kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 47 oldal |
Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet előadássorozata |
Kötetszám: | 3265 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 180 példányban jelent meg. Kézirat. |
Bevezetés | 3 |
A mikrodiffúziós technika általános szempontjai | |
Izoterm desztilláció | 4 |
Az eljárás kialakulása | 5 |
A Conway-féle edényzet és a szokásos eljárás leírása | 6 |
A mikrodiffúzióhoz használatos edénytípusok | 7 |
A mikrodiffúzió menetét befolyásoló tényezők | 11 |
A mikrodiffúzió időgörbéje | |
A diffundáló anyag természete | |
A diffundáló anyag tenziójának növelése adalékokkal | |
A vizsgált oldatot tartalmazó desztilláló rész szerepe | |
A gáztér szerepe | |
Az edényelőfolyadékot tartalmazó belső rész szerepe | |
Az edényzet méretváltoztatásának hatásai | |
Az edények rázásának szerepe | |
A hőmérséklet emelésének hatása | |
Csökkentett nyomás alkalmazása | |
Összefoglalás | |
Általános gyakorlati szempontok | 22 |
A mikrodiffúziós folyamat megindítása | |
A tömítőanyag használata | |
Vakpróbák és ellenőrző mérések beállítása | |
A főfolyamattal egyidejűleg lejátszódó egyéb ozmotikus folyamatok | |
A mikrodiffúziós eljárás korlátai, hibaforrásai | 25 |
A mikrodiffúziós eljárás költségkihatásai | 27 |
A mikrodiffúziós technika alkalmazási területei | |
Ammónia-csoport | |
Ammónia meghatározása | |
Szerves kötésű nitrogén meghatározása | |
Karbamid meghatározása | |
Adenozin, adenilsav, adenozintrifoszfát meghatározása | |
Nitrát és nitrit meghatározása | |
Karbonsavamidok meghatározása | |
Aminok csoportja | 32 |
Halogének csoportja | 32 |
Klorid meghatározása | |
Bromid meghatározása | |
Jodid meghatároz ása | |
Széndioxid-csoport | 34 |
Karbonát, hidrogénkarbonát meghatározása | |
Vércukor és vizeletcukor meghatározása | |
Szénsavanhidráz aktivitásának mérése | |
Szerves vegyületek oxidációs sebességének mérése | |
Aminosavak meghatározása | |
Karbonilvegyületek csoportja | 37 |
Egyéb meghatározások | 37 |
Illó zsírsavak meghatározása | |
Etanol meghatározása | |
Kloroform és triklóretilén meghatározása | |
Szénoxid meghatározása | |
Cianid meghatározása | |
Metanol meghatározása | |
Kis folyadékminták teljes múlkoncentrációjának mérése | |
Minőségi vizsgálatok | |
A mikrodiffúziós elválasztási lehetőségek | 41 |
Fontosabb forrásmunkák | 44 |
Tartalomjegyzék | 46 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.