra | 89 |
Paraszt-leves | 89 |
Sóska-leves | 89 |
Burgundi leves | 89 |
Minestra leves (Minestrone) | 89 |
Betétes levesek | 90 |
Béarni betétes leves | 90 |
Hagymás betétes leves | 90 |
Gazdaleves | 91 |
Orosz borscs leves | 91 |
Kenyérleves | 91 |
Kenyérleves zellerrel | 91 |
Hallevesek | 92 |
Alap halrecept | 92 |
Feketekagylós leves | 92 |
Rákleves | 93 |
Sűrített levesek | 93 |
Veluték | 94 |
Krémlevesek | 95 |
Argenteuil-i vagy spárgakrémleves | 95 |
Zellerkrém leves | 95 |
"Germiny" krémleves | 96 |
Rák krémleves | 96 |
Zsázsa krémleves sóskával | 96 |
Homár krémleves | 97 |
Szárnyas krémleves | 97 |
Pürélevesek | 97 |
Borsópüré leves | 97 |
Parmentier leves (Burgonyaleves) | 98 |
Torma-leves | 98 |
Dubarry krémleves (karfiol krémleves) | 98 |
Póréhagyma-leves burgonyával | 99 |
Mártások | 101 |
A konyhai alapmártások, (jus-ok és fond-ok) | 101 |
Barna pecsenyelé vagy barna alaplé | 101 |
Fehér pecsenyelé vagy fehér alaplé | 102 |
Fehér vagy barna szárnyas alaplé | 102 |
Vad-alaplé | 102 |
Hal-alaplé, halesszencia | 103 |
Különféle fűszeres húslék | 103 |
Fehér lé különböző sültekhez (blanc) | 103 |
Csiperke gomba sud | 104 |
Barna világos és fehér rántások | 104 |
Alapmártások | 105 |
Spanyol mártás | 105 |
Demi-glace mártás (barna erőmártás) | 106 |
Veluté mártás, vagy fehér alapmártás | 106 |
Német vagy párizsi mártás | 106 |
Supreme mártás (szárnyas tejszín mártás) | 107 |
Besamel mártás | 107 |
Vajas mártás | 107 |
Paradicsom mártás | 108 |
Barna mártások | 108 |
Kötött borjú alaplé | 108 |
Bordói mártás | 108 |
Gendfi mártás | 109 |
Gombás madeira mártás | 109 |
Madeira mártás | 109 |
Mártás hentes módra | 110 |
Pikáns mártás | 110 |
Róbert mártás | 110 |
Tárkonyos mártás | 110 |
Gratin mártás | 110 |
Vadász mártás | 111 |
Ördögmártás | 111 |
Olasz mártás | 111 |
Périgueux mártás | 112 |
Périgord mártás | 112 |
Portói-boros mártás | 112 |
Vörösboros mártás | 112 |
Rouen-i mártás | 112 |
Borsos mártás | 113 |
Portugál mártás | 113 |
Duxelles (csiperkegombás) mártás | 113 |
Velős mártás | 114 |
Könnyű fehér mártások | 114 |
Mornay mártás (sajtmártás) | 114 |
Nantua mártás (rákmártás) | 114 |
Cardinal mártás (homármártás) | 115 |
Egyszerű kaprimártás | 115 |
Tejszínes mártás | 115 |
Fehérboros mártás (halételekhez) | 115 |
Rákmártás | 115 |
"Joinville" mártás | 115 |
Chantilly mártás, vagy muszlin mártás | 116 |
Egyszerű hollandi mártás | 116 |
Normandiai mártás | 116 |
Soubise mártás (Hagyma mártás) | 116 |
Soubise mártás paradicsommal | 116 |
Zöldséges mártás | 116 |
"Smitane" mártás | 117 |
Bercy mártás (halételekhez) | 117 |
Curry mártás | 117 |
Áttört gazdag mártások | 118 |
Hollandi mártás | 118 |
Muszlin-mártás (habmártás) | 119 |
Béarni mártás | 119 |
"Choron" mártás | 119 |
Máltai mártás | 119 |
Hideg mártások | 120 |
Majonéz mártás | 120 |
Ravigote mártás | 121 |
Aioli mártás (provanszi fokhagymás majonéz) | 121 |
Andalúziai mártás | 121 |
Zöldmártás | 121 |
Remulád-mártás | 121 |
Tartármártás | 122 |
"Vincent" mártás | 122 |
Gribiche mártás | 122 |
Tejszínes majonézmártás | 122 |
Tormamártás | 122 |
Hideg portugál mártás | 123 |
Hideg roueni mártás | 123 |
Fehér zománcmártás | 123 |
Barna zománcmártás | 124 |
Pácok | 124 |
Nyers pác vágott húsokhoz és vadhúsokhoz | 124 |
Főzött pác | 124 |
Sós pác | 125 |
Száraz pác | 125 |
Nedves pác | 125 |
Különböző aszpikok | 126 |
Halételek | 127 |
Hal fondban (alaplében) | 128 |
Párolt hal | 128 |
Buggyantott hal kevés folyadékban | 128 |
Roston sült hal | 129 |
Frituban sült hal | 129 |
Hal Molnárné módra, vagy csőben sütve | 129 |
Különböző hallék | 130 |
Rövid fehér lé rombusz-halhoz és nagy félszegúszóhoz | 130 |
Ecetes rövid lé | 130 |
Fehérboros rövid lé | 130 |
Vörösboros rövid lé | 130 |
Édesvizi halak | 131 |
Angolna | 131 |
Angolna burgundi módra (Meurette) | 131 |
Angolna szalonnával (Pochouse módra) | 132 |
Tejszínes angolna | 132 |
Angolna flamand vagy "zöld" módon | 132 |
Csuka Nantes-i módra fehérvajjal | 133 |
Párolt csuka gombával | 133 |
Csukák "Nano tanti" módra | 134 |
Lyoni csukagombócok | 135 |
Csukagombócok "régi módon" | 135 |
Ponty zsidó módra | 136 |
Ponty-tej | 136 |
Fehér maréna | 136 |
Kövi csík | 137 |
Olajban sült kövi csík | 137 |
Maréna | 137 |
Szemling | 138 |
Sügérhal | 138 |
Meleg pisztránghab rákmártással | 138 |
Pisztráng kékre főzve | 139 |
Folyami pisztráng "molnárné"-módra | 139 |
Halgombóc vagy haltöltelék | 139 |
Tengeri halak | 140 |
Félszegúszó | 140 |
Roston sült félszegúszó szeletek "Saint-Germain" módra | 140 |
Provanszi halleves (Bouillabaisse) | 141 |
A tőkehal | 141 |
Tőkehal háziasszony módra | 142 |
Tengeri csuka | 142 |
Tengeri csuka portugál módra | 143 |
Aranykeszeg | 143 |
Aranykeszeg Bercy-módra | 143 |
Töltött aranykeszeg | 144 |
Csörgehal | 144 |
Tokhal | 144 |
Tok-frikandó | 144 |
Füstölt foltos tőkehal | 145 |
Hering | 145 |
Zöld heringek pácolva | 145 |
Vörös lepényhal | 146 |
Ördöghal | 146 |
Pirított ördöghal szeletek | 146 |
Olajban sült ördöghalszeletek | 146 |
Földközi tengeri farkashal tésztakéregben | 146 |
Farkashal tengeri moszatban Michel Guérard szerint | 148 |
Ördöghal-máj | 148 |
Sült ördöghal-máj | 149 |
Makréla | 149 |
Roston sült makréla | 149 |
Makréla barna vajban | 149 |
Makréla szeletek firenzei módra | 150 |
Merlán | 150 |
Merlán olajban sütve | 150 |
Merlán serpenyőben sütve | 150 |
Tőkehal | 150 |
Tőkehal-püré szarvasgombával | 151 |
Tőkehal-püré háziasszony módra | 151 |
Tőkehal lyoni módra | 152 |
Mosztel | 152 |
Rája | 152 |
Rája barna vajban | 153 |
Vörösmárna | 153 |
Vörösmárna keleti módra | 153 |
Márna provánszi módon | 154 |
Földközi-tengeri márna - bazsalikom mártással | 155 |
Szardíniák | 155 |
Antibes-i szardíniák | 155 |
Lazac | 155 |
Lazac "Coulibiac" (lazac pástétom) | 155 |
Lazacszeletek sóskával, a Troisgros fivérek receptje szerint | 156 |
"Renga-Ya" nyers lazac | 156 |
Tengeri bárdhal (nyelvhal) | 156 |
Olajban sült bárdhal (nyelvhal) | 156 |
Roston sült bárdhal (nyelvhal) | 157 |
Bárdhal molnárné-módra (nyelvhal) | 158 |
Bárdhal pezsgőben (nyelvhal) | 158 |
Bárdhal (nyelvhal) Bercy-módra | 158 |
Gombás bárdhal (nyelvhal) "jóasszony" módra | 160 |
Paradicsomos bárdhal (nyelvhal) portugál módra | 160 |
Bárdhal (nyelvhal) kagylóval tengerész módra | 160 |
Bárdhal (nyelvhal) burgundi módra | 160 |
Molnárné-bárdhal "nizzai-módra" | 161 |
Bárdhal (nyelvhal) normandiai módra | 161 |
Párolt tonhal "háziasszony-módra" | 161 |
Roston sült tonhal | 162 |
Nagy és kis rombuszhal | 162 |
Párolt rombuszhal | 163 |
Kagylók, puhatestűek, rákok, csigák és békák | 163 |
Jakab-kagyló vagy zarándok-kagyló | 163 |
Jakab-kagyló háziasszony-módra | 164 |
Jakab-kagyló ragu friss szarvasgombával | 164 |
Osztrigák | 165 |
Nyárson sült osztriga | 165 |
Csőben sült osztriga | 165 |
Fekete kagyló (moule) | 165 |
Kagylók matróz módra | 165 |
Főzőlé rákfélékhez | 166 |
Tarisznyarákok | 166 |
Rákfalatkák | 166 |
Tarisznyás rákpilaf | 166 |
Hideg tarisznyás rák párizsi módra | 166 |
Garnélák (garnélarákok) | 167 |
Csőben sült tengerirák-farok Fernand Point módra | 167 |
Főtt rákok | 167 |
Rákok bordói módon | 168 |
Homár amerikai módra | 168 |
Homár "Thermidor"-módra | 169 |
Homár portói borral | 169 |
Homár tejszín-mártásban | 169 |
Homár majonéz | 170 |
Homár Navarin | 170 |
Languszták és langusztinák (scampik) | 171 |
Roston sült languszta két mártásban | 171 |
Csigák | 172 |
Csigák burgundi módra | 172 |
Csigák "Chablis" módra | 172 |
Csigák elzászi módra | 173 |
Békák | 173 |
Pirított békacombok bordói módon | 173 |
Olajban sült békacombok | 173 |
Békacombok lyoni módra | 173 |
Békacombok "Poulette"-módra | 174 |
Tőkehúsok | 175 |
Marhahús | 175 |
Húsbontás | 176 |
Magyar módszer | 176 |
Német módszer | 176 |
Francia módszer | 176 |
Marhahúsrészek és azok minőségének, felhasználásának áttekintő táblázata | 177 |
Megjegyzések az elsőrendű húsrészekhez | 179 |
A húsban bekövetkező változások sütéskor | 180 |
A sütés | 181 |
A sültek leve (a pecsenyelé) | 182 |
A sültek felvágása és tálalása | 182 |
A húsok előkészítése | 182 |
A húsok spékelése, tűzdelése | 183 |
Roston sültek | 183 |
Párolt húsok | 184 |
Lassan sültek | 184 |
Zsiradékban sültek | 185 |
Bélszín, marhagerinc és hátszín | 185 |
Vesepecsenye Richelieu módra | 186 |
Bélszín virágáruslány módra | 186 |
Vesepecsenye madeira mártásban, gombával háziasszony módra | 187 |
Bélszín Bankár módra | 189 |
Bélszín Saint-Germain módra | 189 |
Marhafartő zsinóron | 190 |
Tatárbifsztek | 191 |
Bifsztek tükörtojással | 191 |
Hamburger, avagy darált bifsztek | 191 |
Chateaubriand | 192 |
Bélszínféle roston vagy serpenyőben sütve | 192 |
Bélszínszeletkék | 192 |
Bélszínszeletek és -érmék | 192 |
Turnödó Arles-i módra | 193 |
Turnödó Béarni módra | 194 |
Turnödó Bercy módra | 194 |
Frissen sült bélszínszeletek bordói módra | 195 |
Frissen sült turnödó csipergegombával | 195 |
Turnödó vadász módra | 195 |
Turnödó "Choron" módra | 195 |
Turnödó "Clamart" módra | 196 |
Turnödó erdész módra | 196 |
Turnödó "IV. Henrik módra" | 197 |
Turnödó velővel | 197 |
Dupla hátszínszelet bordói módra | 198 |
Velős marhaborda boros mártásban | 198 |
Marhafartő divatosan (Boeuf á la mode) | 199 |
Marhacomb faszénparázson sütve | 200 |
Marhahús burgundi módra | 201 |
Párolt marhahús Philéas Gilbert konyhafőnök módra | 202 |
Párolt marhahús ragu | 203 |
Párolt marhahús flamand módra | 204 |
Ételek marhaszegyből és oldalasból | 205 |
Sózott oldalas vagy marhaszegy | 205 |
Pirított hagymás marhahús | 206 |
Hideg marhahús ételek | 207 |
Hideg vesepecsenye vagy bélszínszeletek háziasszony módra | 207 |
Hideg párolt marhahús | 208 |
Hideg marhafartő divatosan (Boeuf a la mode) | 208 |
Borjúhús | 209 |
Borjúcomb "polgári" módra | 210 |
Borjú-frikandó | 211 |
Borjúérmék | 211 |
Borjújava szelet, borjústeak | 211 |
Borjúgerinc "Orloff herceg" módra | 212 |
Borjúkaraj | 213 |
Borjúborda | 213 |
Borjúborda "háziasszony" módra | 214 |
Gombás borjúborda | 214 |
Borjúszeletek | 214 |
Panírozott borjúszeletek barna vajban | 214 |
Bécsi szelet | 215 |
Borjúszelet milánói módra | 215 |
Párolt, tűzdelt borjúszelet (grenadin) | 215 |
Borjúérmék | 216 |
Borjúérmék vöröshagyma kompóttal | 217 |
Tárkonyos borjúérmék | 217 |
Borjúérmék vadász módra | 218 |
Borjútekercsek (borjúmadárkák) | 219 |
Töltött, párolt borjúszegy | 220 |
Borjúszegyfej | 221 |
Párolt borjúszegyfej | 221 |
Borjúláb "háziasszony" módra | 222 |
Borjúláb friss zöldborsóval | 222 |
Borjúbecsinált "régi módon" | 223 |
Fehér borjúragu | 224 |
Borjúragu Marengo módra | 224 |
Tésztapástétom Ferdinand Wernert konyhafőnök módra | 225 |
Borjúrudacskák vajban | 226 |
Hideg borjúhús | 227 |
Ürü, bárány, tejes bárány | 228 |
Az ürü bontása | 228 |
Sült ürücomb | 229 |
Sült báránycomb | 229 |
Főtt báránycomb angolosan | 229 |
Sült báránycomb fehérbabbal, breton módra | 230 |
Dupla, hátszín és barom | 231 |
Báránygerinc vendéglős módra | 232 |
Sült báránykaraj vagy bárányvesepecsenye | 234 |
Báránybélszín Parmentier módra | 234 |
Bárányborda párizsiasan | 235 |
Rántott vagy roston sült bárányborda | 235 |
Ürüborda vargányagombával | 236 |
Ürüborda Champvallon módra | 236 |
Ürüborda Pompadour módra | 237 |
Báránydió "dauphiné" módra | 238 |
Sült báránylapocka | 238 |
Báránylapocka "pékné" módra | 239 |
Párolt ürülapocka fehérrépával | 239 |
Töltött ürülapocka "Bercy" módra | 240 |
Báránymell (szegy) vagy bárányepigramme | 241 |
Ragu, gulyás és Navarin | 241 |
Navarin (ürüragu főzelékkel) | 241 |
Bárányragu tavasziasan | 242 |
Currys ürü almával | 243 |
Ír birkaragu (Irish stew) | 244 |
Tejesbárány hátulja vagy negyede nyárson sütve petrezselyemmel | 245 |
Tejesbárány-ragu tavaszi főzelékkel | 245 |
Hideg ürü- és bárányhús | 245 |
Sertéshús | 246 |
A sonka | 246 |
Sonkacsülök "Lucas-Carton" módra | 248 |
Meleg sonka különféle zöldségekkel | 248 |
Hideg sonkahab | 249 |
Sonka szénában | 250 |
Véres és májas hurkák, kolbászok | 250 |
Hagymás pirított hurka | 251 |
Rostonsült fehérhurka, habpürével | 251 |
Véreshurka ranett-almával | 251 |
Kolbász fehérborban | 251 |
Sertésborda | 252 |
Sertéstarja vagy füstölt töltött káposztával | 252 |
Sertéskaraj és sertésoldalas | 253 |
Savanyúkáposzta strassbourgi módra | 253 |
Hideg sertéshúsok | 254 |
Hideg sertéssült, fehér- vagy vöröskáposzta salátával | 254 |
Néhány házi hentesáru-recept | 255 |
Sertés pástétom | 255 |
Sertésfej kocsonya | 255 |
Sertésmáj pástétom | 256 |
Belsőségek | 258 |
Borjú- vagy marhagerincvelő ("amourette") | 258 |
Ürü-, borjú- és sertésvelő | 259 |
Velő barna vagy mogyoróbarna vajon | 259 |
Velő "molnárné" módra | 259 |
Rántott velő Orly módra, paradicsommártással | 259 |
Pirított velő nizzai módra | 260 |
Olvasztott paradicsom provánszi módra | 260 |
A máj | 260 |
Párolt borjúmáj (burgundiai különlegesség) | 260 |
Borjúmáj nyárson sütve | 261 |
Roston sült borjúmáj "Bercy" módra | 262 |
Sült borjúmájszeletek lyoni módra | 263 |
Marhagyomor | 264 |
Pacal lyoni módra | 264 |
Ürü- vagy marhanyelv | 264 |
Marhanyelv "polgári" módra | 265 |
Báránynyelv lencsepürével | 265 |
Borjú-, ürü-, vagy bárányvese | 266 |
Sült vesék madeira borban | 266 |
Sült vese gombával | 266 |
Roston sült ürü(bárány)vese | 267 |
Roston sült ürü(bárány)vese zöldmező módra | 267 |
Borjú- vagy ürüvese piláfrizzsel | 268 |
Borjúvese mustármártásban | 268 |
Borjúmirigy | 269 |
Borjúmirigy apró rákkal és borsóval ínyenc módra | 269 |
Lassan sütött borjúmirigy | 270 |
Pácolt borjúmirigy fehérmártásban | 271 |
Grillezett borjúmirigy "Marsall"-módra | 271 |
Sült borjúmirigy szeletek | 272 |
Borjúfej | 272 |
Birkaláb | 272 |
Birkaláb "Poulette" módra | 273 |
Birkaláb remulád mártással | 274 |
Sertésláb | 274 |
Roston sült sertésláb remulád mártással | 274 |
Rostonsült sertésláb "Béarni" mártással | 275 |
Szárnyasok | 276 |
Bressei sült jérce szarvasgombával | 277 |
Barnára párolt jérce "Várúrnő" módra | 278 |
Jérce durva sóval | 278 |
Párolt jérce tárkonnyal és rizs-körettel | 278 |
Bressei jérce rizzsel és szárnyas tejszín-mártással | 278 |
Párolt jérce "Hercegnő" módra | 279 |
Szárnyas mell-szeletek, kotlettek | 280 |
Szarvasgombás bressei jérce "Brazier anyó" módra | 280 |
Ecetes tyúk | 281 |
Sertéshólyagba töltött bressei jérce "Joannes Nandron" módra | 282 |
Jércemell "Francoise" módra | 282 |
Jércemell "Antonin Caréme" módra | 283 |
Szárnyas kotlett, ragu és becsinált | 283 |
Csirkeragu gombával | 285 |
Csirkeragu vadász módra | 285 |
Bressei tyúk rákokkal | 286 |
Csirkeragu kucsmagombával vagy vargányával | 286 |
Sült csirke Marengo módra | 287 |
Tárkonyos sült csirke | 287 |
Sült csirke lyoni módra | 288 |
Sült csirke szarvasgombával | 288 |
Sült csirke tavasziasan | 288 |
Sült csirke portugál módra | 288 |
Bressei csirke sóban | 289 |
Bressei sült csirke nyárson | 289 |
Bressei csirke lyoni tűzálló tálban | 289 |
Szárnyas becsinált "Vallée d'Auge" módra | 290 |
Kakas borban burgundi módra | 290 |
Kakas fleurie borban | 292 |
Párolt jérce "jóasszony" módra | 293 |
Frissen sült szárnyasok | 293 |
Nyárson sült csirke ördög módra | 294 |
Roston sült csirke amerikai módra | 294 |
Hideg szárnyasok | 294 |
Szárnyas-majonéz | 295 |
Szárnyas-hab | 295 |
Jérce aszpikban | 295 |
Szarvasgombás pulyka Crémieu módra | 295 |
Gesztenyével töltött pulyka | 296 |
Galamb zöldborsóval | 298 |
Galambragu | 298 |
Galamb tányéron, szalonka módra készítve | 299 |
Kacsák | 300 |
Roueni kacsa | 300 |
Roueni kacsa "Hotel Couronne" módra | 300 |
Kacsa-szeletek | 301 |
Kacsa "Claude Jolly" módra, Michel Guérard receptje | 302 |
Roueni kacsaragu | 302 |
Nantes-i kacsa | 303 |
Fiatal kacsa répával | 303 |
Fiatal kacsa olivabogyóval | 304 |
Kacsa zöldborsóval | 304 |
Narancsos kacsa "a la bigarade" | 304 |
Gyöngytyúk, gyöngycsibe | 305 |
A liba | 305 |
Fiatal töltött liba "gazdasszony" módra | 305 |
Szilveszteri liba | 306 |
Főtt libahús zsírban elrakva | 308 |
Cassoulet Languedocból (bab egytálétel) | 309 |
Libamáj | 310 |
Libamáj melegen | 310 |
Hideg libamáj portói borban | 311 |
Sült libamájszeletek szarvasgombával | 312 |
Hideg libamájhab | 312 |
Kacsamáj pástétom | 313 |
Szárnyashab gombóckák | 313 |
Szárnyas májpuding bressei módra | 314 |
Vadhúsok | 315 |
Rostonsült őzcomb gesztenyepürével | 316 |
Őzgerinc "Saint-Hubert" módra | 317 |
Őzbordák lencsével | 317 |
Tejszínes őzbordák | 317 |
Őzbordák zellerpürével | 317 |
Őzdió "Berny" módra | 318 |
Ragu őzből, szarvasból, dámvadból | 318 |
Vaddisznó és vadmalac | 318 |
Vadnyúl (mezei nyúl) | 318 |
Vadnyúl nyárson | 319 |
Nyúlragu | 319 |
Fiatal nyúl "Chabert" módra | 319 |
Töltött nyúl Diana módra | 320 |
Nyúl Couteaux szenátor módra | 321 |
Nyúlgerinc borsos mártásban | 323 |
Tejszínes nyúlgerinc | 326 |
Roston sült nyúlhát | 327 |
Vadnyúl becsinált | 327 |
Fiatal vadnyúl vadász módra | 328 |
A fácán | 329 |
Rostonsült fácán | 329 |
Serpenyős fácán | 330 |
Fácán fazékban | 330 |
Tejszínes fácán | 330 |
Chartreuse fácánból | 331 |
Fácánragu | 331 |
Gesztenyével és szarvasgombával töltött fácán | 332 |
Libamájjal töltött fácán "Szuvarov" módra | 33 |
A fogoly | 333 |
Fiatal fogoly (perdreau) sütve | 333 |
Fogoly (perdrix) káposztában | 333 |
Fiatal folgoly káposztával | 334 |
Chartreuse fiatal fogolyból | 335 |
Fogoly Isigny módra | 335 |
Fogolyragu szarvasgombával | 336 |
Töltött fogoly "Limousin" módra | 336 |
Hideg foglyok "Café de Paris" módra | 337 |
Fajdkakas, császármadár, hófajd | 338 |
Roston sült fürj | 338 |
Fürjek szőlővel | 338 |
Fürj rizotto | 338 |
Hideg fürjek "George Sand" módra | 339 |
Fenyőrigó Liége-i módra | 339 |
Provánszi "jóasszony" módra | 340 |
Fecske, vagyis "mauviette" | 340 |
"Mauviette" "jóasszony" módra | 340 |
"Mauviette"-k "Pré-Catelan" módra | 340 |
Sármánymadár | 340 |
Sármány, "Caprice d'Éve" módra (Loues Perrier receptje) | 340 |
Ízletes pipiske | 341 |
Sült szalonka | 341 |
Töltött szalonka, szütve | 342 |
Szalonka ragu, régiesen "Christian Bourillot" módra | 343 |
A vadkacsa | 343 |
Vadkacsa sült | 344 |
Vadkacsa angolosan | 344 |
Vadkacsa ragu | 344 |
Vadkacsa keserű naranccsal | 344 |
Böjti réce | 344 |
Lile, bibic | 344 |
Zöldségek és köretek | 345 |
A zöldségek és elkészítésük | 345 |
A zöldségek | 349 |
Articsóka "Barigoule" módra (Töltött articsóka) | 349 |
Articsókák különböző mártásokkal | 350 |
Articsóka-talpak bressei módra | 350 |
Articsóka görögösen | 351 |
Töltött articsóka-talpak | 351 |
Articsóka Mornay módra | 351 |
Articsóka "hercegnő" módra | 351 |
Articsóka-fánkok | 352 |
Spárga | 352 |
Csőben sült spárga | 352 |
Spárga lengyel módra | 352 |
Zöld spárgafejek | 353 |
Padlizsán | 353 |
Csőben sült padlizsán | 353 |
Tejszínes padlizsán | 354 |
Olajban sült padlizsán vagy padlizsánfánkok | 354 |
Padlizsán provánszi módra | 354 |
Hosszúlevelű articsóka (cardon) | 355 |
Cardon borjúalaplében | 355 |
Cardon marhavelővel | 356 |
Cardon vajon | 356 |
Cardon olajban sütve | 356 |
Cardon különféle mártásokkal | 356 |
A sárgarépa | 357 |
Vajon fényezett sárgarépa | 357 |
Tejszínes répa | 358 |
Répa "Vichy" módra | 358 |
Sárgarépapüré | 358 |
Bokros és gumós zeller | 358 |
Zeller borjúalaplében | 359 |
Zellerpüré | 359 |
Endivia | 360 |
Tejszínes endivia | 360 |
Endivia Mornay módra | 360 |
Endivia molnárné módra | 360 |
Káposztafélék | 361 |
Savanyúkáposzta háziasszony módra | 361 |
Kelkáposzta | 362 |
Párolt kelkáposzta | 362 |
Töltött kelkáposzta | 362 |
Gesztenyével töltött kelkáposzta | 363 |
Kelvirág (karfiol) | 364 |
Csőben sült kelvirág | 364 |
Kelvirág-püré | 365 |
Kelvirág lengyelesen | 365 |
Kelbimbó | 366 |
Elzászi vöröskáposzta Paul Haeberlin módra | 366 |
Vöröskáposzta flamand módra | 367 |
Pácolt vöröskáposzta | 367 |
Tejszínes uborka | 368 |
Paraj | 368 |
Paraj vajon | 369 |
Tejszínes paraj | 369 |
A zöldbab | 369 |
Zöldbab udvarmester módra | 370 |
Tejszínes zöldbab | 370 |
Zöldbab normandiai módra | 370 |
Zöldbab püré | 370 |
Kevert zöldbab vajon | 370 |
Friss fehérbab | 370 |
Száraz fehérbab | 370 |
Fehérbab vajon | 371 |
Fehérbab breton módra | 371 |
Fehérbab háziasszony módra | 372 |
Vajbab vajon sütve | 372 |
Párolt fejessaláta | 372 |
Töltött párolt saláta | 373 |
Lencse | 373 |
Kukorica | 373 |
Kukorica palacsinta Marignan módra | 374 |
Gesztenye (maroni) | 374 |
Párolt (fényezett) gesztenye | 374 |
Gesztenyepüré | 374 |
Gesztenyefelfújt | 375 |
Fehérrépa | 375 |
Párolt (fényezett) fehérrépa | 375 |
Fehérrépapüré | 376 |
Vöröshagyma | 376 |
Fényezett vöröshagyma | 376 |
Töltött vöröshagyma | 377 |
Hagyma- vagy Soubise püré | 377 |
Sóska | 378 |
Vagdalt sóska | 378 |
Póréhagyma | 378 |
Póréhagyma görögösen | 378 |
Párolt póréhagyma | 379 |
Ecetes póréhagyma | 379 |
Póréhagyma olaszosan | 379 |
Csemegeborsó (petits pois) | 379 |
Csemegeborsó angolosan | 379 |
Mentás csemegeborsó | 380 |
Csemegeborsó francia módra | 380 |
Csemegeborsó "polgári" módra | 380 |
Csemegeborsó parasztosan | 381 |
Borsópüré | 381 |
Édes paprikák | 381 |
Töltött paprika | 381 |
Paprika-felfújt piemonti módra | 381 |
Paprikapüré | 382 |
A burgonya | 382 |
A burgonya legfőbb elkészítési módjai | 382 |
Pommes frittes (Pont-Neuf) | 382 |
Gyufaszál burgonya | 383 |
Szalmaburgonya (Pommes paile) | 383 |
Pommes chips | 383 |
Burgonya-felfújt | 383 |
Főtt vagy gőzön főtt burgonya | 384 |
Burgonya angol módon | 384 |
Héjában főtt burgonya | 385 |
Burgonyapüré | 385 |
Burgonya "hercegnő" módra | 385 |
Burgonyaropogós (krokett) | 386 |
Dauphiné burgonya-felfújt | 386 |
Burgonyafelfújt Fernand Point módra | 387 |
Tejszínes burgonya | 387 |
Sütőben sült burgonya | 387 |
Parázsban sült burgonya | 387 |
"Muszlin" burgonya | 387 |
"Macaire" burgonya | 387 |
Nyersen sült burgonya | 388 |
Lyoni módon pirított burgonya | 388 |
Provánszi módon pirított burgonya | 388 |
Bordói módon pirított burgonya | 388 |
Burgonya vajon "chateau" módra (várburgonya) | 389 |
Mogyoró-burgonya vagy burgonya párizsiasan | 389 |
Olvadós burgonya (Burgonya fondantes) | 389 |
Anna burgonya | 389 |
Burgonya "Sarlat" módra | 390 |
Burgonya pékné módra | 390 |
Buronya "Lorette" módra | 390 |
Feketegyökér és skorzonera | 391 |
Feketegyökér vajon pirítva | 391 |
Pirított feketegyökér lyoni módra | 391 |
Rántott feketegyökér | 391 |
Feketegyökér borjúalaplében | 392 |
Feketegyökér tejszínnel | 392 |
Olvasztott paradicsom | 392 |
Töltött paradicsom | 393 |
Rostonsült paradicsom | 393 |
Sült paradicsom | 393 |
Paradicsomfelfújt | 393 |
A gombák | 395 |
Csiperke (sampinyon) gombák | 395 |
Tejszínes gomba | 395 |
Csiperkegomba provánszi módra | 396 |
Pirított csiperkegomba | 396 |
Gombapüré | 396 |
Száraz gombapástétom (duxelles) | 396 |
Vajon sült gomba "Mornay" módra | 397 |
Töltött gomba Jen-Paul Lacombe módra | 397 |
Vargányagomba | 398 |
Sült vargánya provánszi módra (Escoffier receptje) | 398 |
Sült vargánya bordói módra | 398 |
Vargányagomba bordói módra (Párizsi módszer) | 398 |
Roston sült vargányagomba | 399 |
Kucsmagomba (morchella elata) | 399 |
Tejszínes kucsmagomba | 399 |
Rókagomba, másnéven csirkegomba | 399 |
Pereszkegomba - szegfűgomba | 400 |
Szarvasgomba | 400 |
Szarvasgomba szárnyas- vagy vadételekhez | 400 |
Libamáj tüzdelése szarvasgombával | 401 |
Szarvasgombakonzerv saját levében | 401 |
Omlett friss szarvasgombával | 401 |
Habart tojás szarvasgombával | 401 |
Szarvasgomba hamuban sütve (Escoffer receptje) | 402 |
Szarvasgomba pezsgőben | 402 |
Tejszínes szarvasgomba | 402 |
Pirított szarvasgomba Valromey módra | 402 |
Szarvasgomba-falatkák Roger Roucou módra | 402 |
Száraz tésztafélék | 403 |
Metélt tészta | 403 |
Makaróni olaszosan | 403 |
Csőbensült makaróni | 403 |
Makaróni nápolyi módra | 404 |
Milánói makaróni | 404 |
Ravioli nizzai módra | 404 |
A rizs | 404 |
Rizotto piemonti módra | 404 |
Piláf rizs | 405 |
Rizs indiai vagy kreol módra | 405 |
Milániói rizottó | 405 |
Vajas rizs | 405 |
Rizs valenciennes-i módra | 406 |
Rizs görögösen | 406 |
Rizs keletiesen | 406 |
Galuskák | 407 |
Galuska római módra | 407 |
Galuska hagyományos módon | 407 |
Galuska "párizsi" módra | 408 |
Galuska "Belle-de-Fontenay" módra | 408 |
Desszertek | 409 |
A különböző tésztafélék | 409 |
Kelt tészták | 409 |
Brióstészta | 409 |
Muszlin brióstészta | 411 |
Brióskorona | 411 |
Egyszerű brióstészta | 412 |
Savarintészta | 412 |
Bajorkuglóf (babatészta) | 413 |
Rumos savarin, bajorkuglóf cseresznyepálinkával | 413 |
Rumos savarin Maurice Bernachon módra | 413 |
Kuglóftészta | 413 |
Leveles tészták | 414 |
Leveles tészta | 414 |
Félleveles tészta | 414 |
Lepénytészta | 415 |
Mandulás sütemény, az ún. "Pithiviers" | 415 |
Mandulakrém | 416 |
Aprósütemény "Pithiviers" módra | 416 |
"Jalousies" mandulás sütemény | 417 |
Háromkirályok süteménye | 417 |
Vajas omlós és felvert tészták | 417 |
Teasütemények | 419 |
Aptó édes teasütemény | 419 |
Apró sós teasütemény | 419 |
Pástétomok, kalácsok leveles és más tésztából | 420 |
Vajastészta pástétom (vol-au-vent) | 420 |
Levelestészta torta megtöltésre | 420 |
Kis vajas pástétomok | 421 |
Nagy tésztakosár (timbal) | 422 |
Kis tésztakosár | 422 |
Kéregtészta töltelék nélkül sütve | 423 |
Vajas kosárkák | 423 |
Kéregtészta pástétomok számára | 423 |
Különféle gyümölcsös sütemények | 424 |
Almás sütemények "Jerome" módra (tortaformában sütve) | 424 |
Gyümölcsös: barackos, szilvás, ringlós sütemények | 425 |
Cseresznyés sütemény | 425 |
Epres sütemény | 425 |
Elzászi gyümölcstorta | 426 |
Normandiai gyümölcstorta | 426 |
Krémes cseresznyés torta | 4267 |
Krémes lepény | 426 |
Körtelepény | 4267 |
Omlós almáskalács | 426 |
"Tatin" almáslepény | 427 |
Égetett tészták | 427 |
Finom égetett tészta | 427 |
Közönséges égetett tészta | 428 |
Fánktészta | 428 |
Tészta sajtos süteményekhez | 428 |
Kávés vagy csokoládés képviselőfánk | 428 |
Töltött habkosár | 429 |
Pirított habkosár | 429 |
"Saint-Honoré" sütemény | 429 |
Apró vajas ropogós | 430 |
Különféle sütemények és torták | 430 |
Egyszerű sütemény kevert tésztából (génoise) | 430 |
Csokoládés genoise | 431 |
Elnök torta | 431 |
Madeleine tészta (Magdaléna sütemény) | 432 |
Plum cake (király sütemény, nagy mazsoláskalács angol módra) | 433 |
Szavojai piskótatészta | 433 |
Babapiskóta | 433 |
Feles piskóta | 434 |
Génuai kenyér | 434 |
Száraz aprósütemények | 435 |
Apró leveles-sütemény | 435 |
Pálmalevelek | 435 |
Cukros karikák | 435 |
Levelestészta rudacskák | 436 |
Vajas aprósütemény | 436 |
Macskanyelv (egyszerű recept) | 436 |
Macskanyelv (finom recept) | 437 |
Vajas mazsolás sütemény | 437 |
Mandulás tégla | 437 |
Torták | 438 |
Mokkatorta | 438 |
Mandulás csokoládés torta | 439 |
Kabala-torta | 439 |
Karácsonyi fatörzs | 439 |
Krémek, bajorkrémek, sarlottok, pudingok, rizsételek | 440 |
Krémek | 440 |
Mandulakrém (Frangipane krém) | 440 |
Cukrászkrém | 440 |
Chantilly krém (tejszínhab) | 440 |
Angolkrém, vagy vaníliaöntet | 441 |
Mokkakrém | 442 |
Finom mokkakrém (Urbain Dubois mester emlékére) | 442 |
"Saint Honoré" krém | 442 |
Gesztenyepüré krém | 443 |
Tojásfehérje hab | 443 |
Krém fagylaltos bajorkrémekhez, habos gyümölcsfagylaltokhoz, pudingokhoz, sarlottokhoz | 444 |
Borított krémek | 444 |
Borított karamellás krém | 445 |
Krém tálkában | 445 |
"Gisou" tojáshab | 445 |
Borsodók (sabayons) | 446 |
Cukrozott narancs, mandarin, citrom | 447 |
Mártások édességekhez | 447 |
Csokoládés tejszínmártás | 447 |
Barackmártás | 447 |
Pörkölt mandulamártás | 448 |
Montmorency mártás | 448 |
Mandulaszulc (Blanc-manger) | 448 |
Bajor krémek (bavaroises) | 449 |
Likőrös és egyéb szeszes bajor krémek | 449 |
Gyümölcsös bajor krémek | 450 |
Bajor nektár | 450 |
Candice és Stephanie desszert | 450 |
Jeges puding "prelátus" módra | 451 |
Sarlottok (Charlottes) | 452 |
"Kanada királynője" alma-sarlott | 452 |
"Saint Jean" sarlott | 453 |
"Saint Martin" sarlott | 454 |
Sarlott orosz módra | 454 |
Chantilly sarlott | 455 |
Sarlott Antonin Caréme módjára | 455 |
Pudingok | 455 |
Puding felfújt "Victoire" módra | 455 |
"Sasfiók" puding | 456 |
Puding Henry Clos-Jouve módra | 458 |
Puding Gaston Lenotre módra | 458 |
Muszlinpuding Cahterine anyó módra | 458 |
"Ile de France" puding | 459 |
Citromos vagy narancsos puding | 460 |
Portói boros puding | 460 |
Francia karácsonyi puding | 460 |
Krémpuding | 461 |
Angol plum-puding | 461 |
Német puding | 462 |
Rizsételek | 462 |
Rizspuding vagy rizsfelfújt | 463 |
Karamellás rizspuding | 463 |
Rizspuding borsodóval | 464 |
Krémes rizspuding | 464 |
Fánkok, ostyák, palacsinták, omlettek, felfújtak | 464 |
Fánkok | 464 |
Kisütőtészta (3/4 litert számítva) | 464 |
Kisütőtészta gyümölcsfánkokhoz | 465 |
Ranettalmás fánk (alma pongyolában) | 465 |
Körtés fánkok | 465 |
Ananász fánk | 465 |
Ananászfánk őrgrófnő módra | 466 |
Banános fánk | 466 |
Fejfújt fánkok | 466 |
Felfújt fánkok kreol módra | 467 |
Ostyák (goffrik) | 467 |
Bocuse nagymama ostyája | 467 |
Palacsinták | 467 |
Házi palacsinta | 468 |
Palacsinta várúrnő módra gesztenyekrémmel | 468 |
Palacsinta narancsvirágvízzel | 469 |
Könnyű palacsinta | 469 |
Palacsinta "Vatel" módra | 469 |
Lángoló palacsinta Grand Marnier-vel | 469 |
Töltött palacsinták | 470 |
Felfújttal töltött palacsinta | 470 |
Töltött palacsinta császárné módra | 470 |
Lekváros palacsinta | 471 |
"Tonkini" (ananászos) palacsinta | 471 |
Mandulakrémmel töltött palacsinta | 471 |
Gesztenyekrémmel töltött palacsinta | 471 |
Gyümölccsel töltött palacsinta | 472 |
Édes omlettek | 472 |
Cukros omlett (alaprecept) | 472 |
Likőrös omlett | 472 |
Omlett különféle lekvárokkal | 473 |
Omlett "Tahiti" módra | 473 |
Meggyes omlett | 473 |
Omlett "a szép Aurórához" | 473 |
Omlett "Elefántcsontpart" módra | 474 |
Felfújt omlett | 474 |
Vaníliás felfújt omlett | 474 |
Likőrös felfújt omlett | 475 |
Felfújt omlett Grand Marnier-vel | 475 |
"Meglepetés" omlettek | 476 |
Surprises, azaz fagylalttal töltött omlettek | 476 |
Omlett norvég módra | 476 |
"Erzsébet hercegnő" omlett | 476 |
Őszibarackos omlett | 477 |
Moszkvai omlett | 477 |
Csodálatos omlett felfújt | 477 |
Felfújtak (souffles) | 478 |
Krémfelfújt (alaprecept) | 478 |
Citromos felfújt | 479 |
Narancsos felfújt | 479 |
Vaníliás felfújt | 479 |
Pralinés felfújt | 479 |
"Martine" felfújt | 479 |
Csokoládés felfújt | 479 |
Mokkal felfújt | 480 |
Mandulafelfújt | 480 |
Mogyorófelfújt | 480 |
Palmyra felfújt | 480 |
Rothschild felfújt | 480 |
Virágfelfújtak | 480 |
Nagymama finom felfújtja | 481 |
Gyümölcsfelfújtak | 481 |
Likőrös vagy boros felfújt | 482 |
Narancs felfújt | 482 |
A cukor, a csokoládé, a habcsókok, a fagylaltok, a szorbetek | 482 |
A cukor | 482 |
A szirup elkészítésének alapismereti | 482 |
Természetes málnaszirup | 485 |
Cukros fondant | 485 |
Cukormáz | 485 |
Mandulás nugát | 486 |
Praliné | 486 |
Kandirozott virágok | 486 |
Kandirozott gesztenye | 486 |
A csokoládé | 487 |
Csokoládégomba (truffe) | 487 |
Habcsókok | 487 |
Közönséges habcsókok | 487 |
Töltött habcsókok | 488 |
Finom falatkák | 488 |
Karibi habcsók | 488 |
Maraschinos muszlin habcsók | 488 |
Fagylaltok | 488 |
Krémfagylaltok (alaprecept) | 489 |
Mokkafagylalt | 489 |
Csokoládésfagylalt | 489 |
Pranilésfagylalt | 489 |
Gyümölcsös fagylaltok | 490 |
Ribizlifagylalt | 490 |
Eperfagylalt | 490 |
Narancs- vagy mandarinfagylalt | 490 |
Citromfagylalt | 491 |
Keverékek fagylaltbombákhoz | 491 |
Habfagylaltok, fagylaltos piskóták és parfék | 491 |
Cseresznyés jeges fagylaltfelfújt | 492 |
Jeges piskótakeverék | 492 |
Parfék | 494 |
Szorbetek | 494 |
Graniték (vagy gramolatok) | 494 |
Marquise-k | 495 |
Puncsok | 495 |
Spoom-ok | 495 |
Narancs "narancs módra" | 495 |
Gyümölcsdesszertek | 496 |
Barack | 496 |
Barackkompót | 496 |
Barackkompót maraschínoval | 496 |
"Condé" barack | 496 |
"Bourdaloue" barack | 497 |
"Colbert" barack | 497 |
"Clairette" barackhabcsók | 497 |
Lángoló barack Grand Marnier-vel | 498 |
Aszpikos barack "Robert d'Ardeuil" módra | 498 |
Ananász | 499 |
"Condé" ananász | 499 |
Habcsókos ananász | 499 |
Ananászos aprósütemény normandiai módra | 499 |
Likőrös ananász | 500 |
Ananász "Paul és Raymonde" módra | 500 |
Banán | 501 |
Banánfelfújt | 501 |
Cseresznye | 501 |
Lángoló cseresznye | 501 |
Eper | 501 |
Fagylaltos eper | 501 |
Eper aranygyümölcsökkel | 502 |
Gesztenye | 502 |
Mont Blanc gesztenyéből | 502 |
Sárgadinnye | 502 |
Sárgadinnye királyi módra | 502 |
Sárgadinnye "a jó vendégfogadóhoz" | 503 |
Őszibarack | 503 |
Őszibarack "főherceg" módra | 503 |
Normandiai őszibarack | 504 |
Fagylaltos őszibarack szirupban | 505 |
"Melba" őszibarack (Péches Melba) | 505 |
Őszibarack szultán módra | 505 |
Isteni őszibarack | 505 |
Őszibarack "az én malmom" módra | 505 |
"Astoria" őszibarack | 506 |
Körte | 506 |
Lángoló körtefűzér | 506 |
"Félicia" körte | 506 |
"Rose-Marie" körte | 507 |
Körtelekváros palacsinta | 508 |
Körték beaujolais-vel | 508 |
Alma | 508 |
Alma jóasszony módra | 508 |
Diós almapuding | 5098 |
Alma sütőben Martinique módra | 509 |
Alma Limousin módra | 509 |
Pompás almák | 510 |
Alma "Anger szépe" módra | 511 |
Szilva | 511 |
Szilva burgundi borban | 511 |
Vegyes gyümölcssaláták | 512 |
Különféle hideg gyümölcsös desszertek | 512 |
Rizs császárnő módra | 512 |
Vegyes gyümölcs császárnő módra | 512 |
Gyümölcsös diplomata-puding | 513 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.