1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 161 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Évről évre nő azoknak a száma, akik általános angol nyelvi tudásukat szaknyelvi ismeretekkel akarják bővíteni és speciális nyelvvizsgát kívánnak tenni. A számos szakterület közül az egyik... Tovább

Előszó

Évről évre nő azoknak a száma, akik általános angol nyelvi tudásukat szaknyelvi ismeretekkel akarják bővíteni és speciális nyelvvizsgát kívánnak tenni. A számos szakterület közül az egyik legnépszerűbb az idegenforgalom és a vendéglátás. Ez a mintafüzet tájékoztatást és segítséget nyújt mindazoknak, akik a Budapesti Gazdasági Főiskolán, vagy a Gazdasági Nyelvvizsga és Szaknyelvi-Módszertani Továbbképző Központban idegenforgalmi angol szaknyelvi vizsgára készülnek, illetve készítik fel tanítványaikat.
A füzet elsőként a szóbeli és írásbeli részből álló összetett vizsga részletes leírását tartalmazza. Ezután minden egyes feladattípusra egy-egy mintafeladat-sor található megoldással.
Végül öt nagy, átfogó és ezeket húsz kisebb témára osztva, tömör 1-2 oldalas szövegek vagy táblázatok foglalkoznak a vizsga tartalmi anyagával. Mindegyikhez angol nyelvű, vagy angol-magyar nyelvű magyarázattal ellátott szószedet tartozik. Szeretnénk nyomatékosan felhívni a felhasználók figyelmét, hogy e többségükben leíró szövegek alapos ismerete nem elég a sikeres nyelvvizsgához. Mindegyikük csak egy-egy lehetséges megközelítése az adott témának, háttér ismeretanyagot kívánnak nyújtani, a teljesség igénye nélkül.
A kötet összeállítói - tudván, hogy minden résztémának hatalmas szakirodalma van, s az angol nyelvű szakkönyvek, anyagok beszerzése költséges és fáradságos feladat - gyorsítani és egyszerűsíteni kívánták a vizsgára készülők/felkészítők munkáját. A vizsgázóknak számítaniuk kell azonban arra, hogy mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgán kaphatnak olyan kérdést, illetve találkozhatnak olyan szakszóval, ami a mintafüzetben nem szerepel. Ezért azt ajánljuk, hogy aktuális újságcikkek, folyóiratok olvasásával, az internet böngészésével, szakmai reáliák forgatásával egészítsék ki a tanulást. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Középfok
Vizsgaleírás 6
Írásbeli mintafeladatok
A. Teszt 8
B. Olvasott szöveg értése 15
C. Szakmai szöveg írása 20
Szóbeli mintafeladatok
A. Szakmai dokumentum, újságcikk ismertetése magyarul 23
B. Szakmai szituációs társalgás 25
Felsőfok
Vizsgaleírás 26
Írásbeli mintafeladatok
A. Teszt 28
B. Olvasott szöveg értése 29
C. Szakmai szövegírás 37
D. Tömörítés 39
Szóbeli mintafeladatok
A. Szakmai téma önálló kifejtése 41
B. Szakmai dokumentum értelmezése 43
C. Problémamegoldó szituáció 44
D. Angol szöveg ismertetése magyarul 46
SZAKMAI TÉMAKÖRÖK
1. Economie Environment
1.1 Tourism in the Economy
Economics and Economy 48
Marketing in tourism 50
1.2. Tourism and the EU
The role of tourism and the need for supranational co-ordination 53
The role of the EU 54
Progress over the years 55
EU essentials 55
1.3 Careers in the tourism industry 57
1.4 Business environment in Hungary 69
Forms of business in Hungary 74
2. Tourism
2.1 The history of tourism, trends in tourism 77
2.2 Forms of tourism 79
2.3 Tour organisation 81
2.4.Transport 83
2.5 Tourism and the environment 86
3. The Accommodation Industry
3.1 Types of accommodation 91
3.2 Services, facilities and jobs 93
4. Gastronomy
4.1 The foodservice industry 98
4.2 Nutrients and special diets 100
4.3 Beverages 103
4.4 Hungarian cuisine 108
4.5 British cuisine 117
4.6 American cuisine 122
5. Tourism Destinations
5.1 Hungary 128
5.2 Great Britain 137
5.3 Australia 146
5.4 The USA 151
5.5 Canada 156
Ajánlott irodalom 161
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering A New Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering

A borító és a lapélek foltosak. Több lapon bejegyzések, aláhúzások, színes sorkiemelések és jelölések találhatóak.

Állapot: Közepes
1.980 Ft
1.580 ,-Ft 20
8 pont kapható
Kosárba