kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 198 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 3 |
A korszerű otthon | 7 |
A lakótér jelentősége | 8 |
Szobamagasság, ajtók, ablakok, szellőzés | 8 |
A falak, a padlók és a bútorok felülete | 9 |
Világítás | 12 |
Berendezés, elrendezés | 13 |
Korszerű konyhamegoldások | 14 |
Előtér | 16 |
Elhelyezkedés kisebb és nagyobb lakásban | 16 |
Energiagazdálkodás a háztartásban | 20 |
Fűtés | 20 |
Főzés, sütés, vízmelegítés | 32 |
A háztartás megszervezése | 37 |
A háztartás karbantartó munkái | 41 |
Takarítás | 41 |
Nagytakarítás | 44 |
Festés | 46 |
Költözködés | 47 |
Mosogatás | 48 |
Mosás | 50 |
Vasalás | 53 |
A ruhanemű karbantartása | 55 |
Élősdiek írtása | 56 |
A háztartás termelőmunkája | 59 |
A változatos étrend | 59 |
Az elkészítési mód hatása a tápértékre és az ízanyagokra | 60 |
A tartósított élelmiszerek tápértéke | 61 |
Házi tartósítás ( befőzés ) | 62 |
Korszerű konyhaeszközök, készülékek | 65 |
Korszerű főzőedények | 70 |
Néhány bevált gyakorlati fogás | 71 |
A háziasszony korszerű munkája | 74 |
Balesetlehetőségek és elhárításuk a háztartásban | 75 |
Egy kis technika | 78 |
Az étkezésről | 83 |
A konyhatechnika néhány alapfogalma | 88 |
Sűrítési eljárások | 9 |
A tálalás | 94 |
Néhány szó a maradék helyes felhasználásról | 97 |
Ételleírások | 100 |
Levesek | 100 |
Főzelékek, saláták, mártások | 110 |
Köretek | 121 |
Saláták | 124 |
Mártások | 128 |
Húsételek | 131 |
Sertéshúsok | 131 |
Marhahúsok | 138 |
Szárnyasok | 143 |
Bárány - és birkahúsok | 149 |
Vadhúsok | 151 |
Halételek | 154 |
Belsőségek | 156 |
Egytálételek. Gyorsvacsorák | 157 |
Tészták - édességek | 165 |
Meleg tészták | 165 |
Kelt tészták | 171 |
Levesek, vajas tészták | 172 |
Omlós tészták | 174 |
Édes és sós aprósütemények | 176 |
Pudingok - felfújtak | 179 |
Torták | 180 |
Hideg krémek | 184 |
Gyümölcskészítmények | 185 |
Kalóriatáblázat | 187 |
Tárgymutató | 189 |