kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Rt. Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | A m. kir. földmivelésügyi minister kiadványai |
Kötetszám: | 8 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | |
A tehéntej vizsgálata | |
Általános szempontok | 4 |
A tej megvizsgálása | 5 |
Idegen anyagok kimutatása a tejben | 9 |
A tej vizsgálatához szükséges kémszerek | 11 |
Sűrített tej és tejpor vizsgálata | |
Általános szempontok | 12 |
Értékmeghatározás | 13 |
A sűrítés fokának meghatározása | 14 |
Tejkonzervek egyéb vizsgálata | 14 |
Táblázat a tejczukor mennyiségének kiszámításához | 15 |
A tejszín és tejföl vizsgálata | 16 |
Sterilizált tej vizsgálata | 17 |
A vaj vizsgálata | |
Általános szempontok | 18 |
A vaj vizsgálata | 18 |
A vaj néhány fertőzményének kimutatása | 28 |
A vaj vizsgálatához szükséges kémszerek | 29 |
A sajt és túró vizsgálata | 31 |
A zsírok megvizsgálása | |
Általános szempontok | 32 |
A zsírok megvizsgálásánál alkalmazandó módszerek | 33 |
Olajok vizsgálata | |
Az olajok vizsgálatánál alkalmazandó módszerek | 41 |
A lisztneműek vizsgálata | |
Búzaliszt vizsgálata | 46 |
Rozsliszt vizsgálata | 52 |
Kenyérfélék és tésztaneműek vizsgálata | 54 |
A méz vizsgálata | 56 |
Táblázat. Az invertczukornak megfelelő nádcukor - százalék | 59 |
Táblázat. Az invertczukornak megfelelő nádczukor mgm. | 60 |
A paprika vizsgálata | |
A paprika vizsgálatánál alkalmazandó módszerek | 64 |
Trágyaneműek vizsgálata | |
A foszforsav trágyák vizsgálatánál alkalmazandó módszerek | 68 |
A nitrogén-trágyák | 76 |
Káli trágyák | 81 |
A trágyaneműek vizsgálatához szükséges kémszerek | 83 |
Takarmányneműek vizsgálata | |
Az anyag előkészítése a vizsgálathoz | 86 |
A takarmányfélék vizsgálatánál alkalmazandó módszerek | 80 |
III. Táblázat (Allihn-féle, a szőlőczukorhoz) | 91 |
A melass-takarmányok vizsgálata | 94 |
A takarmány vizsgálatához szükséges kémszerek | 96 |
A rézgálicz vizsgálata | 98 |
Borok vizsgálatánál használandó módszerek | 100 |
Alkohol meghatározás | 100 |
Vonatanyag meghatározás | 101 |
Összes szabad savak meghatározása | 102 |
Illó savak meghatározása | 103 |
Borkő meghatározása | 104 |
A szabad borkősav meghatározása | 105 |
Czhukor meghatározás | 106 |
Gummi és dextrin kimutatás | 118 |
Hamu meghatározás | 119 |
Gliczerin meghatározás | 120 |
Kénsav meghatározás | 120 |
Kénhidrogén kimutatása | 128 |
Salétromsav kimutatása | 129 |
Csersav és festőanyag meghatározás | 130 |
Bórsav kimutatása | 135 |
Tejsav meghatározás | 137 |
Fluor kimutatása | 139 |
Szaliczilsav kimutatása | 139 |
Nitrogén meghatározása | 140 |
Saccharin kimutatása | 140 |
Dulein kimutatása | 142 |
Fémi mérgek kimutatása | 146 |
Alkohol-táblázat | 148 |
Vonatanyag-táblázat | 154 |
Czukormeghatározáshoz való táblázat | 162 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.