kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 351 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-10-5893-X |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 90 043. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
I. kötet | |
A bőrgyártás előkészítő műveletei | 5 |
Az áztatás | 5 |
Az áztatás feladatai | 5 |
Az áztatásra ható tényezők | 6 |
Az áztatás gyakorlati kivitelezése | 7 |
Az áztatási hibák | 8 |
A meszezés | 9 |
A meszes hatásról általában | 9 |
A meszezés vegyi módszerei | 10 |
A meszezés biológiai módszerei | 22 |
A mésztelenítés - pácolás | 23 |
A mésztelenítés célja és hatása | 23 |
A pácolás | 25 |
A mésztelenítés és a pácolás a gyakorlatban | 26 |
A cserzés | 29 |
A növényi cserzés | 30 |
A növényi cserzőanyagok | 30 |
A cserzést befolyásoló tényezők | 40 |
A növényi cserzés kivitelezése | 43 |
A legfontosabb növényi cserzésű bőrfajták cserzési és kikészítési technológiái | 48 |
A növényi cserzés hibái | 52 |
A növényi cserzés elmélete | 53 |
A krómcserzés | 54 |
A komplexek képződése | 55 |
A bőriparban felhasznált krómvegyületek | 60 |
A krómcserzés elméleti vonatkozásai | 64 |
A krómcserzés kivitelezése | 65 |
A krómcserzés hibái | 72 |
A nedves krómos cserzésű bőrön végzett mechanikai műveletek | 73 |
Az egyéb cserzési módszerek | 74 |
A krómos cserzésű bőrök elő-kikészítő műveletei | 76 |
A kémiai elő-kikészítő műveletek | 76 |
A savtalanítás | 76 |
A bőrök színezése | 79 |
A krómos cserzésű bőrök zsírozása | 93 |
A krómos cserzésű bőrök utáncserzése | 104 |
A bőrök vízzel szembeni ellenállóképességének növelése | 107 |
A krómos cserzésű bűrök zsírtalanítása | 111 |
A penészgátlás és a fertőtlenítés | 112 |
A mechanikai elő-kikészítő műveletek | 112 |
Gyakorlati példák a krómos cserzésű bűrök elő-kikészítésére | 116 |
A műcserzőanyagok | 122 |
A műcserzőanyag fogalma | 122 |
Történeti áttekintés | 123 |
A műcserzőanyagok osztályozása | 124 |
A műcserzőanyagok előállítása | 125 |
A speciális műcserzőanyagok | 139 |
A műcserzőanyagok alkalmazása a bőrgyártásban | 142 |
Az előcserzőanyagok | 142 |
A diszpergáló és a halványító anyagok | 143 |
Az utáncserzőanyagok | 143 |
A növényi cserzés adalékai | 144 |
II. kötet | |
A krómos cserzésű bőrök kikészítése | 11 |
A kikészítés anyagai | 11 |
A filmképzők (a kötőanyagok) | 11 |
Az oldó- és hígítószerek | 14 |
A lágyítók | 16 |
A porfestékek | 16 |
A kikészítés egyéb anyagai | 18 |
A kikészítőanyagok gyakorlati alkalmazása | 20 |
A kikészítőanyagok felvitele a bőrfelszínre | 20 |
A bőrkikészítés mechanikai munkálatai | 21 |
A filmképzők megválasztása | 23 |
A kívánt színek összeállítása | 36 |
A bőrkikészítés gyakorlata | 38 |
A csiszolásos kikészítés | 39 |
A teljes barkás bőrök kikészítése | 40 |
A korrigált barkájú bőrök kikészítése | 41 |
A fóliás kikészítés | 42 |
Gyakorlati példák a kikészítésre | 43 |
A készbőr | 51 |
A késztermék-összetétel változásai | 52 |
A készbőrök csoportosításának szempontjai | 54 |
A készbőrökkel kapcsolatos fogalmak | 54 |
A készbőrök felosztása rendeltetésük és típusuk szerint | 58 |
A készbőrök felosztása alapanyaguk és cserzési eljárásuk szerint | 69 |
A készbőrök további általános jellemzői | 73 |
A készbőrök tárolása | 77 |
A lábbeli bőrökkel szemben támasztható követelmények | 77 |
A lábbeligyártás főbb folyamatai | 77 |
A bőrrel szembeni követelmények a feldolgozhatóság szempontjából | 78 |
A bőrrel szembeni követelmények a lábbeli használhatósága szempontjából | 78 |
A lábbeli bőrök érzékszervi és műszeres vizsgálatai | 79 |
A legfontosabb lábbeli bőrtípusok | 90 |
A ruházati bőrökkel szemben támasztható követelmények | 92 |
A bőrkonfekcionálás főbb folyamatai | 92 |
A bőrrel szembeni követelmények a feldolgozhatóság szempontjából | 92 |
A bőrrel szembeni követelmények a bőrruha használhatósága szempontjából | 95 |
A kesztyűbőrök vizsgálatai, követelményei, készbőr típusai | 95 |
A díszműbőrökkel szemben támasztott követelmények | 97 |
A minőségi osztályozás (szortírozás) | 97 |
A készbőrhibák | 97 |
A minőségi osztály fogalma | 98 |
Minőség- és szabványügyi alapismeretek | 102 |
A minőség fogalma | 102 |
A minőségszabályozás | 103 |
A szabványok | 104 |
A minőségtanúsítás | 105 |
A bőrrost alapú műbőrök gyártása | 108 |
A rostműbőr termékek előpállítása | 109 |
A rostszuszpenzió előállítása | 109 |
A zsírozás | 112 |
A kötőanyag adagolása és rögzítése a roston | 113 |
A lemezképzés (lap-szalagképzés) | 113 |
A rostműbőrök felhasználási területei | 117 |
A talpbélés műbőrök | 119 |
A kéregműbőrök | 125 |
A szőrmegyártás | 132 |
A nemesített juhbőrök gyártása (panofix-gyártás) | 132 |
Az áztatás | 132 |
A mosodai munkák | 133 |
A csávázás vagy kikészítés | 137 |
A krómcserzés | 145 |
A gyapjúoldal kidolgozása | 147 |
Az irhabőrök (szőrmés velúrbőrök) gyártása | 169 |
Az áztatás, a mosás, a csávázás | 169 |
A cserzés | 171 |
A zsírtalanítás és a csiszolás | 172 |
A színezés | 173 |
A gyapjú- és a bőrkidolgozáa | 174 |
A szőrmés vadbőrök kikészítése és színezése | 175 |
Az áztatás, a csávázás, a cserzés | 175 |
A halványítás | 176 |
A színezés | 179 |
A szőrmés bőrök minősítése | 180 |
Szervezési ismeretek | 183 |
A vezetésszervezés | 183 |
A munkamegosztás és a kooperáció | 183 |
A szervezetek | 183 |
A folyamatok | 184 |
A szervezetek és a folyamatok összefüggése | 185 |
A szervezeti kapcsolatok | 186 |
A szervezeti formák | 186 |
A termelésszervezés | 189 |
A szervezési munka folyamatai | 190 |
A szervezési segédeszközök | 190 |
A szervezés rendszerszemlélete | 192 |
A gyártási folyamat | 193 |
A munkaszervezés | 195 |
Munkagazdaságtani alapismeretek | 196 |
Ergonómiai ismeretek | 201 |
A munkahelyszervezés | 204 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.