kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 151 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-221-4 |
Megjegyzés: | 99 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
A szőlő | 7 |
A szőlő érése | 7 |
A szőlőfürt összetétele | 9 |
A szüret | 12 |
Szüreti előkészületek | 12 |
Bortartályok | 14 |
A fahordók és ápolásuk | 14 |
Műanyag edények | 18 |
Az üvegballonok | 19 |
Cementhordók | 19 |
Alumínium tartályok | 20 |
A termés betakarítása | 21 |
A szüret ideje | 21 |
Szüret | 22 |
A szőlő szállítása | 23 |
Borkészítés | 24 |
Cefrekészítés és - kezelés | 24 |
Egyszerű fehér borok készítése | 27 |
Mustkészítés | 27 |
A must kezelése erjedés előtt | 30 |
A must összetételének javítása | 33 |
Erjesztés | 39 |
Buké borok készítése | 48 |
Különleges minőségű borok készítése | 50 |
Siller- és vörös bork készítése | 54 |
Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel | 55 |
Vörösbor-készítés melegítéssel | 59 |
Kombinált eljárás | 61 |
Siller - és rozé borok készítése | 61 |
A borok kezelése | 62 |
A tisztaság | 62 |
Az újbor | 64 |
Az alkohol | 64 |
A savak | 69 |
Az újborban végbemenő változások | 70 |
Pinceműveletek | 71 |
Töltögetés | 72 |
Fejtés | 77 |
Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése | 94 |
A kénessavszint kialakítása | 96 |
A borok korai tisztító kezelése | 101 |
Derítés | 101 |
Szűrés | 110 |
Javító kezelések | 114 |
Házasítás | 114 |
Vadsavanyú újborok kezelése | 118 |
Savemelés | 120 |
Szín-és ízjavítás | 120 |
A bor rendellenes elváltozásai | 125 |
Borbetegségek | 126 |
Borhibák | 128 |
Különleges must- és borkészítmények | 131 |
Szőlőkészítés | 131 |
Mustkészítés | 131 |
A must tartósítása | 132 |
A must palackozása | 133 |
Mustszörpkészítés | 134 |
Sűrített must készítése | 134 |
A must előkészítése | 135 |
A must besűrítése | 137 |
A sűrítmény cukorfokának megállapítása | 137 |
A sűrítmény tárolása | 138 |
Törkölybor (csiger) készítése | 138 |
Seprőbor | 139 |
Rácürmös készítése | 140 |
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása | 140 |
Erjesztett szőlőtörköly | 140 |
Borseprő | 140 |
Utószó | 143 |
Függelék | 145 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.