1.066.974

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Pesti Hirlap szakácskönyve (rossz állapotú)

Szerző
Budapest
Kiadó: Légrády Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 114 oldal
Sorozatcím: Pesti Hirlap
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Korabeli hirdetésekkel. További szerzők a könyvben. A Légrády Testvérek kiadása és nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden... Tovább

Előszó

A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megszokta konyhánkat, szívesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács - legyen az egy óriási étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya - a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra.
Konyhaművészetünk fenntartása és fejlesztése: egy igen kellemes nemzeti hagyományunk fenntartását és fejlesztését jelenti. Amikor a közönség elé bocsátjuk Szakácskönyvünket, a magyar középosztály konyháinak óhajtunk egy tökéletesen változatos és gondos segitőt adni, egyrészt, hogy minden háztartásban otthonra találjanak a magyar konyha legjobb hagyományai, másrészt, hogy bevezessük a középosztály konyháiba a főzés modern fejlődésének eredményeit. Vissza

Tartalom

Fejezetcímek:
A Pesti Hirlap szakácskönyve3
Bevezetés4
Villamos sütés-főzés8
A gáz a háztartásban10
A hazai szenek és brikettek as házitüzelésben13
Levesek15
Levesbevalók19
Előételek21
Tojásételek29
Husételek31
Szárnyasok43
Vadak47
Halak50
Mártások55
Főzelékek és köritések59
Saláták64
Tészták, sütemények67
Italok95
Sandwichek98
Befőzések101
A terités művészete105
Tárgymutató109
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem