1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek hütőházi tárolásának technikai- technológiai megoldásai és azok müszaki fejlesztési irányai

A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Fejlesztési Irányelvei


Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Élelmezésügyi Hivatal Műszaki Fejlesztési Főosztálya
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mesterséges hűtés és fagyasztás alkalmazása a korszerű élelmiszeripar, valamint az élelmiszerforgalom alapvető fontosságú feltételét képezi. A hűtés és fagyasztás /gyorsfagyasztás/, mint... Tovább

Előszó

A mesterséges hűtés és fagyasztás alkalmazása a korszerű élelmiszeripar, valamint az élelmiszerforgalom alapvető fontosságú feltételét képezi. A hűtés és fagyasztás /gyorsfagyasztás/, mint élelmiszertartósító módszerek, minden más tartósító módszer közül a legjobban őrzik meg az élelmiszerek eredeti tulajdonságait /íz, szín, zamat, tápanyag- és vitamintartalom, konzisztencia stb./. Az ismert egyéb konzerválási eljárások . az élelmiszerc4vben általában lényeges elváltozásokat okoznak. A hűtés és fagyasztás /közhasználatú gyűjtőfogalommal jelölve: "hűtés"/ révén a romlandó élelmiszerek és egyes mezőgazdasági termékek - az árak sajátosságaitól, valamint a hűtés módjától, a tárolási hőmérséklettől függően - hetekig, hónapokig, sőt több évig is eltarthatók. A hűtőtárolás a romlandó élelmiszerekkel való készletgazdálkodást, a lakosság ilyen cikkekkel való folyamatos ellátását előnyös módon lehetővé teszi. Vissza

Tartalom

Bevezetés 4
Összefoglalás 6
1. Hűtőházak: típusai, feladatai és
létesítési szempontjai 12
1.1. Univerzális hűtőházak 13
1.2. Technológiai hűtőházak 15
1.3. Gyümölcs- zöldségtároló és kezelő hűtőházak 15
1.4. A hűtőházi tevékenység profil, kombinációs és kooperációs kérdései 16
1.5. Hűtőházak termelő tevékenysége 18
1.6. Hűtőházak telepítési szempontjai 21
Optimális üzemnagyság
2.Hűtőházak építése és a hűtőházépítés
fejlesztési irányai 24
2.1. Hűtőházi épületek általános kialakítása 24
2.2. A hűtőházak belső elrendezése és megoldásai 26
2.3. Hűtőházak hőszigetelése 31
3. Hűtőházak gépi hűtőberendezéseinek műszaki-gazdasági követelményei és fejlesztési
irályai 34
3.1. Hűtőrendszerek 34
3.2. Hűtőtestek 38
3.3. Hűtőközeg- szivattyúk alkalmazása a hűtőrendszerben 40
3.4. Hűtőkompresszorok 40
3.5. A hűtőberendezések egyéb fontosabb tartozékai 42
3.6. Hűtőberendezések automatizálása 43
3.7. Gyorsfagyasztó berendezések 46
3.8. Jéggyártó berendezések 47
4. A hűtőházi árutárolás technológiája és fejlesztési irányai 48
4.1. Hűtési eljárások 46
4.2. Fagyasztási eljárások 48
4.3. Hűtve tárolás 51
4.4. Fagyasztva tárolás 35
5. Hűtőházi árumozgatás és rakodás 54
Mellékletek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem