kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 60 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-090-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
A patisszon élelmiszer-gazdasági jelentősége | 7 |
A patisszon származása és elterjedése | 9 |
A patisszon biológiai és általános jellemzői | 10 |
Növénytani leírása | 10 |
Fajták | 11 |
Beltartalmi értéke | 15 |
Termesztési értéke | 15 |
Piaci értéke | 16 |
Biológiai értéke | 17 |
A patisszon szaporításának technológiája | 20 |
Helybevetése | 24 |
Palántanevelése | 28 |
Kiültetése | 31 |
A patisszon termesztéstechnológiája | 33 |
Területkiválasztás | 33 |
Talajművelés | 34 |
Tápanyagellátás | 35 |
Öntözés | 35 |
Növényvédelem | 37 |
Gyümölcsszedés | 38 |
A patisszon felhasználása | 40 |
Friss felhasználás | 41 |
Konzerválás | 45 |
Gyorsfagyasztás | 47 |
Ajánlás | 48 |
A patisszon magtermesztése | 49 |
Fajtaleírás | 51 |
Szelektálás | 53 |
Betakarítás | 53 |
Feldolgozás | 55 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 59 |