1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A minőségi sertéshús előállítása kisgazdaságokban

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Alföldi Sertéstenyésztők Egyesülete
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Dél-alföldi régió agrárgazdaságában a sertéstenyésztés meghatározó jelentőségű.
Az elmúlt évtizedben lejátszódott folyamatok súlyosan érintették a sertéstenyésztőket, különösen a kisüzemi... Tovább

Előszó

A Dél-alföldi régió agrárgazdaságában a sertéstenyésztés meghatározó jelentőségű.
Az elmúlt évtizedben lejátszódott folyamatok súlyosan érintették a sertéstenyésztőket, különösen a kisüzemi gazdaságokat.
A családi gazdaságok sertéspiaci pozícióinak javítását több tényező is segítheti, de a gazdálkodó, tenyésztő által befolyásolhatók sorából mindenképpen meghatározó elem a minőség.
Jelen kiadványunkban a minőségi sertéshús előállításának fontosabb feltételeit vettük számba, mely a kisüzemi termelők számára ad a gyakorlatban jól hasznosítható ismereteket.
Az ismeretterjesztő füzet a Dél-alföldi régió PHARE Kísérleti Programja keretében, a Dél-alföldi régió marketing koncepciója és az azon alapuló mintaprojekteken belül "A sertéstenyésztő kis- és középgazdaságok piacra jutásának segítése" c. alprojekt részeként valósult meg.
Az alprojekt gesztora a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara, partnereink a Békés és Csongrád megyei Agrárkamarák.
Az alprojekt megvalósításának segítéséért ezúton is köszönetünket fejezzük ki az azt támogató FVM AMC Kht.-nak, valamint a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsnak. Vissza

Tartalom

Előszó 1
A programban résztvevők helyzetének értékelése 4
A minőségi sertéshús termelési program fő célkitűzései 6
A sertés takarmányozása 19
A sertés vemhesítése 40
A sertéstartás feltételei, technológiai megoldások 43
A fertőző betegségek megelőzése, a védekezés lehetőségei 48
Hogyan kalkuláljuk a családi gazdaságok sertéselőállítási költségeit? 50
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem