1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mézeskalács készítésének kiskönyve

24 illatos, ihletet adó, dekoratív ajándékötlet

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Aréna 2000
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Praktika könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN: 963-704-643-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egyik legrégebbi fűszernövényünk a gyömbér, amely évszázadokon keresztül a világ minden táján a kereskedelem egyik szereplője volt, ennek köszönhetően lenyűgözően változatos felhasználási területei... Tovább

Előszó

Egyik legrégebbi fűszernövényünk a gyömbér, amely évszázadokon keresztül a világ minden táján a kereskedelem egyik szereplője volt, ennek köszönhetően lenyűgözően változatos felhasználási területei alakultak ki. Ezek közül a legismertebb az édes kekszek és sütemények ízesítése. Gazdagon díszített ünnepi házikók, fűszeres gyümölcskenyerek, teasütemények, vaskos aprósütemények és kekszek, puszedlik, kalácsok - egyaránt mézeskalácsfélék.
Gyömbér kapható frissen, amelyet édes és sós ételekbe is használunk reszelve (így a rostos részei nem kerülnek az ételbe). A gyömbéres mézeskalács általában szárított, őrölt gyömbérrel készül, amely kellemes, fűszeres ízt ad az elkészült ételeknek. Süteményekhez, kekszekhez, kenyerekhez, töltelékekhez friss gyömbérgyökeret, vagy cukrozott, felaprított gyömbért használhatunk.
A könyv a gyömbéres mézeskalács sütésének dekoratív változatát ismerteti. Ez a technika az utóbbi évszázad során alakult ki, amikor a gyömbéres mézeskalács egyre népszerűbbé vált szerte Európában. A középkori vásárok kedvelt portékája volt a kedves formájú, díszített és fűszerekkel megtűzdelt gyömbéres sütemény. Egyes vásárok „mézeskalács-vásár" néven váltak ismertté, és a látogatók ajándék gyanánt legtöbbször mézeskaláccsal tértek haza „vásárfiaként". Vissza

Tartalom

Bevezetés 4
Alapreceptek és technikák 6
Csokoládés puszedlik magvakkal és gyümölcsökkel 10
Mézeskalácsdobozok 12
A favágó kunyhója 14
Aranyozott gyömbéres mézeskalács korona 16
Díszes csokoládés puszedli 18
Középkori lovagvár 21
Gőzmozdony 23
Gyömbéres mézeskalácsmackók 26
Ékszerrel díszített elefántok 28
Dupla gyömbéres mézeskalács tallérok 30
Gyümölcsökkel megrakott gyömbéres mézeskalács 32
Noé bárkája 35
Jancsi és Juliska házikója 37
Édes nyakláncok 40
szívecskés mozaik 42
Hintaló sütemény 44
Gyömbéres mézeskalács utca 46
Szüreti dísz 48
Adventi koszorú 51
Aranyozott karácsonyfa 53
Festett üvegablakok 56
Mázas gyömbéres mézeskalács sütemények 57
Karácsonyfadíszek 58
Karácsonyi házikó 60
Sablonok 62
Tárgymutató 64

Joanna Farrow

Joanna Farrow műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Joanna Farrow könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A mézeskalács készítésének kiskönyve A mézeskalács készítésének kiskönyve A mézeskalács készítésének kiskönyve
Állapot:
2.080 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba