1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Vendéglátóipari Múzeum Évkönyve 1970

Musée Hongrois de L'Hotellerie/Hungarian Catering Trade Museum/Ungarisches Gast Gewerbe Museum/Annales Musei ARtis Hospites Excipiendi in Hungaria

Szerző

Kiadó: Magyar Vendéglátóipari Múzeum
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 298 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. További nyelv a kötetben: Orosz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy fiatal szakmúzeum első Évkönyvét kapta kézhez a kedves érdeklődő olvasó. A Magyar Vendéglátóipari Múzeum fiatalsága mellett kuriózum is sokak számára, hiszen ilyen profillal ez idő szerint... Tovább

Előszó

Egy fiatal szakmúzeum első Évkönyvét kapta kézhez a kedves érdeklődő olvasó. A Magyar Vendéglátóipari Múzeum fiatalsága mellett kuriózum is sokak számára, hiszen ilyen profillal ez idő szerint talán csak egy kis francia emlékmúzeum dicsekedhet.
Mi az oka, hogy valószínűleg elsőnek a világon a magyar vendéglátóipari dolgozók hoztak létre vendéglátóipar-történeti múzeumot?
A magyar gasztronómia nyugodtan mondhatjuk és vallhatjuk, világhírű. A világhírt ételeink kitűnő íze, boraink különleges tüzes zamata mellett a magyar gasztronómia kiváló művelői, szakácsok, cukrászok és más kitűnő szakemberek hivatásszerető tevékenysége szerezte. Ezt nemcsak megszerezni volt nehéz, de megtartani, továbbfejleszteni sem könnyű. Vissza

Tartalom

Fazekasné Scharle Ilona: A magyar vendéglátóipar szaknyelvének történetéből
Zolnay László: Magyar szakácsok a középkorban
B. Sergő Erzsébet: XV. századi edényformák továbbélése a magyar vendéglátóiparban
Falvy Zoltán: A vendéglátás zenéje Magyarországon a XVIII-XIX. században
Konrádyné Gálos Magda: A budavári Fortuna fogadó
Rózsa M. Lajos: Cukrászati termelőeszközök, termékek és értékesítés a XVIII. századi Pesten
Szántó Péter: Magyarország idegenforgalma 1815-1845 között
A földesúri korcsmáltatási jogok hasznosítása, vendéglátás az egykori budakörnyéki (Tinnye-Uny-Jászfalui) közbirtokosságnál
Gundel Imre: Adalékok az étlap, menülap, árlap történetéhez
Gyenes József: Szállodák Pesten a XIX. században
Gadanecz Béláné: A vendéglátópari dolgozók helyzete és mozgalma a szocialista szervezkedést megelőző évtizedekben
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem