kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Stúdió |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 294 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 22 cm |
ISBN: | 963-9022-82-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A világ egy vadkacsa tojásában | 9 |
Első ételeink, hagyományaink kezdetei | 12 |
Tésztakultusz | 12 |
A nomád nép élelmezése | 15 |
A leves története | 16 |
Pogány Vajk, keresztény István | 19 |
Az Árpád-házi aranyág | 21 |
Középkori szakácsbirodalom | 24 |
Lovak, marhák, ökrök | 26 |
Halbőség | 28 |
Vadak | 30 |
Kenyérsütés | 30 |
A vendéglátás kezdetei | 34 |
A budai piacon | 36 |
Ser mérés, bor mérés | 44 |
Szakácsok nemessége | 44 |
A magyar trón nagyjai | 45 |
A nemzet öntestéből emelt uralkodója: Mátyás | 51 |
Reneszánsz gasztronómia | 53 |
Mátyás ebédel | 65 |
A hanyatlás évszázadai | 67 |
Erdély fejedelmei | 71 |
Erdély népei és konyhájuk | 76 |
Pénz nélküli vendéglátás | 77 |
Erdély gazdag asztálánál | 81 |
Erdély népi konyhája | 83 |
Bálmos | 100 |
A káposztáról | 100 |
Erdélyi tészták, kalácsok | 104 |
Italmérés | 111 |
A seritalról | 114 |
Török hatás | 116 |
A királyi Magyarország | 129 |
A barokk gasztronómia | 131 |
Habsburgok | 133 |
Újjászülető vendéglátás | 139 |
Vendégfogadókról | 140 |
Buda fogadói | 145 |
Csikósok oltára: a csárda | 146 |
Pest legrégebbi vendéglője | 151 |
Kávé és irodalom | 163 |
Forradalom önkény, kiegyezés | 165 |
"A népek tengere" | 166 |
Gasztronómia a magyar heraldika tükrében | 169 |
Gazdaság és turizmus a XIX. század második felében | 176 |
A millenium | 179 |
A kávéház fővárosa | 180 |
Szállodák, vendéglők | 182 |
Éttermek, vendéglők | 195 |
Négymillió földnélküli - kétmillió kivándorló | 215 |
Monarchia a háborúban | 217 |
Magyarország Trianon után | 219 |
A középosztály | 220 |
Művészetek | 221 |
Cukrászművészet | 222 |
Magyar cukrászdák, olasz, német, svájci cukrászok | 224 |
A "Dobostorta" születése | 227 |
Indiáner | 229 |
A Gerbaud story | 231 |
Turizmus és gasztronómia | 237 |
Balaton | 241 |
Debrecen | 243 |
Esztergom | 247 |
Kecskemét | 250 |
Lillafüred | 253 |
Pécs | 259 |
Sopron | 262 |
Szeged | 265 |
Szekszárd | 270 |
Zalaegerszeg | 274 |
Tokaj | 278 |
Palócföld | 281 |
Nagyhatalmak játékszere | 283 |
A legújabb kor | 287 |
Köztársaságtól köztársaságig | 288 |
A vendéglátás közelmúltja és jelene | 289 |
A könyvben szereplő ételreceptek | 291 |
Képjegyzék | 294 |