1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A négy alapíz szakácskönyve - Édes

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-232-662-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények.
A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Tartalom

Ételeink édesítői
Kezdetben vala a méz / Szántó A.7
A mézeskalácsos mesterség11
Cukrot Európának14
A cukor elterjedése / Dworschák E.16
A répa- illetve nádcukor16
Cukorpótlók18
Energiamentes édesítőszerek20
A cukrászművészet / Szántó A.24
Keserédes csemegék27
A kakaó diadalútja28
Világmárkák születése31
Érdekességek - édességek34
Életünk édesítői / Frank J.
Példabeszédek41
A jó kelt tészta készítéséről41
A jó süteményről43
A kevert (felvert) tésztákról47
A réteslap használatáról47
A leveles vajastésztákról48
A fagylaltkészítésről49
Levesek50
Mártások húsok mellé53
Főtt tészták54
Gombócok54
Derelyék56
Metéltek58
Palacsinták62
Palacsintatöltelékek (12-14 db-hoz)70
Fánkok72
Egyéb kelt tészták77
Rétesek79
Felfújtak84
Pudingok86
Omlettek88
Meleg tészták89
Sütemények94
Gyümölcstorták107
Nem gyümölcstorták114
Tortakrémek123
Süteménymázak125
Leveles vajastészták126
Omlós (linzer) tészták130
Kelt tésztás sütemények135
Lepények, piték és társaik140
Aprósütemények147
Sodók149
Fondük150
Öntetek151
Mézességek152
Desszertek156
Bonbonok158
Grillázs és marcipán164
Gyümölccsel készült édességek166
Gyümölcsök bundában166
Gyümölcssaláták167
Gyümölcsös desszertek169
Sütemények sütés nélkül173
Habok, poharas krémek, rizses desszertek, pudingok176
Fagylaltok, parfék, fagylaltkelyhek, fagylalttorták, ostyák184
Italok192
Alkoholmentes üdítők192
Alkoholos italok195
Tartósított édességek197
Betűrendes tárgymutató206
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A négy alapíz szakácskönyve - Édes
Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba