kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-108-1 |
Mottó: az aranynál is többet ér a só | 5 |
A sóbányától a sótartóig | |
NaCl (Gál István) | 11 |
Só az ókorban | 11 |
Sótelepek | 12 |
Sóbányászat | 13 |
Sópiac | 14 |
A konyhasó ipari felhasználása | 14 |
Életünk sója | 15 |
Sós íz / Dworschák Ernő | 16 |
A só | 16 |
A só élettani hatása | 16 |
Mit ajánlunk? | 17 |
Mennyi konyhasót fogyaszthatunk naponta? | 17 |
Pótszerek | 18 |
Az étkezés sava-borsa / Gundel Imre | 19 |
Mit kell tudni a fűszerezésről? | 21 |
Hogyan fogadjunk vendégeket? | 23 |
Mit együnk, igyunk vendégeinkkel? | 25 |
Így főzzünk! | 26 |
Utolsó figyelmeztetés | 29 |
A sótartóból az ételbe / Frank Júlia | |
Előételek | 33 |
Levesek | 41 |
Saláták (vacsorasaláták) | 47 |
Fő- és egytálételek | 55 |
Tészták | 84 |
Palacsinták | 84 |
Rétesek | 89 |
Lángosok | 94 |
Pizzák | 97 |
Pizzatöltelékek | 98 |
Lepények, fánkok | 100 |
Töltött leveles sütemények | 103 |
Pogácsák, kekszek | 109 |
Más sütemények | 120 |
Mártások a sós, száraz süteményekhez | 125 |
Sör- és borkorcsolyák, szendvicsek | 130 |
Meleg korcsolyák | 130 |
Hideg korcsolyák | 133 |
Melegszendvicsek | 141 |
Szendvicskrémek | 146 |
Ízesített vajak | 148 |
És ugyanaz halból ábácésorrendben | 150 |
Jellegzetesen sós élelmiszerek házi készítése | 176 |
Élelmiszerek konyhasótartalma | 179 |
Felhasznált irodalom | 181 |
Betűrendes tárgymutató | 182 |