kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Szakoktatási Főosztály |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 240 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
A mezőgazdasági, élelmiszeripari, erdészeti és földmérési szakoktatás | 7 |
A szakemberellátottság jelenlegi szinvonala | 11 |
Meződazdaság | 11 |
Élelmiszeripar | 31 |
Erdészet | 36 |
Földmérés | 36 |
Általános megállapitások | 38 |
A távlati szakemberszükséglet és a -képzés tervezése | 39 |
A szakemberképzés méreteit és tartalmát befolyásoló tényezők | 57 |
A beiskolázási létszámok meghatározása; a képzés tartalmi vonásai | 67 |
Egyetemek és főiskolák | 67 |
Felsőfoku technikumok | 74 |
Középfoku technikumok és szakközépiskolák | 80 |
Szakmunkásképzés | 89 |
A távlati terv főbb mutatói | 103 |
A mezőgazdasági üzemek növekvő melléküzemi tevékenységéből következő szakmunkásigény | 115 |
Mezőgazdasági szakmunkásképzés | 117 |
Erdészeti szakmunkásképzés | 121 |
Élelmiszeripari szakmunkásképzés | 122 |
A szakmunkásképző iskolahálózat fejlesztésének helyzete | 124 |
Az iskolák létszám-problémái | 129 |
Az élelmiszeripari szakmunkásképzés fejlesztése | 131 |
Az alsófoku szakmai képzés rendszere és szervezeti formái | 133 |
Az alsófoku szakmai képzettség társadalmi megbecsülése | 134 |
A mezőgazdasági szakismeretek terjesztése | 136 |
Összefoglalás és következtetések | 139 |
A szakemberellátottság jelenlegi szinvonala | 139 |
A távlati szakemberszükséglet és -képzés tervezése | 140 |
A szakemberképzés méreteit és tartalmát befolyásoló tényezők | 141 |
A beiskolázási létszámok meghatározása, a képzés tartalmi vonásai | 143 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.