1.072.878

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nemzetközi konyha remekei

Szerző
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím: Változatos konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 963-368-566-4
Megjegyzés: Színes, egészoldalas fotókkal díszített kiadvány.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Careme, a nagy francia séf szerint a jó ételhez jó recept kell, jó hozzávaló és egy bizonyos valami, amit a szív diktál: oda kell állni mellé, szemmel tartania a folyton meglepetéseket rejtegető... Tovább

Előszó

Careme, a nagy francia séf szerint a jó ételhez jó recept kell, jó hozzávaló és egy bizonyos valami, amit a szív diktál: oda kell állni mellé, szemmel tartania a folyton meglepetéseket rejtegető valóságot, és kóstolgatni kell. Meg kell adni a módját mindennek, e ez egyáltalán nem úgy értendő, hogy marékkal kell szórni a fűszert, vagy hogy a konyha vajban és mézben ússzék.
A szakácskönyv, amelyet az olvasó most kezébe vesz, ugyanezeknek a gondolatoknak a jegyében fogant. Receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem fel ebbe a könyvbe a receptjét, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás. Vissza

Fülszöveg

E szakácskönyv receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem el ebbe a könyvbe a receptet, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás.
A könyv receptjei egytől egyig így születtek, ezért nyújtanak reménységem szerint biztos útmutatást ahhoz, hogy a sütés-főzésből az ön elképzeléseit tökéletesen kielégítő, ízletes, finom fogások szülessenek - amelyek ugyanakkor eleget tesznek a modern táplálkozás követelményeinek is: étvágygerjesztőek és kielégítőek, laktatók, de nem terhelik meg a szervezetet...
Mai világunkban az ember nem csak repülőgépen, autón vagy vasúton járja be a világot, hanem "ízek szárnyán" is utazik. Az... Tovább

Fülszöveg

E szakácskönyv receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem el ebbe a könyvbe a receptet, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás.
A könyv receptjei egytől egyig így születtek, ezért nyújtanak reménységem szerint biztos útmutatást ahhoz, hogy a sütés-főzésből az ön elképzeléseit tökéletesen kielégítő, ízletes, finom fogások szülessenek - amelyek ugyanakkor eleget tesznek a modern táplálkozás követelményeinek is: étvágygerjesztőek és kielégítőek, laktatók, de nem terhelik meg a szervezetet...
Mai világunkban az ember nem csak repülőgépen, autón vagy vasúton járja be a világot, hanem "ízek szárnyán" is utazik. Az élmények, amelyeket külföldi utakról hozunk magunkkal, sokszor íz-élmények, amelyek jellegzetes, érdekes, finom fogások nyomán maradnak meg emlékezetünkben. Miközben legszívesebben és leggyakrabban továbbra is a magyar konyha hagyományos ételeit kedveljük és fogyasztjuk mindenekfelett, étkezésünket egyre inkább színesítik, gazdagítják a világ nagy konyháinak ízei. Vissza

Tartalom

Bevezető7
Levesek10
Előételek40
Főételek, menük80
Desszertek154
Függelék190

Korpádi Péter

Korpádi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Korpádi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A nemzetközi konyha remekei
Állapot:
4.040 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba