kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-232-116-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó a harmadik kiadáshoz | 5 |
Mire hol a felelet | 6 |
A szőlő | 10 |
A szőlő érése | 10 |
A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége | 11 |
A szüret | 15 |
Szüreti előkészületek | 15 |
Bortartályok használatba vétele és ápolása | 19 |
A fahordók | 24 |
Műanyag tartályok | 25 |
Az üvegballonok | 25 |
Egy kistermelő felszerelésigénye | 27 |
A termés betakarítása | 27 |
A szüret ideje | 29 |
A szőlő leszedése, szállítása | 29 |
Borkészítés | 31 |
Cefrekészítés és - kezelés | 31 |
Asztali fehér borok készítése | 34 |
Mustkészítés | 34 |
A must tiszítása erjedés előtt | 36 |
A must összetételének javítása | 39 |
Erjesztés | 46 |
Az erjesztés különleges esetei | 53 |
Minőségi borok készítése | 59 |
Bukéborok készítése | 59 |
Egyéb minőségi borok készítése | 61 |
Különleges minőségű borok készítése | 61 |
Tokaji borkülönlegességek készítése | 63 |
Siller- és vörös bork készítése | 65 |
Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel | 66 |
Vörösbor-készítés melegítéssel | 71 |
Kombinált eljárás | 72 |
Siller - és rozéborok készítése | 73 |
A borok kezelése | 74 |
Az újbor | 74 |
Az alkohol | 75 |
A savak | 76 |
Az újborban végbemenő változások | 78 |
Pinceműveletek | 79 |
Töltögetés | 80 |
Fejtés | 86 |
Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése | 104 |
A kénessavszint kialakítása | 105 |
A borok korai tisztító kezelése | 108 |
Derítés | 117 |
Szűrés | 124 |
Javító kezelések | 124 |
Házasítás | 128 |
Vadsavanyú újborok kezelése | 133 |
A savtartalom növelése | 133 |
Szín-és ízjavítás | 136 |
A bor rendellenes elváltozásai | 142 |
Borbetegségek | 144 |
Borhibák | 146 |
A bor palackba fejtése | 147 |
A bor fogyasztásáról | 147 |
Különleges must- és borkészítmények | 150 |
Szőlőkészítés | 150 |
Mustkészítés | 150 |
A must tartósítása | 151 |
Mustszörpkészítés | 153 |
Sűrített must készítése | 153 |
A must előkészítése | 153 |
A must besűrítése | 155 |
A sűrítmény cukorfokának megállapítása | 155 |
A sűrítmény tárolása | 157 |
Törkölybor (csiger) készítése | 157 |
Seprőbor | 158 |
Rácürmös készítése | 159 |
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása | 159 |
Erjesztett szőlőtörköly | 159 |
Borseprő | 161 |
Ajánlott szakkönyvek | 162 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.