1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyarok asztalánál

A magyar gasztronómia 1100 esztendeje

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Pallas Stúdió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 294 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963-9207-07-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Könyvünk célja, hogy a való, XX. század végi gasztronómia állapotának, s ízlésvilágának megfelelő ételleírásokat közöljön. Így nem a régmúlt értelmezhetetlen hanem a mának szóló praktikus recepteken át mutatjuk be konyhaművészetünk fejlődését - a gyökerektől a lombokig."

Tartalom

Előszó5
A világ egy vadkacsa tojásában9
Első ételeink, hagyományaink kezdetei12
Tésztakultusz12
A nomád nép élelmezése15
A leves története16
Pogány Vajk, keresztény István19
Az Árpád-házi aranyág21
Középkori szakácsbirodalom24
Lovak, marhák, ökrök26
Halbőség28
Vadak30
Kenyérsütés30
A vendéglátás kezdetei34
A budai piacon36
Ser mérés, bor mérés44
Szakácsok nemessége44
A magyar trón nagyjai45
A nemzet öntestéből emelt uralkodója: Mátyás51
Reneszánsz gasztronómia53
Mátyás ebédel65
A hanyatlás évszázadai67
Erdély fejedelmei71
Erdély népei és konyhájuk76
Pénz nélküli vendéglátás77
Erdély gazdag asztálánál81
Erdély népi konyhája83
Bálmos100
A káposztáról100
Erdélyi tészták, kalácsok104
Italmérés111
A seritalról114
Török hatás116
A királyi Magyarország129
A barokk gasztronómia131
Habsburgok133
Újjászülető vendéglátás139
Vendégfogadókról140
Buda fogadói145
Csikósok oltára: a csárda146
Pest legrégebbi vendéglője151
Kávé és irodalom163
Forradalom önkény, kiegyezés165
"A népek tengere"166
Gasztronómia a magyar heraldika tükrében169
Gazdaság és turizmus a XIX. század második felében176
A millenium179
A kávéház fővárosa180
Szállodák, vendéglők182
Éttermek, vendéglők195
Négymillió földnélküli - kétmillió kivándorló215
Monarchia a háborúban217
Magyarország Trianon után219
A középosztály220
Művészetek221
Cukrászművészet222
Magyar cukrászdák, olasz, német, svájci cukrászok224
A "Dobostorta" születése227
Indiáner229
A Gerbaud story231
Turizmus és gasztronómia237
Balaton241
Debrecen243
Esztergom247
Kecskemét250
Lillafüred253
Pécs259
Sopron262
Szeged265
Szekszárd270
Zalaegerszeg274
Tokaj278
Palócföld281
Nagyhatalmak játékszere283
A legújabb kor287
Köztársaságtól köztársaságig288
A vendéglátás közelmúltja és jelene289
A könyvben szereplő ételreceptek291
Képjegyzék294
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A magyarok asztalánál A magyarok asztalánál A magyarok asztalánál
Állapot:
7.400 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba