kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezető | 7 |
A szőlészet és borászat nemzetközi megítélése | 16 |
Égetett szeszes italok | 20 |
Fogyasztói kategóriák kialakulása | 21 |
Borfajták | 21 |
Szőlőtermelés | 23 |
A bor előállításának szereplői | 24 |
Kereskedelem | 27 |
Borászatunk aktuális problémái | 33 |
A filoxéra előtt | 34 |
A filoxérától a 70-es éveki | 36 |
Az utóbbi hrom évtized történései | 47 |
Magyar borvidékek | 57 |
A Mátraaljai Hegyközségi Tanács tevékenysége | 62 |
A szőlőtermesztés természetföldrajzi adottságai | 83 |
A Mátraaljai borvidék tájbeosztása | 85 |
Az éghajlati tényezők szerepe | 89 |
A Borvidék vízrajza | 100 |
Talajadottságok | 101 |
Savanyú talajok elterjedése Magyarországon | 118 |
A társadalmi tényezők szerepe a Mátraaljai borvidék kialakulásában | 123 |
A borvidék helyzete 1609-ig | 123 |
A borvidék helyzete 1609-től az 1848-as időkig | 133 |
A borvidék a szabadságharc bukásától a filoxériáig | 146 |
A filoxéra hatása a termelés átalakulására 1945-ig | 151 |
A szőlőtermelés és a földhasznosítási szerkezet átalakulása a II. világháború után | 177 |
A birtokviszonyok változásának hatása a szőlőtermelésre és a szőlőterület megoszlása gazdasági szektoronként | 185 |
A szőlő és bortermelés kultúrája | 241 |
Gyöngyös az agrárképzés szolgálatában | 241 |
Szent István Egyetem Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Kar | 241 |
Almásy Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola | 252 |
Tradícionális szőlőkultúra ápolása, főbb jellemzői | 262 |
Szüreti hagyományok | 262 |
Pincék | 263 |
Weingegend- und Berggemeindegesetze in Ungarn | 267 |
The laws concerning wine-districts and vine-growing communities in Hungary | 277 |
Irodalomjegyzék | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.