kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 135 oldal |
Sorozatcím: | Korunk tudománya |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 7 |
Élelmiszerből mit és mennyit termelünk, és mennyire lenne szükség? | 15 |
A népesség várható növekedése | 18 |
Az élelmiszertermelés növekedése | 22 |
Az egy főre jutó fogyasztás kilátásai | 24 |
Hol, milyen eszközökkel és milyen módon termelik az élelmiszereket? | 29 |
A termőterület és a növénykultúrák | 30 |
Az állatállomány és az állattenyésztés | 38 |
A termelőeszközök | 43 |
A mezőgazdaság övezetei | 48 |
A fejlesztés kilátásai | 53 |
Kik termelik az élelmiszereket? | 60 |
Az élelmiszertermelők számának növekedése és csökkenése | 61 |
A tulajdon- és üzemi viszonyok a mezőgazdaságban | 64 |
A mezőgazdasági népesség társadalmi viszonyai | 68 |
Az élelmiszertermelés történeti fejlődése | 73 |
A föld, a technika és a technológia szerepe az élelmiszertermelésben | 74 |
A társadalmi viszonyok a mezőgazdasági termelésben | 84 |
A fejlődés lépcsői | 95 |
A hagyományos őstermelés kora | 101 |
A termelőerők szintje | 101 |
A termelés jellege | 105 |
A termelőszervezetek | 106 |
Az "okszerű" mezőgazdaság időszaka | 109 |
A termelőerők késlekedő forradalma | 109 |
A mezőgazdaság korszerűsödése és elmaradása | 115 |
A kisüzem és a nagyüzem | 116 |
A modern élelmiszeripar korszaka | 119 |
A tudományos-technikai forradalom | 119 |
A mezőgazdaság alapjaiban megváltozott helyzete | 122 |
Új üzemi formák | 124 |
Iparrá válik-e a mezőgazdaság? | 127 |
A mezőgazdaság helye a nap alatt | 134 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.