1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A must és a bor egyszerű kezelése

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 165 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-232-116-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó a harmadik kiadáshoz5
Mire hol a felelet6
A szőlő10
A szőlő érése10
A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége11
A szüret15
Szüreti előkészületek15
Bortartályok használatba vétele és ápolása19
A fahordók 24
Műanyag tartályok25
Az üvegballonok25
Egy kistermelő felszerelésigénye27
A termés betakarítása27
A szüret ideje29
A szőlő leszedése, szállítása29
Borkészítés31
Cefrekészítés és - kezelés31
Asztali fehér borok készítése34
Mustkészítés34
A must tiszítása erjedés előtt36
A must összetételének javítása39
Erjesztés46
Az erjesztés különleges esetei53
Minőségi borok készítése59
Bukéborok készítése59
Egyéb minőségi borok készítése61
Különleges minőségű borok készítése61
Tokaji borkülönlegességek készítése63
Siller- és vörös bork készítése65
Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel66
Vörösbor-készítés melegítéssel71
Kombinált eljárás72
Siller - és rozéborok készítése73
A borok kezelése74
Az újbor74
Az alkohol75
A savak 76
Az újborban végbemenő változások78
Pinceműveletek79
Töltögetés80
Fejtés86
Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése104
A kénessavszint kialakítása105
A borok korai tisztító kezelése108
Derítés117
Szűrés124
Javító kezelések124
Házasítás128
Vadsavanyú újborok kezelése133
A savtartalom növelése133
Szín-és ízjavítás136
A bor rendellenes elváltozásai142
Borbetegségek144
Borhibák146
A bor palackba fejtése147
A bor fogyasztásáról147
Különleges must- és borkészítmények150
Szőlőkészítés150
Mustkészítés150
A must tartósítása151
Mustszörpkészítés153
Sűrített must készítése153
A must előkészítése153
A must besűrítése155
A sűrítmény cukorfokának megállapítása155
A sűrítmény tárolása157
Törkölybor (csiger) készítése157
Seprőbor158
Rácürmös készítése159
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása159
Erjesztett szőlőtörköly159
Borseprő161
Ajánlott szakkönyvek162

Dr. Mercz Árpád

Dr. Mercz Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Mercz Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem