1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Konyha legújabb és legczélszerűbb képes szakácskönyv

több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 130 képpel. Függelékül: A házi czukrászda

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Méhner Vilmos
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 496 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 130 képpel illusztrálva. Nyomtatta a Pesti Lloyd-társulat könyvnyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Levesek.
A leves fontosságát minden háziasszony elég jól ismeri, úgy, hogy azt magyarázni teljesen fölösleges. Itt felsoroljuk számos jóízű leves készítését. Hogy ki, mennyit főzzön, az... Tovább

Előszó

Részlet:
Levesek.
A leves fontosságát minden háziasszony elég jól ismeri, úgy, hogy azt magyarázni teljesen fölösleges. Itt felsoroljuk számos jóízű leves készítését. Hogy ki, mennyit főzzön, az úgy is a gazdasszonyok dolga. Kinek több kell, kinek kevesebb. Néha meg vendégre is kell készülni. De hogy mégis valami zsinórmértékünk legyen, e szakácskönyv megírásánál nagyjából hat személyre való ételmennyiséget tartottunk szem előtt. Vissza

Tartalom

Levesek
Jó húsleves2
Barnaleves2
Hamis barnaleves2
Útravaló húsleves3
Kenyérleves3
Erős májleves3
Franczia leves3
Törtleves4
Velőleves4
Erős leves4
Paradicsomleves4
Karfiolaleves5
Rákleves5
Zöldségleves5
Káposztásleves5
Betegleves6
Rizsleves6
Franczia fűleves csiperkegombával6
Leves daragaluskával7
Burgonyaleves7
Leves szalonnás gombóczczal7
Leves apróhús gombóczczal7
Vagdalékleves8
Németleves8
Szágóleves8
Leves sült borsóval8
Leves írósvaj-galuskával8
Gombaleves9
Tojásos gyöngykása9
Lencseleves vén tyúkkal9
Leves vajashaluskával9
Fűleves velővel10
Egyszerű húsleves10
Káposztaleves10
Böjti levesek
Irósvajas leves 11
Tejfölös leves11
Törtleves12
Póréleves12
Gombaleves12
Kucsmagombaleves12
Almaleves13
Spárgaleves13
Feketehal-leves13
Burgonyaleves13
Sörleves14
Benediktinusleves14
Vöröshagymaleves14
Zöldborsóleves14
Zöldségleves14
Szilvaleves15
Gyöngykásaleves aszalt gombával15
Bőjtös rákleves15
Tejleves15
Mandolaleves tejhabbal16
Előétkek
Hideg előétkek
Hideg hússzeletek 18
Szárdellavaj18
Szárdellaszeletek18
Szárdiniák18
Felszelt sonka18
Nyúlpástéton19
Halkocsonya19
Tormás csuka20
Tartármártás20
Húskocsonya20
Meleg mellékétkek
Rántott csirke21
Párolt kolbász21
Rántott szarvasok21
Velőkása22
Galamb papirtekercsben22
Szalonkabél23
Pulykamell osztrigával23
Csiperkegomba-tekercsek23
Malaczpörkölt24
Borjúfej czitrommal24
Kolbászrétes24
Töltött tojás25
Tojás heringgel25
Olasz rántotta szárdellával25
Savanyú tojás25
Böjti mellékétkek
Burgonya tejben26
Angol burgonya26
Szárdella-saláta26
Haldarabkák27
Töltött csiga27
Buktatott tojás28
Töltött tojás28
Tojáslepény28
Hollandi tojás29
Tojáspalacsinta29
Tejfölös spárga29
Vajas karfiol30
Mártások
Metélt hagymamártás32
Vöröshagymamártás32
Petrezselyemmártás32
Sóskamártás32
Vörösrépamártás32
Uborkamártás33
Burgonyamártás33
Paradicsommártás33
Czitrommártás33
Almamártás33
Meggymártás34
Piszkemártás34
Birsalmamártás34
Szarvasgombamártás34
Szárdellamártás35
Halmártás35
Tőkehalmártás35
Heringmártás35
Főzelékek
Burgonyapurée37
Töltött burgonya37
Burgonya vöröshagymával37
Párolt burgonya37
Burgonya szardellával38
Burgonya rostélyossal38
Savanyú burgonya38
Tört burgonya39
Töltött káposzta39
Töltött káposztaborsóval39
Német káposzta40
Franczia káposzta40
Hajdúkáposzta40
Káposzta szalonnával41
Párolt káposzta barnán41
Befojtott savanyú káposzta41
Paradicsomos káposzta41
Káposztás táska42
Rántott kelkáposzta42
Kisütött kelkáposzta43
Töltött kelkáposzta43
Édes káposzta juhhússal43
Tökkáposzta44
Besavanyított tökkáposzta44
Tejfölös tökkáposzta44
Barna kalarábé44
Fehér kalarábé45
Töltött kalarábé45
Fehérrépa45
Fehérrépa kolbásszal45
Karfiola vajasmártással46
Karfiola fehér és zöld46
Befojtott sárgarépa46
Töltött sárgarépa47
Paszuly (bab)47
Zöldbab47
Zöldbab sódarral47
Borsó 47
Czukorborsó48
Zöldborsó-purée48
Zöldborsó48
Savanyú lencse48
Spárga vajmártással48
Paraj (spenót)49
Sóska49
Vegyes főzelék49
Főzelék formában49
A borjúról
Borjúpörkölt52
Borjúpaprikás52
Borjúszelet közönséges módon52
Borjúcotelete rostélyon52
Borjúcotelette papirtekercsben53
Borjúcotelette fagylalva54
Töltött borjúcotelette54
Borjúvesés barna vagdalttal55
Borjúvesés szalonka-puréeval55
Borjúvese írósvajjal55
Savanyú borjúvese55
Borjúgöngyölök56
Borjúvesés nyárson sülve56
Borjúvesés szarvasgombával57
Borjúszeg glászban57
Borjúszegy czitrommártással58
Borjúszegy zöldborsóval töltve58
Borjúszegy angolosan58
Töltött borjúczomb 59
Borjúczomb angol módon59
Párolt borjúczomb német módon59
Borjúsült tejben60
Borjúbecsinált karfiollal60
Borjúbecsinált czitrommal60
Savanyú borjúbecsinált tárkonnyal61
Savanyú borjúmáj61
Pörkölt borjúmáj61
Borjúmáj szárdellamártással61
Sült borjúmáj62
Borjúmájlepény62
Borjúmáj töltve62
Borjfej kocsonyában 62
Borjúfej tojásos lével63
Borjúfej mártással63
Töltött borjúfej63
Borjúfej angolosan64
Borjúfül vagdalékkal64
Töltött borjúfül65
Borjúvelő65
Borjúagyvelő czitrommártással66
Borjú egyveleggel66
Borjúvelő párolva66
Apró felfujt borjúvelőből papirtokban67
Saláta borjúvelőből67
Borjúvelő kocsonyával68
Borjútüdő haché68
Rántott borjútüdő69
Borjúfark fehér becsináltnak69
Borjúfark kever ragoutval69
Rántott borjúlábak70
Sült borjúláb70
Borjúnyelv70
Borjúnyelv franczia módra70
Borjútüdő czitrommal71
Vagdalék borjúhúsból71
Borjúhús-vagdalék sódarral és burgonyafánkkal71
Marhahús
Párolt leveshús74
Párolt marhahús kéreggel74
Barna marhahús74
Párolt marhahús paradicsommal75
Marhahús angolosan75
Czigánysült75
Vadászpecsenye76
Párolt marhahús76
Szalonnás sült76
Marhahús szeletek76
Marhapörkölt vagy tokány77
Gulyáshús77
Zsiványpecsenye78
Marhanyelv zöldségmártással78
Marhanyelv hochepottal78
Rántott marhanyelv79
Vesepecsenye burgonyával79
Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve79
Vesepecsenye nyárson sülve80
Párolt vesepecsenye80
Vesepecsenye angolosan81
Spékelt vesepecsenye81
Vesepecsenye borral82
Vesés puréevel82
Marhafilet hidegen, kertész módra82
Filet vadhús gyanánt84
Leveles filet84
Rostélyos burgonyával85
Franczia rostélyos85
Rostélyos savanyúan85
Eszterházy-rostélyos86
Töltött rostélyos86
Párolt rostélyos 86
Páczolt oldalas zöldséggel papirtekercsben87
Beefsteak angolosan87
Beefsteak88
Töltött fehérpecsenye88
Huszárszelet88
Marhahús-szeletek89
Páczolt marhaczomb89
Marhapaczal89
Töltött marhadió90
Páczolt marhanyelv90
Lapdapecsenye91
Oldalas kocsonyával91
Fasirozott marhatőgy92
Ökörfark92
Ökörfark másképen92
Marhasülthöz való pirított burgonya93
Az ürüről
Ürüpaprikás95
Párolt ürühús fekete mártással95
Ürühús káprimártással95
Ürühús törökösen96
Ürühús paradicsommártással96
Ürühús édes káposztával96
Ürüszelet paprikásan96
Ürüczomb francziásan97
Savanyú ürüczomb97
Ürüczomb rizzsel97
Párolt ürüczomb98
Vad módjára készült ürüczomb98
Sült ürüczomb99
Párolt ürühát99
Párolt ürürostélyos100
Ürücotelette a la jardiniere100
Ürücotelette a la Pompadour100
Ürüvese champagnei borral101
Párolt ürünyelv101
Spanyol ürülepény101
Ürünyelv francziásan102
Ürünyelv papirban103
A bárányról
Báránypörkölt104
Báránybecsinált105
Báránybecsinált zöld borsóval105
Báránybecsinált spárgahegyekkel105
Bárány gombával106
Töltött bárány106
Bárány tormával106
Báránymell paradicsommal106
Báránykáposzta sóskamártással107
Báránycotelette a la marechal107
Báránycotelette parmezánsajttal108
Báránycotelette papirtekercsben108
Roastbeef bárányból108
Rántott bárányhús109
Rántott bárány franczia módon109
Becsinált bárányfej109
Rántott bárányfej110
Rántott bárányfül110
Bárányfül kevert ragoutval111
Báránynyelv111
Bárányláb-becsinált111
Rántott bárányláb111
Rántott bárányláb franczia módon112
Pirított bárányláb burgonyával112
A sertésről
Malaczpaprikás114
Füstölt sertéshús gombóczczal114
Bőrös pecsenye magyarosan114
Szűz pecsenye114
Kásás sertéshús115
Sertés vetrecze115
Labdapecsenye115
Sertésvese velővel115
Savanyú vese116
Sertésvese champagnei borral116
Sertéscotelette a la Róbert116
Sertéscotelette rostélyon sütve116
Sertéshús polgári módon sütve117
Páczolt sertésczomb főve 117
Sertésgerincz sülve117
Sertésgerincz káposztával117
Sertésgerincz pikáns mártással117
Sertésszelet barna mártással118
Sertésczomb savanyúan118
Sertésgalantine118
Sült malacz118
Töltött malacz119
Malaczpecsenye lengyel módon120
Töltött disznófej120
Malaczczomb töltött kellel120
Finom sódar készítése120
Westfáli sódar madeira borral121
Orosz sódar122
Sódar fonalas tojással122
Sódar parajjal122
Sódar millanói vagdalékkal122
Westfáli sódar kocsonyával122
Sódarszelet czigányosan123
Véreshurka124
Alföldi magyar májashurka124
Kolbász125
Kolbász szarvasgombával125
Kolbász vörös borral125
Kolbász matróz módon125
Franczia hurkakolbász125
Straszburgi kolbász füstölve126
Sertésnyelv frikandóban126
Lyoni sertésnyelv126
Szarvasgombával töltött sertésláb127
Sertésláb franczia módon127
Hogyan kell szalonnát eltenni, hogy friss maradjon127
Sertésmájsajt128
Sertésfősajt128
Disznósajt véresen128
Sertésfül királyi módon128
Sertés füle-farka savanyúan129
Magyaros kocsonya sertésből129
Magyar gömböcz129
Bundás kenyér130
A vadakról
Vaddisznóczomb burgundi borral133
Vaddisznóczomb németesen134
Rázott vaddisznócotelette134
Vaddisznócotelette Kaunitz módon134
Vaddisznó véreshurka135
Töltött vaddisznófej135
Vadsertésfej magyarosan137
A szarvasról
Szarvasczomb borsosmártással138
Párolt szarvasczomb138
Szarvashátfilet marinirozva139
Szarvashús polgári módon139
Szarvasvagdalék140
A dámvadról
Dámvadgerincz a la Dénelohe141
Az őzről
Sült őzczimer142
Sült őzczomb polgári módon142
Őzcotelettek Conti módon 143
Őzcotelette paradicsommártással144
Őzcotelette rostélyon sütve144
Őzescalope144
Őzmáj vadász módon145
Őzczombszeletek146
Őzvagdalék146
Szalámi őz- vagy nyúlhúsból146
Szalámi147
A zergéről
Zergehús tiroli módon148
Zergebecsinált polgári módon148
A nyúlról
Párolt nyúl barnán150
Nyúl angol módon151
Sült nyúl152
Nyúlescaloppe vérrel152
Provencei nyúlfilet153
Nyúl paprikásan153
Nyúl vagdalva153
Nyúlcotelette154
Nyúllepény madeira-borral154
Nyúlszeletek finom füvekkel, papirtekercsben155
A tengerinyúlról
Tengerinyúlszelet champagnei borral156
Tengerinyúl-saláta157
Nyúlvetrecze157
Nyúlbosporos158
Háziszárnyasok
A pulykáról
Paprikáspulyka160
Töltött pulyka160
Pulykafrikandó161
Pulyka godard-ragoutval161
A sült pulyka162
Pulykabosporos163
Pulykaaprólék rizzsel163
A vén pulykáról163
Pulyka angol módon164
Pulykagombócz164
Récze- és pulykaszárnyvagdalék164
Fiatal pulyka aspikkal164
Pulykamell sódar alakban szarvasgombával díszítve165
Pulykamell barna ragoutval166
Aspik készítése167
Berakott aspik167
A kappanról és jérczéről
Stiriai kappan rögtönözve169
Párolt kappan169
Kappan főzelékkel170
Kappan páczolva vad gyanánt170
Kappan osztrigával171
Kappan mártással171
Kappanszelet172
Kappan olasz módon172
Kappan tárkonymártással172
Kappan-fölfujt172
Díszített kappan173
Jércze rizskoszorúban174
Jércze szarvasgomba-mártással174
A csibéről
Pörkölt csibe176
Csirkepaprikás tejföllel176
Paprikáscsibe másképen177
Czitromos csibebecsinált177
Paradicsomos csibebecsinált177
Édes csibebecsinált177
Fasirozott csirkék178
Fasirozott csirke másképen178
Párolt csirke178
Csirke szárdellával179
Csirke bajorosan179
Fehérre párolt csirke179
Csirkepörölt tarhonyával180
Csirke zöldborsóval180
Csirke vérmártással180
Tűzdelt sült csibe181
Rizszsel bélelt csibe181
Sült csibe németesen181
Rántott csibe182
Rántott csibe különös módon182
Tojásos csibe182
Csibemell császári módon182
Csibe fogoly gyanánt183
Csibe fajd gyanánt183
Csibe rákkal töltve183
Csibe libamájal töltve184
A galambról
Töltött galamb magyarosan185
Forrázott galamb185
Sült galamb185
Galamb kéregben185
Rákfarkkal töltött galamb185
Spékelt galamb kapormártással186
Galambpaprikás186
Savanyú galamb186
Párolt galamb czitrommártással187
Galamb petrezselyem-mártással187
Galambcotelette187
Galamb fogoly módon sülve187
Páczolt vadgalamb188
Vadgalamb káposztával188
Vadgalamb-mellécskék gomba-mártással188
A szelid kacsáról
Hizott kacsa sülve189
Szelid kacsa vad gyanánt190
Kacsa bosporos190
Kacsa-aprólék rizszsel190
Sült kacsa polgári módon190
Fiatal kacsa malagamártással191
Kacsa burgonyával és kolbásszal töltve191
A libáról
Hizott lúd193
Ludas kása193
Sült liba193
Sült liba polgári módon194
Sült liba angol módon194
Sült liba franczia módon194
Sült liba orosz módon194
Sült liba olasz módon195
Sült liba német módon195
Libaaprólék gombóczczal195
Párolt libamáj196
Kirántott libamáj196
Libamáj burgonyával196
Libamell töltve196
Főtt liba németesen197
Fekete libaaprólék németesen197
Páczolt liba197
Füstölt libahús197
Libavér magyarosan197
Libatepertő198
Vagdalék kacsa- vagy libaaprólékból198
Vadszárnyasok
A fajdról
Marinirozott fajd199
A nyirfajdról
Nyirfajdgombócz200
Császármadárcotelette a la Bahlen200
A fáczánról
Sült fáczán203
Fáczánmell királyi módon204
Fáczán savanyú káposztával205
Fáczán-purée205
Fáczánlepény malaga-borral206
A fogoly- és szürke fogolyról
Sült fogoly208
Fogolybecsinált beteg számára208
Páczolt fogoly208
Fasirozott fogoly209
Fogoly-cotelette209
Fogoly czitrommártással209
Szalonka közönséges módon210
Fenyőmadár közönséges módon211
Töltött fenyőmadár211
Fürj közönséges módon212
Sült fürj más módon212
Fürj barna mártással212
Sült pacsirta213
Pacsirta kenyérkéregben213
Szárcsa barna mártásban213
Szárcsa sülve214
Töltött veréb214
Veréb nyárson sülve214
A vadlúdról
Vadlúd-aprólék savanyúan215
A vadkacsáról
Vadkacsamell szarvasgombamártással216
Sült vadkacsa216
Halak és vizi állatok
Paprikás hal217
Szegedi halpaprikás217
Páczolt ponty218
Rántott ponty218
Forrázott ponty218
Ponty fagylalva218
Kékre főtt ponty219
Töltött ponty219
Sült ponty219
Ponty kocsonyázva cseh módra220
Fagylalt kecsege220
Forrázott kecsege221
Becsinált kecsege221
Kecsege mayonnaise-szel221
Kirántott kecsege221
Tok forrázva222
Sült tok222
Tok lengyel módon222
Sült csuka223
Rostélyon sült csuka223
Párolt csuka polgári módon224
Töltött csuka224
Szakgatott csuka pirítva224
Csuka croquettek225
Csuka tejfeles tormával225
Hideg csuka tormával225
Töltött csuka226
Süllő vajjal és burgonyával226
Süllő hollandi módon226
Fogas mártással227
Harcsa savanyú tejfellel227
Szegedi harcsás káposzta227
Harcsa rövid lére228
Sült harcsa228
Harcsa spékelve228
Sült angolna229
Rostélyon sült angolna229
Sült angolna polgári módon229
Menyhal zöld fűmártással230
Rövid lében főzött lazacz230
Lazacz rostélyon sülve231
Lazacz angol módon231
Lazaczszelet németesen231
Szarvasgombával töltött lazacz231
Lazacszeletek mayonnaiseszel232
Kék pisztráng232
Pisztráng finom füvekkel233
Pisztrángszelet vörös borral233
Pisztrángszelet mayonnaiseszel233
Marinirozott pisztráng234
Rántott sügér 234
Sügér hollandi módon235
Sült compó mártással235
Compó borral235
Tőkehal polgári módon235
Tőpkehal capucinus módon236
Friss hering vajjal236
Rostélyon sült hering236
A szárdelláról és szardináról
Szardellavaj237
Egyszerűen főtt rák237
Rák-kolbász238
Tengeri rák hideg mártással238
Saláta tengeri rákból238
Rántott béka239
Béka finom fűvekkel239
Békabecsinált239
Béka-cotelette240
Kagyló vagy csiga héjában sülve240
Kagylóvagdalék240
Csiga héjában241
Töltött csiga241
Kaviárszeletek241
Tojás-étkek
Közönséges magyar rántotta242
Savanyú tojás242
Púpos rántotta242
Olasz rántotta243
Töltött tojás243
Tejfölös tojás243
Tojás rákkal és füstölt lazaczczal244
Közönséges rántotta244
Rántotta szarvasgombával244
Omelette244
Híg tojás245
Félhíg tojás245
Tojás tejföllel245
Sült tojás246
Saláták
Öntött saláta248
Káposztasaláta melegen248
Hordós káposztasaláta248
Babsaláta248
Zellersaláta248
Czéklarépa eczetben249
Kovászos ugorka249
Zöldbabsaláta magyarosan249
Karfiolsaláta249
Babsaláta250
Spárgasaláta250
Skorzonera-saláta250
Uborkasaláta250
Kevert saláta251
Borított burgonyasaláta 251
Árticsókasaláta252
Olasz saláta252
Vajas és vegyes tészták
Vajas tészták készítési módja254
Porhanyó tészta255
Almás tészta255
Almás tészta pommeráni módon256
Vajban párolt alma256
Tészta sárgabaraczkból256
Orosz tészta257
Iróstészta-szeletek baraczklekvárral258
Kicsinyiróstészta-pástétomok258
Sütött fánkocskák franczia módon258
Szamócza-tészta római módon259
Borított irósvajas fánkocskák260
Iróstészta-rózsák260
Szerelmi gödröcskék261
Iróstészta-kosárkák261
Zsemlyeszeletek kisütve262
Zsemlyesütény262
Gyúrt tészták
Gyúrt laska fasirozott hússal263
Lekváros derelye263
Szilvagombócz264
Tórós gombócz264
Burgonyagombócz264
Burgonyametélt265
Mákos metélt265
Diós metélt265
Túrós metélt265
Franczia vajas metélt265
Tejfölös metélt sülve265
Gőzben főtt metélt266
Metélt tejben266
Káposztás galuska266
Tojásos galuska266
Juhtúrós galuska267
Tehéntúrós galuska tepertővel267
Fölvert galuska267
Tepertős pogácsa267
Tarhonya készítése268
Zsírban sült túros perecz268
Tengerikása-felfújt269
Málé269
Puliszka269
Túrós puliszka270
Levelen sült270
Marczafánk270
Köleskása kéregben271
Mákos guba271
Pité271
Felfújt tejfölös galuska272
Pirított galuska tejben272
Hájas szarvacskák272
Sódaras tészta273
Túrós csusza273
Rákos morzsóka273
Császár-morzsóka273
Olasz rizskása274
Olasz rizs274
Császár-pirított275
Pirított dara275
Serélesztős tészták és lepények
Közönséges élesztős tészta276
Vert serélesztős tészta276
Kavart serélesztős tészta277
Porhanyó serélesztős tészta278
Darázsfészek278
Cseh pimasz279
Cseh pimasz burgonyából279
Théa-cizpók279
Szászfonatos280
Apró angol pastétomok280
Aranygaluska281
Túrós lepény281
Kapros túrós lepény282
Diós lepény282
Szegedi tejfölös lepény283
Jó magyar fonott kalács283
Lepények
Franczia lepény likörrel284
Császár-lepény284
Apostolok lepénye284
Hideg élesztős lepénykék285
Porhanyó tészta-lepény286
Közönséges almás lepénykék286
Almás lepény czukorszörppel287
Milanói almás lepény287
Portugalli almás lepény287
Szilvás lepény288
Szamóczalepény288
Szamóczalepény habban288
Cseresznyelepény288
Meggylepény288
Baraczklepénykék289
Lepény vagy rácz pité289
Zsírban sült tészták
Zsirban kisütni való tészta 290
Zsirban kisütni való tészta németesen290
Rántani való tészta másmódon290
Zsírban sült almaperecz291
Zsírban sült almaperecz meggyel töltve291
Zsírban sült szamócza291
Szamóczaderelye németesen292
Franczia-zsírban sült292
Franczia zsírban sült mandulával292
Zsírban sült rizs293
Zsírban sült laska293
Töltött ostya zsirban kisütve293
Zsírban sült alma spanyol módon293
Sündisznó-tészta294
Zsírban sült derelye295
Kajdács-kenyér295
Csöröge295
Hajtott tészta296
Bécsi fánk296
Fahajas fánk297
Rózsafánk297
Fonalas fánk297
Toló fánk298
Kávéfánkocskák298
Farsangi fánk298
Créme-fánk299
Részeges kapuczinus299
Rétesek
Rétes tészta készítése300
Almás rétes300
Csokoládés rétes301
Tejes rétes bécsi módon301
Narancsrétes302
Rizsrétes302
Csokoládérétes302
Darásrétes303
Meggyes- és cseresznyerétes303
Túrós rétes édesen303
Túrós rétes kaporral303
Mandulás rétes303
Káposztás rétes304
Sódaras rétes304
Tiroli rétes304
Burgonyás rétes305
Mákos rétes305
Puddingok, meridonok, kisebb tészták sodóval.
Plumpudding306
Angol pudding307
Égő pudding307
Spanyol pudding308
Meggy-pudding német módon308
Piskóta-pudding rummal308
Zsemlye-pudding309
Rizskása-pudding309
Mandulapudding narancscsal310
Csokoládé-pudding310
Kabinet-pudding310
Smankerl-pudding311
Csíkos pudding darából212
Reszkető pudding313
Makaróni-pudding313
Angol gesztenye-pudding313
Hideg gyümölcs-pudding314
Hideg szamócza-pudding314
Hideg ananász-pudding királynői módon315
Hideg alma-pudding315
Rizs-pudding máltai módon316
Tejfölös vaniliás mártás316
Pörkölt czukormártás317
Tejfölös mártás csokoládéval317
Tejfölös mártás kávéval317
Narancsos tejfölös mártás317
Bormártás317
Habos bormártás318
Tejfölös mártás marasquinóval318
Szágó-mártás burgundi borral318
Baraczkmártás318
Meggy- vagy cseresznyemártás318
Angol rumos mártás319
Rizskása-meridon319
Rák-meridon319
Lúdmáj-meridon320
Boros szarvaskák320
Spanyol kenyér borral320
Spanyol kenyér más módon321
Darakolbász borral321
Különös tésztás étel borsodóval321
Hideg gyümölcsös rizs321
Spanyol rizs322
Kétszersült lemezek sodóval322
Pástétomok
Porhanyó pástétom-tészta323
Meleg szalonka-pástétom szarvasgombával324
Meleg fogoly-pástétom325
Meleg pástétom orosz módon326
Meleg nyúl-pástétom angol módon327
Angol galamb-pástétom327
Borított rák-pástétom328
Piemonti rizs-pástétom329
Halszelet kenyérkéregben329
Hideg fogolypástétom szarvasgombával330
Hideg vadkacsa-pástétom szarvasgombával331
Hideg kappan-pástétom szarvasgombával332
Hideg nyúl-pástétom333
Hideg lazacz-pástétom333
Bőjtös ételek
Rizs tejben334
Tejben főtt laska335
Darakása335
Tejbe rizs csokoládéval335
Smankerlpép335
Török rizs336
Tejbe főtt laska rákvajjal336
Bécsi laska336
Vajasgaluska tejben336
Sajtosgaluska337
Bécsi tejsőberli337
Aranygaluska rákvajjal337
Almásrizs338
Gesztenyés rizs338
Baraczk rizszsel339
Kochok-felfujtak-palacsinták
A kochokról általában340
Fölfujt rizslisztből341
Csokoládéfölfujt341
Fölfujt mandulából341
Darafölfujt342
Fölfujt császárzsemlyéből342
Gyermekpépfölfujt342
Barackfölfujt343
Barackfölfujt papirtokban343
Szamóczafölfujt kéregben344
Ribizkefölfujt344
Piskótafölfujt344
Tuttifruttifölfujt344
Almafölfujt345
Habfölfujt345
Kávéfölfujt346
Omelettefölfujt vaniliával346
Palacsintafölfujt csokoládéval347
Pannequets vanilia cremmel347
Franczia omelette347
Omelette marasquinocrememel348
Morszástészta348
Burgonyás omelette348
Rizsmorzsás348
Czukoromelette349
Tejfölös palacsinta349
Királypalacsinta349
Sonkáspalacsinta349
Omelette tepsiben350
Omelette tálban350
Lekváros palacsinta350
Túrós palacsinta350
Éléstár
Hordós káposzta351
Tök hordóban352
Fehérrépa hordóban352
Eczetes ugorka352
Ugorka sósvízben télire353
Ugorkasaláta353
Zöld bab353
A gombákról354
Champignon354
Szarvasgomba354
Kevert zöldség angol módon355
A szárított főzelékről355
Gőzben főtt főzelékről355
Paradicsomalma gőzben355
Paradicsom más módon355
Paradicsomlekvár356
Paradicsom sósvízben356
Czéklarépa356
Zöldséget homokba rakni356
Káposzta karfiól hómokban356
Irósvajat eltenni357
Irósvajat, ha kesernyés, megjavítani357
Sertéshájat írósvajnak készíteni357
Zsírt az avasodástól megőrizni357
Sonkát besózni358
Szalámi készítése358
Hogyan kell tojást soká eltartani359
Mézet eltartani359
Juhturó készítése359
Jó szappan készítése360
Padlófénymáz kemény padlóhoz362
Fénymáz puha padlóhoz362
Lack puha padlóhoz363
A fölszeldelésről364
Borjúczomb365
Borjúfrikandó365
Borjúvesés365
Borjúfej fölszeldelése366
Malacz fölszeldelése366
Sódar fölszeldelése367
Ürüczomb368
Marha- vagy angolsült368
Beuf a la mode368
Vesepecsenye368
Rostélyos368
Sült csibe368
Kappan369
Pulyka369
Liba370
Kácsa371
Szarvasczomb371
Őzcomb371
Vadsertésfej371
Sült nyúl371
Fáczán372
Szalonka372
Fenyőmadár372
Halak372
Tengeri rák373
Torták373
Az étlap készítéséről374
Függelék. Házi czukrászda
Finom élesztős sütemények
Finom kugelhupf383
Fölvert kugelhupf384
Dagasztott kugelhupf384
Lengyel kugelhupf484
Franczia kugelhupf385
Angol pereczek385
Bécsi patkók385
Finom mákos patkó386
Kőtt pereczek386
Mazsolás patkó387
Mandulás kenyér387
Mandulás czipók387
Mazsolás szeletek387
Apró megmetszett czipócskák388
Ánizsos fánkocskák388
Köménymagos fánkocskák388
Karlsbadi pereczek389
Gráczi kétszersült389
Pozsonyi kétszersült389
Gyümölcskeményér390
A torták
A tortákról általában397
Marasquinótortó399
Angol torta399
Irósvajas levelestortabefőtt gyümölcscsel400
Piskótatorta400
Piskóta levelestorta tejhabban401
Franczia csokoládétorta401
Mogyorótorta401
Laskatorta402
Napoleontorta402
Almástorta403
Morzsatorta403
Főtt-torta403
Linczertorta404
Habart mandolatorta404
Kenyértorta405
Dióstorta405
Meggytorta406
Burgonyatorta406
Czukortorta406
Habtorta tejhabbal töltve407
Aprótorta gyümölcscsel407
Pirított torta408
Puncstorta408
Cremetorta408
Macaronitorta409
Piskóta cremetorta409
Csokoládé cremetorta409
Vaniliás cremetorta409
Narancs cremetorta410
Tejhabtorta szamoczával410
Spanyolszéltorta tejszínhabbal410
Spanyolszéltorta mandolával410
Ostyák és szeletek
A híg tésztáról411
Tejfölös hollandi ostya411
Flamandi ostya411
Bécsi ostya412
Közönséges ostya412
Ostya borral412
Szász ostya412
Mandulás ostya413
Vaniliás gyaluforgács 413
Összehajtott ostya413
Vágott mandulaostya413
Mandulatáska414
Mandulás szeletek414
Teaszeletek415
Csokoládészeletek415
Földieper-szeletek vagy koczkák416
Czitromszeletek416
Apró czukorsütemények és czukorkák
Linczi tortácskák, szeletek417
Piskótafánkocskák csokoládéconservvel417
Piskótafánkok tejszinhabban418
Csokoládécsókocskák418
Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval419
Mandolacsók419
Apáczafánkocskák419
Franczia kétszersült420
Viktória sandwitsches420
Mandolás ívek420
Dióscsókocskák420
Gesztenye-sütény421
Női szeszélyek421
Mandulás pereczek421
Tejhabban töltött lepények421
Mézes kalács421
Dariolok422
Dariolok kávéval422
Indiai fánkok tejhabbal422
Franczia rumos fánkocskák423
Töltött spanyolszél-tortácskák423
Birsalma-tortácskák423
Püspökkenyér424
Finom orosz tészta424
Csokoládé-kenyér424
Tiroli kenyér425
Álszalámi425
Tortácskák425
Baraczk-fánkocskák426
Czukros mandula426
Mandula piritva426
Szalon czukorkák427
Csokoládé-czukorkák427
Kávé-czukorkák427
Narancs- és czitrom-czukorkák427
Vanilia czukorkák427
Marasquinó-czukorkák427
Mogyoró-czukorkák427
Crémek, tejhabok, kocsonyák
Vaniliás creme429
Kávés creme430
Franczia creme csokoládéval430
Franczia creme kávéval431
Franczia creme teával431
Franczia baraczk-creme431
Dió-creme431
Punsch-creme432
Borított málna királynői módon432
Bajor creme vaniliával432
Bajor creme mogyoróval433
Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre433
Földieper-kocsonya (vegyített)433
Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej434
Csíkos mandula-kocsonya435
Narancs-kocsonya435
Kavart creme marhavelővel436
Kavart creme pirított mandulával436
Tejhab színezve436
Tejhab földieperrel437
Fagylalt-creme mandulával437
Édes kocsonya friss ibolyából437
Szamócza-kocsonya438
Cseresznye-kocsonya438
Köszméte-kocsonya438
Narancs-kosárkák narancskocsonyával438
Csíkos narancs-kocsonya439
Fagylaltok
A fagylaltról általában 441
A tejes fagylaltakról
Vanilia-fagylalt442
Csokoládé-fagylalt442
Kávé-fagylalt442
Pörkölt czukor-fagylalt443
Smankerli-fagylalt443
Smankerli-fagylalt másképen443
Fagylalt malaga-borral444
Mogyoró fagylalt444
Mandola-fagylalt444
Pörkölt mandola-fagylalt444
Marasquinó-fagylalt444
Tejsűsűs fagylalt málnával445
Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal445
Thea-fagylalt445
A gyümölcs-fagylaltakról
Szamócza-fagylalt445
Málna - fagylalt445
Baraczk fagylalt445
Kajszinbaraczk-fagylalt446
Narancs-fagylalt446
Czitrom-fagylalt446
Ananász-fagylalt446
Meggy-fagylalt446
Ribizke-fagylalt446
Almafagylalt447
Körtefagylalt447
Vanilialé fagylalt bécsiesen447
Tutti-fruttifagylalt447
Baraczkfagylalt muskolályborral447
Málnafagylalt marasquinóval447
Narancsfagylalt megygyel447
Puncsfagylalt448
Sorbet ananaszból champagneivel448
Vaniliafagylalt megygyel keverve448
Csokoládé-, szamócza- és mandulafagylalt csíkokban448
Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből448
Alakban készült fagylaltról
Gyümölcskosár fagylaltból449
Galambok fonalas czukorfészekben450
Csokoládéfagylalt450
Fagylalt márványalakban451
A kompótokról
Szamóczakompót452
Málnakompót és ribizkekompót452
Baraczkkompót452
Cseresznyekompót453
Almakompót453
Portugali almakompót453
Almakompót geléevel453
Narancskompót453
Gesztenyekompot454
Almamarmelade454
Vegyes kompót454
A befőzött gyümölcsről
Lekvárok és szörpök
Szamóczalekvár456
Ribizkegelée456
Cseresznyeszörp456
Málnaszörp456
Baraczkmarmelade456
Birsalmamarmelade457
Birsalmagelée457
Csipkerózsalekvár457
Csipkerózsa nyersen457
A gőzben főtt gyümölcsről
Köszméte (piszke) gőzben457
Baraczk gőzben458
Őszi baraczk gőzben458
Szilva gőzben458
Meggy gőzben458
A czukorban főtt gyümölcsről
Köszméte czukorban459
Ribizke czukorban459
Fekete dió459
Fehér dió459
Zöld baraczk czukorban460
Meggy czukorban460
Cseresznye, som, málna és szeder czukorban 460
Reine claude460
Egres czukorban460
Zöld füge czukorban460
Muskotály körte czukorban461
Sárga dinnye czukorban461
Görög dinnye czukorban461
Csipkerózsa czukorban461
Birsalma czukorban461
Zöld mandola czukorban461
Ananász, czukorban462
Berkenye czukorban462
Spanyol meggy eczetben betegnek462
Rumos gyümölcs462
Cseresznye pálinkában463
A gyümölcssajtokról
Birsalmasajt, barna463
Birsalmasajt, fehér463
Piros birsalmasat463
Baraczksajt463
Csipke gyümölcssajt464
Az aszalt gyümölcsről
Aszalt baraczk464
Aszalt meggy464
Lapított körte464
Aszalt szilva dióval464
A candirozott gyümölcsről464
Az italokról
Meleg italok
Meleg puncs466
Angol puncs466
Égett bor466
Püspök-bor467
Grog467
Meleg limonádé467
Lengyel tea467
A kávé készítéséről467
Teafőzés468
Csokoládé468
A hideg italokról
Király-puncs468
Cardinál469
Sillebub469
Málna-limonádé469
Narancs-limonádé469
Közönséges limonádé469
Cseresznye-limonádé469
Mandulatej470
Árpalé470
A szeszek készítéséről
Ánizs likör470
Vanilia likör470
Vespretto-likör470
Gyümölcs-likör471
Eczet készítése
Szagosfű-eczet471
Rózsa-eczet471
Törköly-eczet471
Málna-eczet471
Tárkony-eczet472
Gyümölcs-eczet472
Főtt bor készítése472
Rácz ürmös készítése472
Finom pezsgő készítése473
Mustár készítése473
A czukor tisztításáról általánosan
A czukorfőzésről474
A darabos kristályczukorról476
Fehér darabos jégczukor476
Piros darabos czukor476
Az illatos czukorról
Vaniliás czukor476
Narancs-czukor477
Kávés czukor477
Rózsa-czukor477
A czukormázról
Fehér kevert hideg máz
Piros máz477
Barna máz477
Zöld máz478
Sárga máz478
Hideg conserv-máz marasquinóval478
Narancs-máz478
Csokoládé máz478
A konyhában alkalmazott festékekről
Ibolyakék479
Álkörmös479
Parajzöld479
Rózsalé479
Cochenille czukorral479
Sáfrán-szín480
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem