1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar vidék ételkülönlegességei

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 67 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Levesek5
Alföldi gulyás csipetkével5
Kaszás leves5
Káposztás bableves fehérgyarmati módra6
Kötött galuskaleves6
Kötött gombócleves6
Májgaluska leves7
Pásztoros burgonyaleves8
Savanyú sertésgulyás finommetélttel8
Tavaszi leves8
Tejfeles táskaleves9
Sertéshúsból készült ételek10
Alföldi tüskéshús10
Bakonyi tokány10
Borsos sertéssült magyaros módra11
Erdőháti rúdfasírt11
Finom sertéssült11
Hortobágyi aprópecsenye12
Kapitány szelet12
Kenyéren sült aprópecsenye13
Kolozsvári sertésborda14
Marosszéki tokány14
Nógrádi töltött káposzta14
Nyírségi sertésborda15
Paprikás burgonya hamis kolbásszal15
Paprikás vargánya húsgaluskával és rizzsel16
Rakott bolgár kel17
Rakott húsos nokedli17
Rakott lecsó17
Sertésgöngyöleg körettel17
Szaft (vasi) gulyás18
Szamosújvári sertésjava18
Szekszárdi kolbász18
Szekszárdi töltöt sertésborda rizzsel19
Tarhonyás lecsó sertéscsülökkel19
Tejfeles, kapros töltött káposzta20
Temesvári sertésborda20
Tiszamenti magyaros káposzta21
Torockói töltött káposzta21
Töltött karaj22
Töltött paprikás sertésszelet22
Töltött uborka23
Túri toroskáposzta23
Vadász hús23
Vagdalt pörkölt24
Marhahúsból készült ételek25
Alföldi rántott szelet25
Alföldi szelet25
Gombás rostélyos26
Hortobágyi rakottburgonya26
Hortobágyi rostélyos26
Rostélyos rábaközi módra27
Szatmár megyei marhabélszín27
Tányérhús28
Torockói rostélyos28
Borjúhúsból készült ételek29
Bátaszéki rizottó29
Borjúmáj pástétom29
Kossuth szelet29
Rakott karfiol30
Sümegi SZÖVOSZ tál30
Velencei rizottói31
Vegyes húsokból készült ételek32
Ceglédi vegyes tál32
Debreceni ínyenfalat33
Hansági kanászpecsenye33
Húsok java, paprikás gombafejjel, burgonyafánkkal34
Jógazdasszony tál34
Kapuvári bicskás szelet35
Magyaros nyársonsült36
Matyó-tál36
Sárréti tokány36
Sümegi Kisfaludy tál37
Százéves borda37
Szepesi tokány38
Töltött rostély38
Vegyes apróhús magyarosan, vajas galuskával39
Halételek40
Abádszalóki halegyveleg40
Halászleves40
Halászlé41
Halászlé kalocsai módra41
Mészáros hal42
Paprikás, gombás töltött csuka rizskörettel42
Rakott ponty43
Rakott süllő43
Rábavölgyi hallé43
Sok ízű marcali halkülönlegesség44
Süllő rábaközi módra44
Töltött csuka zöldmártással45
Tűzdelt hal45
Ürü- és malachúsból készült ételek46
Alföldi juhhúsos kása46
Birkaragú46
Füle-farka47
Töltött ürücomb47
Tűzdelt ürüborda debreceni módra48
Vadhúsból, vadszárnyasból készült ételek49
Nyúlaprólék egri módra49
Spékelt fácán vagy gyöngytyúk49
Szárnyasokból készült ételek50
Aradi káposztás tyúkleves50
Mátyó csirke50
Párolt jérce kertész módra51
Főtt-sült tészták52
Alföldi rétes52
Csornai béles53
Erdélyi sonkás kocka53
Felvidéki vargabéles53
Gőzön főtt54
Hájas kifli54
Kolbászos pogácsa55
Rakott puding ínyenc módra55
Reggeli kalács56
Sonkás tészta palacsintatésztából56
Zsíros pogácsa57
Húspótló és egyéb ételfélék58
Alföldi betyáros58
Karfiol-paprikás58
Rántott káposzta59
Rántott sonka59
Sonkás puding59
Sült paprika babbal és pirított szalonnával60
Szeghalmi betyáros60
Töltött szendvics60
Zöldbab paprikás61
Terítési formák62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem