1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nagy titok

Összeillő és össze nem illő ételek/A Magyar Konyha gyökerei

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Püski Kiadó-Belső Ösvény
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 210 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-302-026-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

20 éve járom a világot, tanulmányozom az ételeket és elkészítésüket. Magyarország, Amerika, India, Mongólia, Korea, Kína, Nyugat-Európa, Észak-Afrika voltak ezeknek az utaknak főbb állomásai. Gasztronómiai utazásaim tanulsága tömören az, hogy az úgynevezett modern amerikai-európai táplálkozás és annak terjedése a világban évről évre nyilvánvalóbb egészségügyi katasztrófát okoz. Mindez érvényes Magyarországra is ahol az étkezés messze eltávolodott a magyar konyha alapjaitól.
A helytelen étrendből származó állandó mérgezés megszüntetése kulcsfontosságú. A napi étkezés jelentősége messze túlmegy azon, amit rohanó életünkben tulajdonítunk neki.
A szakácskönyv megírásával az volt a szándékunk, hogy a hun alapelvek figyelembevételével a magyar konyha sok megszokott étele teljesen új színben, ízekkel és összefüggésben jelenjen meg. Ugyanakkor teljes joggal vissza lehet hozni a magyar konyhába az eredeti hun ételeket is. Ha ez megvalósul, akkor nem csak Európa fog újra rácsodálkozni a... Tovább

Fülszöveg

20 éve járom a világot, tanulmányozom az ételeket és elkészítésüket. Magyarország, Amerika, India, Mongólia, Korea, Kína, Nyugat-Európa, Észak-Afrika voltak ezeknek az utaknak főbb állomásai. Gasztronómiai utazásaim tanulsága tömören az, hogy az úgynevezett modern amerikai-európai táplálkozás és annak terjedése a világban évről évre nyilvánvalóbb egészségügyi katasztrófát okoz. Mindez érvényes Magyarországra is ahol az étkezés messze eltávolodott a magyar konyha alapjaitól.
A helytelen étrendből származó állandó mérgezés megszüntetése kulcsfontosságú. A napi étkezés jelentősége messze túlmegy azon, amit rohanó életünkben tulajdonítunk neki.
A szakácskönyv megírásával az volt a szándékunk, hogy a hun alapelvek figyelembevételével a magyar konyha sok megszokott étele teljesen új színben, ízekkel és összefüggésben jelenjen meg. Ugyanakkor teljes joggal vissza lehet hozni a magyar konyhába az eredeti hun ételeket is. Ha ez megvalósul, akkor nem csak Európa fog újra rácsodálkozni a hun szakácsművészetre, hanem ázsiai vendégeink is örömmel fogják megtalálni sok híres ételük (pekingi kacsa, „nyolc gyémánt" kacsa, wonton, sukiyaki, - shinsollo, mongolian pot, stb.) eredeti változatait a hun konyhában. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
A hun konyha jellemzői 6
AZ ÉTEL, MINT ORVOSSÁG - ÖSSZEILLŐ ÉS ÖSSZE NEM ILLŐ ÉTELEK
Az étel, mint orvosság - összeillő és össze nem illő ételek 17
Az ételek megtervezésének, főzésének és fogyasztásának
szempontjai a hagyomány alapján 28
Ételfajták 44
Az ételkészítés alapelvei 58
AZ ÉTELKÉSZÍTÉS ALAPANYAGAI ÉS AZOK TULAJDONSÁGAI 63
Alapanyagok 65
Zöldségek, gyökerek és füvek 79
Hüvelyesek 89
Magvak 91
Húsok, szárnyasok, halak 93
Szárnyasok 97
Vadon élő állatok 100
Vízi állatok 104
Lyukban élő állatfajták 107
Tojások 109
Gyümölcsök 111
Zsírok, olajok 116
Tejtermékek 118
Sófélék 122
Ízesítők 125
FÜVEK KÖNYVE 129
A füvek hatása az elemekre és a szervekre 131
Rizses ételek 155
Búzalisztből készült ételek 157
Gyógy ételek 160
Birkahúsból készült ételek 162
A lakomák tálalása 172
Marhahúsból készült ételek 175
Tevehúsból készült ételek 178
Egyéb receptek 180
AZ ÉTELEK KÖNYVE KUBILAJ KÁN UDVARÁBÓL 183
Bevezetés 185
Kubilaj kán csodálatos Gyógyító ételei 189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem