kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kir. Magy. Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 373 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 19 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | |
Bevezetés | 1 |
Keményítőgyártás | 4 |
Burgonyakeményítő gyártása | 11 |
Buzakeményítőkészítés | 25 |
Tengerikeményítőkészítés | 30 |
Rizskeményítőkészítés | 32 |
Dextringyártás | 34 |
Glükózgyártás | 38 |
A dextróz előállítása | 41 |
Répaczukorgyártás | 47 |
Czukorrépa | 51 |
Saccharometria | 53 |
A czukorrépa vizsgálata | 58 |
A répa mosása | 60 |
A répa felaprózása | 61 |
A répalé nyerése | 62 |
Kilúgzott répaszeletek | 68 |
Szaturálás | 71 |
Az égetett mész és szénsav előállítása | 74 |
Iszapsajtók | 77 |
Spódiumszűrők | 78 |
A répalé töményítése | 81 |
Befőzés | 86 |
Szemecskére főzés | 89 |
A töltőanyag feldolgozása | 90 |
Konzumczukorkészítés | 91 |
Melász | 94 |
Ozmozisos eljárás | 94 |
Substitucziós eljárás | 96 |
Elucziós eljárás | 96 |
A melász további értékesítése | 97 |
A csontszén felújítása | 98 |
Tejczukorgyártás | 100 |
A nyers tejczukor előállítása | 101 |
A tejczukor finomítása | 103 |
Az erjesztésen alapuló ipar | 105 |
A borászat | 105 |
Sörfőzés | 184 |
A csiráztatás | 192 |
A paptáz | 194 |
A zimáz | 195 |
A csirázás feltételei | 195 |
A malátaszérű | 200 |
Az árpa kezelése a szérűn | 202 |
A maláta aszalása | 205 |
A tulajdonképpeni sörfőzés | 209 |
Sörtörköly | 213 |
A malátalé | 214 |
Komlózás | 214 |
A sörlé hűtése | 215 |
Erjesztés | 217 |
Erjesztő helyiség | 218 |
Ászokolás | 224 |
Szeszgyártás | 227 |
Szeszgyártás lisztes anyagokból | 238 |
Czukortartalmú anyagok feldolgozása | 254 |
Az erjesztés | 263 |
A lepárlás | 278 |
Sajtolt élesztőgyártás | 298 |
Régi eljárás | 300 |
Szellőztetési eljárás | 303 |
Kenyérkészítés | 305 |
Eczetgyártás | 317 |
Olajgyártás és a zsírok feldolgozása | 328 |
A gyapjúzsír feldolgozása | 332 |
Illatos olajok | 333 |
Szappangyártás | 335 |
Kemény szappanok gyártása | 335 |
Szappankészítés hideg eljárással | 336 |
Keményszappan készítése főzés útján | 339 |
Kenőszappanok, káliszappan | 347 |
Pipere- és gyógyszappanok | 347 |
A zsírok és vaj vizsgálata | 349 |
Tej és tejtermékek (vaj, sajt stb.) készítése | 354 |
A lefölözés | 361 |
A vajkészítés | 366 |
A vaj és a zsírok pótlószerei | 369 |
Satjkészítés | 370 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.