A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar konyha ízei

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szig-Tim Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 282 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-86353-9-8
Megjegyzés: 2. átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyv első fele recepteket tartalmaz, válogatást a magyar konyha régi ételeiből és olyanokat, amelyeket ma főzünk vagy főzhetnénk, amelyek elkészítésére majd éppen e könyvből szán időt. Igen... Tovább

Előszó

A könyv első fele recepteket tartalmaz, válogatást a magyar konyha régi ételeiből és olyanokat, amelyeket ma főzünk vagy főzhetnénk, amelyek elkészítésére majd éppen e könyvből szán időt. Igen időt, mert hiszen a magyar konyha ételei talán azért is váltak egysíkúvá, sablonossá, a régi vagy XX. század elején még meghatározó, ízgazdag és változatos ételkészítési módok azért is szorultak háttérben, mert sok minden elvonja, akadályozza a ma emberét abban, hogy a főzésre megfelelő időt szánhasson. A szerző erről a problémáról, a könyv második részében a mai magyar konyhát a nemzetközi, illetve világkonyhákkal összehasonlítva, igencsak gondolatébresztő, rövid elemzést ad. Bizonyára meglepő lesz sokak számára, hogy a magyar konyha, amelyről a köztudatban belföldön és külföldön egyaránt az a "kézlegyintéssel felérő" vélemény alakul ki, hogy zsíros, nehéz, hizlaló ételek jellemezték és jellemzik, cáfolatot kapnak e könyv keretei között is. A negatív véleményekkel szemben találkozhatunk a XVI-XVIII. századi magyar és erdélyi konyha néhány szöveghű receptjével (és ezek nem kiragadott példát jelentenek) is, több új recepttel, valamint sokak által ismert és főzött étel elkészítési módjának kisebb-nagyobb mértékben, az egészséges táplálkozás következményeihez igazodó megújított változatával. Vissza

Fülszöveg

Ebben a szakácskönyvben a magyar konyha ételeinek színe-javát jelentő 300 receptet találja meg.
Egyetlen egy színes ételfotó sem szerepel benne, mert nem díszítéssel, hanem tartalmának hasznosságával szeretnénk felkelteni érdeklődését a könyv iránt.
Megtalálhatók a receptek között hagyományos magyar ételek, régi receptek mai elkészítési módjainak leírása és újonnan alkotott ételek egyaránt. A könyvet a főzésben, sütésben kevéssé járatosak, meg a bonyolultabb, ínycsiklandó ételek elkészítésére vállalkozók is jól használhatják, ötleteket meríthetnek belőle.
Akár a hétköznapok egyszerűbb ételeit készíti, akár ünnepi alkalmak, családi, baráti összejövetelek fogásait és akkor is, ha valami egészen különleges ételsorral szeretni asztali örömöket elérni, ebből a könyvből segítséget kap.
Könnyen áttekinthető, betűrendes ételmutató segíti az eligazodást a receptek keresésében. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a fő ételcsoportok rendszerében tartalmazza a könyv az ételek elkészítési... Tovább

Fülszöveg

Ebben a szakácskönyvben a magyar konyha ételeinek színe-javát jelentő 300 receptet találja meg.
Egyetlen egy színes ételfotó sem szerepel benne, mert nem díszítéssel, hanem tartalmának hasznosságával szeretnénk felkelteni érdeklődését a könyv iránt.
Megtalálhatók a receptek között hagyományos magyar ételek, régi receptek mai elkészítési módjainak leírása és újonnan alkotott ételek egyaránt. A könyvet a főzésben, sütésben kevéssé járatosak, meg a bonyolultabb, ínycsiklandó ételek elkészítésére vállalkozók is jól használhatják, ötleteket meríthetnek belőle.
Akár a hétköznapok egyszerűbb ételeit készíti, akár ünnepi alkalmak, családi, baráti összejövetelek fogásait és akkor is, ha valami egészen különleges ételsorral szeretni asztali örömöket elérni, ebből a könyvből segítséget kap.
Könnyen áttekinthető, betűrendes ételmutató segíti az eligazodást a receptek keresésében. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a fő ételcsoportok rendszerében tartalmazza a könyv az ételek elkészítési leírását.
A könyv második része a gasztronómia, a világkonyhák történeti áttekintését adja. Ebben a részben egy igen kritikus hangvételű írás szól a magyar konyha nemzetközi és hazai népszerűsége visszaesésének okairól. Célja azonos, mint a közreadott recepteknek. Minél több embert megnyerni annak, hogy ízletes, nem túl drága hozzávalók felhasználásával, a magyar konyhát jellemző ételeket készítsék és fogyasszák.
A mű záró része a Magyar konyha új ízei gabonákból címmel az egészséges táplálkozásról hasznos tudnivalókat és natúrkonyhai recepteket tartalmaz. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem