kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 322 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 122 képpel illusztrált. Nyomtatta a Franklin-Társulat nyomdája. |
Levesek | |
Útravaló húsleves | 5 |
Kenyérleves | 5 |
Erős májleves | 5 |
Franczia leves | 5 |
Törtleves | 6 |
Velőleves | 6 |
Erős leves | 6 |
Paradicsomleves | 6 |
Karfiolaleves | 7 |
Rákleves | 7 |
Zöldségleves | 7 |
Káposztásleves | 7 |
Betegnek való leves | 8 |
Rizsleves | 8 |
Franczia fűleves csiperkegombával | 8 |
Leves daragaluskával | 9 |
Burgonyaleves | 9 |
Leves szalonnás gombóczczal | 9 |
Leves apróhús gombóczczal | 9 |
Vagdalékleves | 10 |
Németleves | 10 |
Szágóleves | 10 |
Leves sült borsóval | 10 |
Leves írósvaj-galuskával | 10 |
Gombaleves | 11 |
Vadászleves | 11 |
Lencseleves vén tyúkkal | 11 |
Leves vajashaluskával | 11 |
Fűleves velővel | 12 |
Egyszerű húsleves | 12 |
Káposztaleves | 12 |
Böjti levesek | |
Irósvajas leves | 13 |
Tejfölös leves | 13 |
Törtleves | 13 |
Póréleves | 14 |
Gombaleves | 14 |
Kucsmagombaleves | 14 |
Almaleves | 15 |
Spárgaleves | 15 |
Feketehal-leves | 15 |
Burgonyaleves | 15 |
Sörleves | 15 |
Benediktinus leves | 16 |
Vöröshagymaleves | 16 |
Zöldborsóleves | 16 |
Zöldségleves | 16 |
Szilvaleves | 16 |
Gyöngykásaleves aszalt gombával | 16 |
Bőjtös rákleves | 17 |
Tejleves | 17 |
Lencseleves | 17 |
Mandulaleves tejhabbal | 17 |
Előétkek | |
Húsevő napon | |
Hideg előétkek | |
Hideg hússzeletek | 18 |
Szárdellavaj | 19 |
Szárdellaszeletek | 19 |
Szárdiniák | 19 |
Felszelt sonka | 19 |
Nyúlpástéton | 19 |
Halkocsonya | 20 |
Tormás csuka | 20 |
Tartármártás | 21 |
Húskocsonya | 21 |
Meleg mellékétkek | |
Rántott csirke | 21 |
Párolt kolbász | 21 |
Rántott szarvasok | 22 |
Velőkása | 22 |
Galamb papirtekercsben | 23 |
Szalonkabél | 22 |
Pulykamell osztrigával | 23 |
Csiperkegombatekercsek | 24 |
Malaczpörkölt | 24 |
Borjúfej czitrommal | 24 |
Kolbászrétes | 25 |
Töltött tojás | 25 |
Sódar-kádkák | 25 |
Olasz rántotta szárdellával | 25 |
Savanyú tojás | 25 |
Böjti mellékétkek | |
Burgonya tejben | 26 |
Angol burgonya | 26 |
Szárdella-saláta | 26 |
Haldarabkák | 27 |
Töltött csiga | 27 |
Buktatott tojás | 27 |
Töltött tojás | 28 |
Tojáslepény | 28 |
Hollandi tojás | 28 |
Tojáspalacsinta | 29 |
Tejfölös spárga | 29 |
Vajas karfiol | 29 |
Mártások | |
Metélt hagymamártás | 30 |
Vöröshagymamártás | 31 |
Petrezselyemmártás | 31 |
Sóskamártás | 31 |
Vörösrépamártás | 31 |
Uborkamártás | 31 |
Burgonyamártás | 32 |
Paradicsommártás | 32 |
Czitrommártás | 32 |
Almamártás | 32 |
Meggymártás | 32 |
Piszkemártás | 33 |
Birsalmamártás | 33 |
Olasz mártás | 33 |
Szárdellamártás | 33 |
Halmártás | 34 |
Tőkehalmártás | 34 |
Heringmártás | 34 |
Főzelékek | |
Burgonyapüré | 36 |
Töltött burgonya | 36 |
Burgonya vöröshagymával | 36 |
Párolt burgonya | 36 |
Burgonya szardellával | 37 |
Burgonya rostélyossal | 37 |
Savanyú burgonya | 37 |
Tört burgonya | 37 |
Töltött káposzta | 38 |
Töltött káposzta borsóval | 38 |
Articsóka zöld borsóval | 38 |
Franczia káposzta | 39 |
Hajdúkáposzta | 39 |
Káposzta szalonnával | 39 |
Párolt káposzta barnán | 39 |
Befojtott savanyú káposzta | 40 |
Paradicsomos káposzta | 40 |
Káposztás táska | 40 |
Rántott kelkáposzta | 40 |
Kisütött kelkáposzta | 41 |
Töltött kelkáposzta | 41 |
Édes káposzta juhhússal | 42 |
Tökkáposzta | 42 |
Besavanyított tökkáposzta | 42 |
Tejfölös tökkáposzta | 42 |
Barna kalarábé | 42 |
Fehér kalarábé | 43 |
Töltött kalarábé | 43 |
Fehérrépa | 43 |
Fehérrépa kolbásszal | 43 |
Karfiola vajasmártással | 44 |
Karfiola fehér és zöld | 44 |
Befojtott sárgarépa | 44 |
Töltött sárgarépa | 44 |
Paszuly (bab) | 45 |
Zöldbab | 45 |
Zöldbab sódarral | 45 |
Borsó | 45 |
Czukorborsó | 45 |
Zöldborsó püré | 46 |
Zöldborsó | 46 |
Savanyú lencse | 46 |
Spárga vajmártással | 46 |
Töltött borjúcotelette | 51 |
Borjúvesés barna vagdalttal | 51 |
Borjúvesés szalonka-pürével | 52 |
Borjúvese írósvajjal | 52 |
Savanyú borjúvese | 52 |
Borjúgöngyölök | 52 |
Borjúvesés nyárson sülve | 52 |
Borjúvesés szarvasgombával | 53 |
Borjúszeg glászban | 53 |
Borjúszegy czitrommártással | 54 |
Borjúszegy zöldborsóval töltve | 54 |
Borjúszegy angolosan | 55 |
Töltött borjúczomb | 55 |
Borjúczomb angol módon | 55 |
Párolt borjúczomb német módon | 56 |
Borjúsült tejben | 56 |
Borjúbecsinált karfiollal | 56 |
Borjúbecsinált czitrommal | 56 |
Savanyú borjúbecsinált tárkonnyal | 75 |
Savanyú borjúmáj | 75 |
Pörkölt borjúmáj | 75 |
Borjúmáj szárdellamártással | 57 |
Sült borjúmáj | 58 |
Borjúmájlepény | 58 |
Borjúmáj töltve | 58 |
Borjúfej kocsonyában | 58 |
Borjúfej tojásos lével | 59 |
Borjúfej mártással | 59 |
Töltött borjúfej | 59 |
Borjúfej angolosan | 60 |
Borjúfül vagdalékkal | 60 |
Töltött borjúfül | 60 |
Borjúvelő | 61 |
Borjúagyvelő czitrommártással | 61 |
Borjú egyveleggel | 62 |
Borjúvelő párolva | 62 |
Apró fölfujt borjúvelőből papirtokban | 62 |
Saláta borjúvelőből | 63 |
Borjútüdő haché | 64 |
Rántott borjútüdő | 64 |
Borjúfark fehér becsináltnak | 64 |
Borjúfark kever ragoutval | 64 |
Rántott borjúlábak | 65 |
Sült borjúláb | 65 |
Borjúnyelv | 65 |
Borjúnyelv lengyelmártásban | 65 |
Borjútüdő czitrommal | 66 |
Vagdalék borjúhúsból | 66 |
Borjúhús-vagdalék sódarral és burgonyafánkkal | 66 |
Marhahús | |
Párolt leveshús | 67 |
Párolt marhahús kéreggel | 68 |
Barna marhahús | 68 |
Párolt marhahús paradicsommal | 68 |
Marhahús angolosan | 69 |
Czigánysült | 69 |
Vadászpecsenye | 69 |
Párolt marhahús | 69 |
Szalonnás sült | 70 |
Marhapörkölt vagy tokány | 70 |
Marhahús-szeletek | 70 |
Gulyáshús | 71 |
Zsiványpecsenye | 71 |
Marhanyelv zöldségmártással | 71 |
Marhanyelv hochepottal | 72 |
Rántott marhanyelv | 72 |
Vesepecsenye burgonyával | 72 |
Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve | 73 |
Vesepecsenye nyárson sülve | 73 |
Párolt vesepecsenye | 74 |
Vesepecsenye angolosan | 74 |
Spékelt vesepecsenye | 74 |
Vesepecsenye borral | 75 |
Vesés pürével | 75 |
Marhafilet hidegen, kertész módra | 76 |
Filet vadhús gyanánt | 77 |
Leveles filet | 77 |
Rostélyos burgonyával | 78 |
Franczia rostélyos | 78 |
Rostélyos savanyúan | 78 |
Eszterházy-rostélyos | 79 |
Töltött rostélyos | 79 |
Párolt rostélyos | 79 |
Páczolt oldalas zöldséggel papirtekercsben | 80 |
Beefsteak angolosan | 80 |
Beefsteak | 81 |
Töltött fehérpecsenye | 81 |
Huszárszelet | 81 |
Marhahús-szeletek | 81 |
Páczolt marhaczomb | 82 |
Marhapaczal | 82 |
Töltött marhadió | 82 |
Páczolt marhanyelv | 83 |
Lapdapecsenye | 83 |
Oldalas kocsonyával | 84 |
Fasirozott marhatőgy | 84 |
Ökörfark | 85 |
Marhasülthöz való pirított burgonya | 85 |
Az ürüről | |
Ürüpaprikás | 87 |
Párolt ürühús fekete mártással | 87 |
Ürühús káprimártással | 87 |
Ürühús törökösen | 87 |
Ürühús paradicsommártással | 87 |
Ürühús édes káposztával | 88 |
Ürüszelet paprikásan | 88 |
Ürüczomb francziásan | 88 |
Savanyú ürüczomb | 89 |
Ürüczomb rizzsel | 89 |
Párolt ürüczomb | 90 |
Vad módjára készült ürüczomb | 90 |
Sült ürüczomb | 90 |
Párolt ürühát | 91 |
Párolt ürürostélyos | 91 |
Ürücotelette a la jardiniere | 92 |
Ürüvese pezsgő borral | 92 |
Ürücotelette a la Pompadour | 92 |
Párolt ürünyelv | 93 |
Spanyol ürülepény | 93 |
Ürünyelv francziásan | 93 |
Ürünyelv papirban | 94 |
A bárányról | |
Báránypörkölt | 95 |
Báránybecsinált | 96 |
Báránybecsinált zöld borsóval | 96 |
Báránybecsinált spárgahegyekkel | 96 |
Bárány gombával | 96 |
Töltött bárány | 97 |
Bárány tormával | 97 |
Báránymell paradicsommal | 97 |
Bárány czitrommal | 97 |
Báránycotelette a la maréchal | 98 |
Báránycotelette parmezánsajttal | 99 |
Báránycotelette papirtekercsben | 99 |
Roastbeef bárányból | 99 |
Rántott bárányhús | 99 |
Rántott bárány franczia módon | 100 |
Becsinált bárányfej | 100 |
Rántott bárányfej | 100 |
Rántott bárányfül | 101 |
Bárányfül kevert ragoutval | 101 |
Báránynyelv | 101 |
Bárányláb-becsinált | 101 |
Rántott bárányláb | 102 |
Rántott bárányláb franczia módon | 102 |
Pirított bárányláb burgonyával | 102 |
A sertésről | |
Malaczpaprikás | 103 |
Füstölt sertéshús gombóczczal | 104 |
Bőrös pecsenye magyarosan | 101 |
Kásás sertéshús | 104 |
Szűz pecsenye | 104 |
Sertés vetrecze | 105 |
Labdapecsenye | 105 |
Sertésvese velővel | 105 |
Savanyú vese | 105 |
Sertésvese pezsgő borral | 105 |
Sertéscotelette á la Róbert | 106 |
Sertéscotelette rostélyon sütve | 106 |
Sertéshús polgári módon sütve | 106 |
Páczolt sertésczomb főve | 106 |
Sertésgerincz sülve | 106 |
Sertésgerincz káposztával | 107 |
Sertésgerincz pikáns mártással | 107 |
Sertésszelet barna mártással | 107 |
Sertésczomb savanyúan | 107 |
Sertésgalantine | 107 |
Sült malacz | 108 |
Töltött malacz | 108 |
Malaczpecsenye lengyel módon | 109 |
Töltött disznófej | 109 |
Malaczczomb töltött kellel | 109 |
Finom sódar készítése | 110 |
Westfáli sódar madeira borral | 110 |
Orosz sódar | 111 |
Sódar fonalas tojással | 111 |
Sódar spenóttal | 111 |
Westfáli sódar kocsonyával | 111 |
Sódarszelet czigányosan | 112 |
Véreshurka | 113 |
Alföldi magyar májashurka | 113 |
Kalbász | 113 |
Kalbász szarvasgombával | 114 |
Kalbász vörös borral | 114 |
Kalbász matróz módon | 114 |
Franczia hurkakalbász | 114 |
Straszburgi kalbász füstölve | 114 |
Sertésnyelv frikandóban | 115 |
Lyoni sertésnyelv | 115 |
Szarvasgombával töltött sertésláb | 115 |
Sertésláb franczia módon | 116 |
Hogyan kell szalonnát eltenni, hogy friss maradjon | 116 |
Sertésmájsajt | 116 |
Sertésfősajt | 116 |
Disznósajt véresen | 117 |
Sertésfül királyi módon | 117 |
Sertés füle-farka savanyúan | 117 |
Magyaros kocsonya sertésből | 117 |
Magyar gömböcz | 118 |
Bundás kenyér | 118 |
A vadakról | |
A vaddisznóról | |
Vaddisznóczomb burgundi borral | 120 |
Vaddisznóczomb németesen | 121 |
Rázott vaddisznókotelette | 121 |
Vaddisznókotelette Kaunitz módon | 122 |
Vaddisznó véreshurka | 122 |
Töltött vaddisznófej | 122 |
Vadsertésfej magyarosan | 124 |
A szarvasról | |
Szarvasczomb borsosmártással | 125 |
Párolt szarvasczomb | 125 |
Szarvashátfilet marinirozva | 126 |
Szarvashús polgári módon | 127 |
Szarvasvagdalék | 127 |
A dámvadról | |
Dámvadgerincz á la Dénelohe | 127 |
Az őzről | |
Sült őzczimer | 129 |
Sült őzczomb polgári módon | 130 |
Őzkotelette Conti módon | 130 |
Őzkotelette paradicsommártással | 131 |
Őzkotelette rostélyon sütve | 131 |
Őzeskalope | 132 |
Őzmáj vadász módon | 133 |
Őzczombszeletek | 133 |
Őzvagdalék | 133 |
Szalámi őz- vagy nyúlhúsból | 133 |
Szalámi | 134 |
A zergéről | |
Zergehús tiroli módon | 135 |
Zergebecsinált polgári módon | 136 |
A nyúlról | |
Párolt nyúl barnán | 137 |
Nyúl angol módon | 137 |
Sült nyúl | 138 |
Nyúlescaloppe vérrel | 138 |
Provencei nyúlfilet | 139 |
Nyúl paprikásan | 140 |
Nyúl vagdalva | 140 |
Nyúlkotelette | 140 |
Nyúllepény madeira-borral | 141 |
Nyúlszeletek finom füvekkel, papirtekercsben | 141 |
A tengerinyúlról | |
Tengerinyúlszelet pezsgő borral | 142 |
Tengerinyúl-saláta | 143 |
Nyúlvetrecze | 143 |
Nyúlbosporos | 143 |
Háziszárnyasok | |
A pulykáról | |
Paprikáspulyka | 145 |
Töltött pulyka | 145 |
Pulykafrikandó | 146 |
Pulyka godard-raguval | 146 |
A sült pulyka | 147 |
Pulykabosporos | 148 |
Pulykaaprólék rizzsel | 148 |
A vén pulykáról | 148 |
Párolt csirke | 163 |
Csirke szárdellával | 163 |
Csirke bajorosan | 163 |
Fehérre párolt csirke | 164 |
Csirkepörölt tarhonyával | 164 |
Csirke zöldborsóval | 164 |
Csirke vérmártással | 164 |
Tűzdelt sült csibe | 165 |
Rizszsel bélelt csibe | 165 |
Sült csibe németesen | 165 |
Rántott csibe | 166 |
Rántott csibe különös módon | 166 |
Tojásos csibe | 166 |
Csibemell császári módon | 166 |
Csibe fogoly gyanánt | 167 |
Csibe fajd gyanánt | 167 |
Csibe rákkal töltve | 167 |
Csibe libamájal töltve | 168 |
A galambról | |
Töltött galamb magyarosan | 168 |
Forrázott galamb | 168 |
Sült galamb | 168 |
Galamb kéregben | 169 |
Rákfarkkal töltött galamb | 169 |
Spékelt galamb kapormártással | 170 |
Galambpaprikás | 170 |
Savanyú galamb | 170 |
Párolt galamb czitrommártással | 170 |
Galamb petrezselyem-mártással | 171 |
Galambkotelette | 171 |
Galamb fogoly módon sülve | 171 |
Páczolt vadgalamb | 171 |
Vadgalamb káposztával | 172 |
Vadgalamb-mellécskék gomba-mártással | 172 |
A szelid kacsáról | |
Hizott kacsa sülve | 172 |
Szelid kacsa vad gyanánt | 173 |
Kacsa bosporos | 173 |
Kacsa-aprólék rizszsel | 173 |
Sült kacsa polgári módon | 174 |
Fiatal kacsa malagamártással | 174 |
Kacsa burgonyával és kalbásszal töltve | 174 |
A libáról | |
Hizott lúd | 175 |
Ludas kása | 175 |
Sült liba | 175 |
Sült liba polgári módon | 175 |
Sült liba angol módon | 177 |
Sült liba franczia módon | 177 |
Sült liba orosz módon | 177 |
Sült liba olasz módon | 177 |
Sült liba német módon | 178 |
Libaaprólék gombóczczal | 178 |
Párolt libamáj | 178 |
Kirántott libamáj | 179 |
Libamáj burgonyával | 179 |
Libamell töltve | 179 |
Főtt liba németesen | 179 |
Fekete libaaprólék németesen | 180 |
Páczolt liba | 180 |
Füstölt libahús | 180 |
Libavér magyarosan | 180 |
Libatepertő | 180 |
Vagdalék kacsa- vagy libaaprólékból | 181 |
Vadszárnyasok | |
A fajdról | |
Marinirozott fajd | 182 |
A nyirfajdról | |
Nyirfajdgombócz | 183 |
Császármadárcotelette á la Bahlen | 184 |
A fáczánról | |
Sült fáczán | 185 |
Fáczánmell királyi módon | 186 |
Fáczán savanyú káposztával | 187 |
Fáczán-püré | 188 |
Fáczánlepény malaga-borral | 188 |
A fogoly- és szürke fogolyról | |
Sült fogoly | 190 |
Fogolybecsinált beteg számára | 190 |
Páczolt fogoly | 190 |
Fasirozott fogoly | 191 |
Fogoly-kotelette | 191 |
Fogoly czitrommártással | 191 |
Szalonka közönséges módon | 192 |
Fenyőmadár közönséges módon | 192 |
Töltött fenyőmadár | 193 |
Fürj közönséges módon | 193 |
Sült fürj más módon | 194 |
Fürj barna mártással | 194 |
Sült pacsirta | 195 |
Pacsirta kenyérkéregben | 195 |
Szárcsa barna mártásban | 195 |
Szárcsa sülve | 195 |
Apró madarak vagy veréb sülve | 195 |
Töltött veréb | 196 |
Veréb nyárson sülve | 196 |
A vadlúdról | |
Vadlúdaprólék savanyúan | 196 |
A vadkacsáról | |
Vadkacsamell szarvasgombamártással | 197 |
Sült vadkacsa | 197 |
Halak és vizi állatok | |
Paprikás hal | 198 |
Szegedi halpaprikás | 198 |
Páczolt ponty | 199 |
Rántott ponty | 199 |
Forrázott ponty | 199 |
Ponty fagylalva | 199 |
Kékre főtt ponty | 200 |
Töltött ponty | 200 |
Sült ponty | 200 |
Ponty kocsonyázva cseh módra | 201 |
Fagylalt kecsege | 201 |
Forrázott kecsege | 201 |
Becsinált kecsege | 202 |
Kecsege mayonnaise-szel | 202 |
Kirántott kecsege | 202 |
Tok forrázva | 202 |
Sült tok | 203 |
Tok lengyel módon | 203 |
Sült csuka | 203 |
Rostélyon sült csuka | 204 |
Párolt csuka polgári módon | 204 |
Töltött csuka | 204 |
Szakgatott csuka pirítva | 205 |
Csuka croquettek | 205 |
Csuka tejfeles tormával | 205 |
Hideg csuka tormával | 205 |
Töltött csuka | 206 |
Süllő vajjal és burgonyával | 206 |
Süllő hollandi módon | 206 |
Fogas mártással | 207 |
Harcsa savanyú tejföllel | 207 |
Szegedi harcsás káposzta | 207 |
Harcsa rövid lére | 208 |
Sült harcsa | 208 |
Harcsa spékelve | 208 |
Sült angolna | 208 |
Rostélyon sült angolna | 209 |
Sült angolna polgári módon | 209 |
Menyhal zöld fűmártással | 209 |
Rövid lében főzött lazacz | 210 |
Lazacz rostélyon sülve | 210 |
Lazacz angol módon | 211 |
Lazaczszelet németesen | 211 |
Szarvasgombával töltött lazacz | 211 |
Lazacszeletek mayonnaiseszel | 212 |
Kék pisztráng | 212 |
Pisztráng finom füvekkel | 212 |
Pisztrángszelet vörös borral | 213 |
Pisztrángszelet mayonnaiseszel | 213 |
Marinirozott pisztráng | 213 |
Rántott sügér | 214 |
Sügér hollandi módon | 214 |
Sült compó mártással | 214 |
Compó borral | 215 |
Tőkehal polgári módon | 215 |
Tőpkehal kapuczinus módon | 215 |
Friss hering vajjal | 215 |
Rostélyon sült hering | 216 |
A szárdelláról és szardináról | |
Szardellavaj | 216 |
Egyszerűen főtt rák | 217 |
Rák-kolbász | 217 |
Tengeri rák hideg mártással | 217 |
Saláta tengeri rákból | 218 |
Rántott béka | 218 |
Béka finom fűvekkel | 218 |
Békabecsinált | 219 |
Béka-kotelette | 219 |
Kagyló vagy csiga héjában sülve | 219 |
Kagylóvagdalék | 219 |
Csiga héjában | 220 |
Töltött csiga | 220 |
Kaviárszeletek | 220 |
Tojás-étkek | |
Közönséges magyar rántotta | 221 |
Savanyú tojás | 221 |
Púpos rántotta | 221 |
Olasz rántotta | 222 |
Töltött tojás | 222 |
Tejfölös tojás | 222 |
Tojás rákkal és füstölt lazaczczal | 222 |
Közönséges rántotta | 223 |
Rántotta szarvasgombával | 223 |
Omelette | 223 |
Híg tojás | 223 |
Félhíg tojás | 224 |
Tojás tejföllel | 224 |
Sült tojás | 224 |
Saláták | |
Öntött saláta | 225 |
Káposztasaláta melegen | 226 |
Hordós káposztasaláta | 226 |
Babsaláta | 226 |
Zellersaláta | 226 |
Czéklarépa eczetben | 226 |
Kovászos ugorka | 227 |
Zöldbabsaláta magyarosan | 227 |
Karfiolsaláta | 227 |
Babsaláta | 227 |
Spárgasaláta | 228 |
Skorzonera-saláta | 228 |
Uborkasaláta | 228 |
Kevert saláta | 228 |
Borított burgonyasaláta | 229 |
Árticsókasaláta | 229 |
Olasz saláta | 230 |
Vajas és vegyes tészták | |
Vajas tészták készítési módja | 231 |
Porhanyó tészta | 232 |
Almás tészta | 232 |
Almás tészta pommeráni módon | 232 |
Vajban párolt alma | 233 |
Tészta sárgabaraczkból | 233 |
Orosz tészta | 233 |
Iróstészta-szeletek baraczklekvárral | 234 |
Kicsinyiróstészta-pástétomok | 235 |
Sütött fánkocskák franczia módon | 235 |
Szamócza-tészta római módon | 236 |
Borított irósvajas fánkocskák | 236 |
Iróstészta-rózsák | 237 |
Szerelmi gödröcskék | 237 |
Iróstészta-kosárkák | 238 |
Zsemlyeszeletek kisütve | 238 |
Zsemlyesütemény | 238 |
Gyúrt tészták | |
Gyúrt laska fasirozott hússal | 239 |
Lekváros derelye | 239 |
Szilvagombócz | 240 |
Túrós gombócz | 240 |
Burgonyagombócz | 240 |
Burgonyametélt | 240 |
Mákos metélt | 240 |
Diós metélt | 241 |
Túrós metélt | 241 |
Franczia vajas metélt | 241 |
Tejfölös metélt sülve | 241 |
Gőzben főtt metélt | 241 |
Metélt tejben | 242 |
Káposztás galuska | 242 |
Tojásos galuska | 242 |
Juhtúrós galuska | 242 |
Tehéntúrós galuska tepertővel | 242 |
Fölvert galuska | 243 |
Tepertős pogácsa | 243 |
Tarhonya készítése | 243 |
Zsírban sült túros perecz | 244 |
Tengerikása-felfújt | 244 |
Málé | 244 |
Puliszka | 245 |
Túrós puliszka | 245 |
Levelen sült | 245 |
Marczafánk | 245 |
Köleskása kéregben | 246 |
Mákos guba | 246 |
Pité | 246 |
Felfújt tejfölös galuska | 246 |
Pirított galuska tejben | 247 |
Hájas szarvacskák | 247 |
Sódaras tészta | 247 |
Túrós csusza | 247 |
Rákos morzsóka | 248 |
Császár-morzsóka | 248 |
Olasz rizskása | 249 |
Olasz rizs | 249 |
Császár-pirított | 249 |
Pirított dara | 250 |
Serélesztős tészták és lepények | |
Közönséges élesztős tészta | 251 |
Vert serélesztős tészta | 251 |
Kavart serélesztős tészta | 252 |
Porhanyó serélesztős tészta | 252 |
Darázsfészek | 253 |
Cseh pimasz | 253 |
Cseh pimasz burgonyával | 254 |
Thea-czipók | 254 |
Szászfonatos | 254 |
Apró angol pastétomok | 255 |
Aranygaluska | 255 |
Túrós lepény | 255 |
Kapros túrós lepény | 256 |
Diós lepény | 256 |
Szegedi tejfölös lepény | 257 |
Jó magyar fonott kalács | 257 |
Lepények | |
Franczia lepény likörrel | 258 |
Császár-lepény | 258 |
Apostolok lepénye | 258 |
Hideg élesztős lepénykék | 259 |
Porhanyó tészta-lepény | 260 |
Közönséges almás lepénykék | 260 |
Almás lepény czukorszörppel | 260 |
Milanói almás lepény | 261 |
Portugáli almás lepény | 261 |
Szilvás lepény | 261 |
Szamóczalepény | 262 |
Szamóczalepény habban | 262 |
Cseresznyelepény | 262 |
Meggylepény | 262 |
Baraczklepénykék | 262 |
Lepény vagy rácz pité | 263 |
Zsírban sült tészták | |
Zsirban kisütni való tészta | 264 |
Zsirban kisütni való tészta németesen | 264 |
Rántani való tészta másmódon | 264 |
Zsírban kisütött baraczk | 264 |
Zsírban sült almaperecz | 265 |
Zsírban sült almaperecz meggyel töltve | 265 |
Zsírban sült szamócza | 265 |
Szamóczaderelye németesen | 265 |
Franczia-zsírban sült | 266 |
Franczia zsírban sült mandulával | 266 |
Zsírban sült rizs | 266 |
Zsírban sült laska | 267 |
Töltött ostya zsirban kisütve | 267 |
Zsírban sült alma spanyol módon | 267 |
Sündisznó-tészta | 267 |
Zsírban sült derelye | 268 |
Kajdács-kenyér | 268 |
Csöröge | 269 |
Hajtott tészta | 269 |
Farsangi fánk | 269 |
Fahéjas fánk | 270 |
Rózsafánk | 270 |
Fonalas fánk | 270 |
Toló fánk | 271 |
Kávéfánkocskák | 271 |
Farsangi fánk | 271 |
Kréme-fánk | 272 |
Részeges kapuczinus | 272 |
Rétesek | |
Rétes tészta készítése | 273 |
Almás rétes | 273 |
Csokoládés rétes | 274 |
Narancs rétes | 274 |
Rizsrétes | 275 |
Csokoládérétes | 275 |
Darásrétes | 275 |
Meggyes- és cseresznyerétes | 275 |
Túrós rétes édesen | 276 |
Túrós rétes kaporral | 276 |
Mandulás rétes | 276 |
Káposztás rétes | 276 |
Sódaras rétes | 277 |
Tiroli rétes | 277 |
Burgonyás rétes | 277 |
Mákos rétes | 278 |
Puddingok, meridonok, kisebb tészták sodóval. | |
Plumpudding | 279 |
Angol pudding | 280 |
Égő pudding | 280 |
Spanyol pudding | 280 |
Meggy-pudding német módon | 281 |
Piskóta-pudding rummal | 281 |
Zsemlye-pudding | 281 |
Rizskása-pudding | 282 |
Mandulapudding narancscsal | 282 |
Csokoládé-pudding | 283 |
Kabinet-pudding | 283 |
Smankerl-pudding | 284 |
Csíkos pudding darából | 285 |
Reszkető pudding | 285 |
Makaróni-pudding | 285 |
Angol gesztenye-pudding | 286 |
Hideg gyümölcs-pudding | 286 |
Hideg szamócza-pudding | 287 |
Hideg ananász-pudding királynői módon | 287 |
Hideg alma-pudding | 288 |
Rizs-pudding máltai módon | 288 |
Tejfölös vaniliás mártás | 288 |
Fölfujtak, kochok és palacsinták | |
A fölfujtakról általában | 311 |
Fölfujt rizslisztből | 311 |
Csokoládéfölfujt | 312 |
Fölfujt mandulából | 312 |
Darafölfujt | 312 |
Fölfujt császárzsemlyéből | 313 |
Gyermekpépfölfujt | 313 |
Barackfölfujt | 313 |
Barackfölfujt papirtokban | 314 |
Szamóczafölfujt kéregben | 314 |
Ribizkefölfujt | 314 |
Piskótafölfujt | 315 |
Tuttifruttifölfujt | 315 |
Almafölfujt | 315 |
Habfölfujt | 315 |
Kávéfölfujt | 316 |
Omelettefölfujt vaniliával | 316 |
Palacsintafölfujt csokoládéval | 317 |
Pannequets vanilia krémmel | 317 |
Franczia omelette | 317 |
Omelette marasquinokrémmel | 318 |
Morszástészta (Schmarn) | 318 |
Burgonyás omelette | 318 |
Rizsmorzsás | 319 |
Czukoromelette | 319 |
Tejfölös palacsinta | 319 |
Királypalacsinta | 319 |
Sonkáspalacsinta | 319 |
Omelette tepsiben | 320 |
Omelette tálban | 320 |
Lekváros palacsinta | 320 |
Túrós palacsinta | 320 |
Az éléstár | |
Hordós káposzta | 321 |
Tök hordóban | 322 |
Fehérrépa hordóban | 322 |
Eczetes uborka | 322 |
Ugorka sósvízben télire | 323 |
Uborkasaláta | 323 |
Zöldbab | 323 |
A gombákról | 323 |
Champignon | 324 |
Szarvasgomba | 324 |
Kevert zöldség angol módon | 324 |
A szárított főzelékről | 324 |
Gőzben főtt főzelékről | 325 |
Paradicsomalma gőzben | 325 |
Paradicsom más módon | 325 |
Paradicsomlekvár | 325 |
Paradicsom sósvízben | 325 |
Czéklarépa | 325 |
Zöldséget homokba rakni | 326 |
Káposztakarfiól homokban | 326 |
Irósvajat eltenni | 326 |
Irósvajat, ha kesernyés, megjavítani | 326 |
Sertéshájat írósvajnak készíteni | 327 |
Zsírt az avasodástól megőrizni | 327 |
Sonkát besózni | 327 |
Szalámi készítése | 328 |
Hogyan kell tojást soká eltartani | 328 |
Mézet eltartani | 329 |
Juhtúró készítése | 329 |
Jó szappan készítése | 330 |
Padlófénymáz kemény padlóhoz | 331 |
Fénymáz puha padlóhoz | 331 |
Lack puha padlóhoz | 332 |
A fölszeldelésről | 333 |
Borjúczomb | 334 |
Borjúfrikandó | 334 |
Borjúvesés | 334 |
Borjúfej fölszeldelése | 335 |
Malacz fölszeldelése | 335 |
Sódar fölszeldelése | 336 |
Ürüczomb | 336 |
Marha- vagy angolsült | 336 |
Beauf á la mode | 337 |
Vesepecsenye | 337 |
Rostélyos | 337 |
Sült csibe | 337 |
Kappan | 338 |
Pulyka | 338 |
Liba | 338 |
Kacsa | 339 |
Szarvasczomb | 339 |
Őzczomb | 339 |
Vadsertésfej | 339 |
Sült nyúl | 340 |
Fáczán | 340 |
Szalonka | 341 |
Fenyőmadár | 341 |
Halak | 341 |
Tengeri rák | 341 |
Torták | 341 |
Az étlap készítéséről | 342 |
120 étlap | 343-47 |
Függelék. Házi czukrászda | |
Finom élesztős sütemények | |
Finom bábakenyér | 351 |
Fölvert bábakenyér | 351 |
Dagasztott bábakenyér | 352 |
Lengyel bábakenyér | 352 |
Franczia bábakenyér | 352 |
Angol pereczek | 353 |
Bécsi patkók | 353 |
Finom mákos patkó | 353 |
Kőtt pereczek | 354 |
Mazsolás patkó | 354 |
Mandulás kenyér | 354 |
Mandulás czipók | 355 |
Mazsolás szeletek | 355 |
Apró megmetszett czipócskák | 355 |
Ánizsos fánkocskák | 355 |
Köménymagos fánkocskák | 356 |
Karlsbadi pereczek | 356 |
Gráczi kétszersült | 356 |
Pozsonyi kétszersült | 357 |
Gyümölcskeményér | 357 |
Díszsütemények | |
Nyárson sült díszsütemény | 358 |
Manduláskéreg | 359 |
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménnyel díszitve | 360 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.