kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 374 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-230-225-7 |
A növénytermesztés helye az élelmiszer-termelésben | 5 |
Az élelemiszer-termelés helye, szerepe, feladata a népgazdaságban | 5 |
A növénytermesztés feladata | 12 |
A növénytermesztés szerkezete | 14 |
A növénytermesztés területi elhelyezkedése | 23 |
A növénytermesztés sajátosságai | 28 |
A tudományos-technikai haladás a növénytermesztésben | 30 |
Rendszer a növénytermesztésben | 29 |
A növénytermesztés tényezői | 39 |
A növény | 39 |
A hazánkban termesztett növények rendszertani helye | 39 |
A növények anyagcsere-folyamatai | 43 |
A növekedés és a fejlődés | 46 |
Az éghajlat | 46 |
Az éghajlat-kialakító tényezők | 50 |
Üzemi meteorológiai megfigyelés | 51 |
A termelési szerkezet éghajlati alapjai | 54 |
Az éghajlat hatása a termesztési technológiára | 63 |
Az éghajlat és a talaj | 64 |
A meteorológiai előrejelzés a növénytermesztés szolgálatában | 65 |
A talaj | 65 |
Magyarország talajföldrajzi tájbeosztása | 66 |
A talaj szerepe a növénytermesztésben | 68 |
A talaj megismerésének módja | 78 |
Trágyázás | 81 |
Talajművelés | 84 |
Öntözés | 90 |
Növényápolás | 91 |
Betakarítás | 92 |
Az ember és tevékenysége | 96 |
Az állattartás | 100 |
A vadgazdálkodás | 100 |
A növénytermesztés | 106 |
A gyomnövények | 103 |
A növényi betegségek | 111 |
Az állati kártevők és az ellenük való védekezés | 111 |
A növényi kórokozók és az ellenük való védekezés | 118 |
A növénytermesztés szabályozórendszere | 125 |
Adórendszer | 126 |
Jövedelemszabályozás a mezőgazdasági szövetkezetekben | 126 |
Jövedelemszabályozás az állami gazdaságokban | 127 |
A mezőgazdasági nagyüzemek növénytermesztési tevékenységének támogatása | 128 |
A növénytermesztés anyagi-műszaki ellátottsága | 131 |
Mezőgazdasági eredetű anyagok | 133 |
Nem mezőgazdasági eredetű anyagok | 136 |
A növénytermesztés állóeszközei | 145 |
A növénytermesztés épületei | 222 |
A kenyérgabonafélék termesztése | 225 |
Az őszi búza | 225 |
Az ágazattársítás, a vetésváltás | 225 |
A területkiválasztás | 226 |
A tápanyagpótlás | 226 |
A talajművelési rendszer | 230 |
A fajtaarány kialakítása | 235 |
A vetés | 237 |
A növényvédelem | 239 |
A mechanikai növényápolás és szervezés | 246 |
A termésbecslés | 246 |
A betakarítás | 248 |
A rozs | 254 |
A triticale | 254 |
A rizs | 255 |
A szemes takarmányok termesztése | 257 |
A kukorica | 257 |
Az ágazattársítás, a tömbösítés | 257 |
A vetésváltás, a monokultúrás termesztés | 258 |
A tápanyagpótlás | 259 |
A talajművelési rendszer | 263 |
A fajtamegválasztás | 264 |
A vetés | 265 |
A növényvédelem | 267 |
A betakarítás | 269 |
A borsó | 273 |
Az ágazattársítás, a vetésváltás | 273 |
A fajtamegválasztás | 273 |
A tápanyagpótlás | 276 |
A talajművelési rendszer | 277 |
A vetés | 278 |
A növényvédelem | 279 |
A szelekció, a szántóföldi szemle | 283 |
A betakarítás | 284 |
Az őszi árpa | 284 |
A tavasz takarmányárpa | 285 |
A zab | 285 |
A szója | 286 |
A szegletes lednek | 287 |
A főzelék- és zöldségfélék termesztése | 288 |
A burgonya | 288 |
Az ágazattársítás | 288 |
A területkiválasztás | 289 |
A fajtamegválasztás | 289 |
A tápanyagpótlás | 290 |
A talaj-előkészítés | 290 |
Az ültetés | 291 |
A növényvédelem | 294 |
Az öntözés | 295 |
A termésbecslés | 295 |
A betakarítás | 295 |
A paradicsom | 298 |
A fajtamegválasztás | 298 |
A talaj-előkészítés | 298 |
A tápanyagpótlás | 299 |
A vetés- és az ültetés | 299 |
Az öntözés | 299 |
A növényvédelem | 300 |
A betakarítás | 300 |
A vöröshagyma | 300 |
Az ágazattársítás | 300 |
A tápanyagpótlás és a talaj-előkészítés | 301 |
Az ültetés és a vetés | 301 |
A növényvédelem | 301 |
A betakarítás | 301 |
A tárolás | 302 |
A fűszerpaprika | 302 |
A konzervborsó | 302 |
A bab | 303 |
A lencse | 304 |
Az ipari növények termesztése | 305 |
A cukorrépa | 305 |
Az ágazattársítás, a koncentráció | 305 |
A cukortartalom | 305 |
A tápanyagpótlás | 305 |
A talaj-előkészítés | 306 |
A fajtamegválasztás | 308 |
A vetés | 309 |
A növényvédelem | 309 |
A növényápolás | 311 |
Az öntözés | 315 |
A termésbecslés | 315 |
A betakarítás | 319 |
A dohány | 320 |
Az ágazattársítás, a terméskoncentrálás | 321 |
A fajtamegválasztás | 322 |
A tápanyagpótlás | 323 |
A talaj-előkészítés | 324 |
A palántanevelés és az ültetés | 324 |
A növényápolás | 325 |
A növényvédelem | 326 |
Az öntözés | 327 |
A betakarítás | 327 |
A napraforgó | 328 |
Az ágazattársítás, a vetésváltás | 328 |
A tápanyagpótlás | 329 |
A talaj-előkészítés | 329 |
A fajtamegválasztás | 330 |
A vetés | 330 |
A növényvédelem | 331 |
A növényápolás | 331 |
A termésbecslés | 331 |
A betakarítás | 332 |
A sörárpa | 333 |
A repce | 333 |
A len | 334 |
A rostkender | 335 |
A mák | 335 |
A cikória | 336 |
A komló | 336 |
A szálas takarmányok termesztése | 337 |
A lucerna | 337 |
Az ágazattársítás és a tömbösítés | 337 |
A tápanyagellátás | 338 |
A talajművelési rendszer | 339 |
A fajtamegválasztás | 340 |
A telepítés | 341 |
A növényvédelem | 344 |
Az öntözés | 345 |
A virágoztatás és a megporzás elősegítése | 346 |
A betakarítás | 346 |
A lucernaliszt-készítés | 349 |
A lucernaszenázs-készítés | 351 |
A lucernaszéna-készítés | 352 |
A vöröshere | 353 |
A baltacim | 355 |
A csillagfürt | 355 |
A silókukorica | 356 |
A szudánifű | 357 |
A gyepgazdálkodás | 358 |
A gyepgazdálkodás helyzete | 358 |
Az ágazattársítás | 359 |
A telepítés (felújítás) előkészítése | 360 |
A telepítés és a felújítás | 362 |
Az ápolás | 364 |
A hasznosítás | 366 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.