A nemzetközi konyha remekei
Szerző
Fotózta
Pécs
Kiadó: | Alexandra Kiadó |
Kiadás helye: | Pécs |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Fűzött kemény papírkötés
|
Oldalszám: | 200
oldal
|
Sorozatcím: | Változatos konyhaművészet |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
25 cm x 19 cm
|
ISBN: | 963-368-566-4 |
Megjegyzés:
|
Színes, egészoldalas fotókkal díszített kiadvány.
|
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
Careme, a nagy francia séf szerint a jó ételhez jó recept kell, jó hozzávaló és egy bizonyos valami, amit a szív diktál: oda kell állni mellé, szemmel tartania a folyton meglepetéseket rejtegető...
Tovább
Előszó
Careme, a nagy francia séf szerint a jó ételhez jó recept kell, jó hozzávaló és egy bizonyos valami, amit a szív diktál: oda kell állni mellé, szemmel tartania a folyton meglepetéseket rejtegető valóságot, és kóstolgatni kell. Meg kell adni a módját mindennek, e ez egyáltalán nem úgy értendő, hogy marékkal kell szórni a fűszert, vagy hogy a konyha vajban és mézben ússzék.
A szakácskönyv, amelyet az olvasó most kezébe vesz, ugyanezeknek a gondolatoknak a jegyében fogant. Receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem fel ebbe a könyvbe a receptjét, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás.
Vissza
Fülszöveg
E szakácskönyv receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem el ebbe a könyvbe a receptet, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás.
A könyv receptjei egytől egyig így születtek, ezért nyújtanak reménységem szerint biztos útmutatást ahhoz, hogy a sütés-főzésből az ön elképzeléseit tökéletesen kielégítő, ízletes, finom fogások szülessenek - amelyek ugyanakkor eleget tesznek a modern táplálkozás követelményeinek is: étvágygerjesztőek és kielégítőek, laktatók, de nem terhelik meg a szervezetet...
Mai világunkban az ember nem csak repülőgépen, autón vagy vasúton járja be a világot, hanem "ízek szárnyán" is utazik. Az...
Tovább
Fülszöveg
E szakácskönyv receptjeit hosszú évek tapasztalatai formálták, újból és újból elkészítettem a fogásokat egy-egy recept nyomán, ízlelgettem és kóstolgattam az ételeket vendégeimmel, aztán feltettem a kérdést magamnak és nekik: elérik-e az ételek a legeslegjobb ízhatásokat? Csak ha igenlő választ kaptam, akkor vettem el ebbe a könyvbe a receptet, másként tovább dolgoztam rajta, módosítottam a hozzávalók arányait, a fűszerezést, a készítésmód egyes fázisait, amíg végre tökéletes lett az elkészített fogás.
A könyv receptjei egytől egyig így születtek, ezért nyújtanak reménységem szerint biztos útmutatást ahhoz, hogy a sütés-főzésből az ön elképzeléseit tökéletesen kielégítő, ízletes, finom fogások szülessenek - amelyek ugyanakkor eleget tesznek a modern táplálkozás követelményeinek is: étvágygerjesztőek és kielégítőek, laktatók, de nem terhelik meg a szervezetet...
Mai világunkban az ember nem csak repülőgépen, autón vagy vasúton járja be a világot, hanem "ízek szárnyán" is utazik. Az élmények, amelyeket külföldi utakról hozunk magunkkal, sokszor íz-élmények, amelyek jellegzetes, érdekes, finom fogások nyomán maradnak meg emlékezetünkben. Miközben legszívesebben és leggyakrabban továbbra is a magyar konyha hagyományos ételeit kedveljük és fogyasztjuk mindenekfelett, étkezésünket egyre inkább színesítik, gazdagítják a világ nagy konyháinak ízei.
Vissza Tartalom
Bevezető | 7 |
Levesek | 10 |
Előételek | 40 |
Főételek, menük | 80 |
Desszertek | 154 |
Függelék | 190 |