1.063.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mezőgazdasági termények, termékek és czikkek hamisításának tilalmáról

A mezőgazdasági termények, termékek és czikkek hamisításának tilalmáról szóló 1895. évi XLVI. t. cz. végrehajtása tárgyában 1896. évi junius hó 9-én 38,286. szám alatt kiadott rendeletben felsorolt anyagok, továbbá borok kémiai vizsgálatánál alkalmazandó módszerek

Budapest
Kiadó: Pallas Rt. Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím: A m. kir. földmivelésügyi minister kiadványai
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A tehéntej vizsgálata
Általános szempontok4
A tej megvizsgálása5
Idegen anyagok kimutatása a tejben9
A tej vizsgálatához szükséges kémszerek 11
Sűrített tej és tejpor vizsgálata
Általános szempontok12
Értékmeghatározás13
A sűrítés fokának meghatározása14
Tejkonzervek egyéb vizsgálata14
Táblázat a tejczukor mennyiségének kiszámításához15
A tejszín és tejföl vizsgálata16
Sterilizált tej vizsgálata17
A vaj vizsgálata
Általános szempontok18
A vaj vizsgálata18
A vaj néhány fertőzményének kimutatása28
A vaj vizsgálatához szükséges kémszerek29
A sajt és túró vizsgálata31
A zsírok megvizsgálása
Általános szempontok32
A zsírok megvizsgálásánál alkalmazandó módszerek33
Olajok vizsgálata
Az olajok vizsgálatánál alkalmazandó módszerek41
A lisztneműek vizsgálata
Búzaliszt vizsgálata46
Rozsliszt vizsgálata52
Kenyérfélék és tésztaneműek vizsgálata54
A méz vizsgálata56
Táblázat. Az invertczukornak megfelelő nádcukor - százalék59
Táblázat. Az invertczukornak megfelelő nádczukor mgm.60
A paprika vizsgálata
A paprika vizsgálatánál alkalmazandó módszerek64
Trágyaneműek vizsgálata
A foszforsav trágyák vizsgálatánál alkalmazandó módszerek68
A nitrogén-trágyák76
Káli trágyák81
A trágyaneműek vizsgálatához szükséges kémszerek83
Takarmányneműek vizsgálata
Az anyag előkészítése a vizsgálathoz86
A takarmányfélék vizsgálatánál alkalmazandó módszerek80
III. Táblázat (Allihn-féle, a szőlőczukorhoz)91
A melass-takarmányok vizsgálata94
A takarmány vizsgálatához szükséges kémszerek96
A rézgálicz vizsgálata98
Borok vizsgálatánál használandó módszerek100
Alkohol meghatározás100
Vonatanyag meghatározás101
Összes szabad savak meghatározása102
Illó savak meghatározása103
Borkő meghatározása104
A szabad borkősav meghatározása105
Czhukor meghatározás106
Gummi és dextrin kimutatás118
Hamu meghatározás119
Gliczerin meghatározás120
Kénsav meghatározás120
Kénhidrogén kimutatása128
Salétromsav kimutatása129
Csersav és festőanyag meghatározás130
Bórsav kimutatása135
Tejsav meghatározás137
Fluor kimutatása139
Szaliczilsav kimutatása139
Nitrogén meghatározása140
Saccharin kimutatása140
Dulein kimutatása142
Fémi mérgek kimutatása146
Alkohol-táblázat148
Vonatanyag-táblázat154
Czukormeghatározáshoz való táblázat162
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem