A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
A könyv első fele recepteket tartalmaz, válogatást a magyar konyha régi ételeiből és olyanokat, amelyeket ma főzünk vagy főzhetnénk, amelyek elkészítésére majd éppen e könyvből szán időt. Igen...
Tovább
Előszó
A könyv első fele recepteket tartalmaz, válogatást a magyar konyha régi ételeiből és olyanokat, amelyeket ma főzünk vagy főzhetnénk, amelyek elkészítésére majd éppen e könyvből szán időt. Igen időt, mert hiszen a magyar konyha ételei talán azért is váltak egysíkúvá, sablonossá, a régi vagy XX. század elején még meghatározó, ízgazdag és változatos ételkészítési módok azért is szorultak háttérben, mert sok minden elvonja, akadályozza a ma emberét abban, hogy a főzésre megfelelő időt szánhasson. A szerző erről a problémáról, a könyv második részében a mai magyar konyhát a nemzetközi, illetve világkonyhákkal összehasonlítva, igencsak gondolatébresztő, rövid elemzést ad. Bizonyára meglepő lesz sokak számára, hogy a magyar konyha, amelyről a köztudatban belföldön és külföldön egyaránt az a "kézlegyintéssel felérő" vélemény alakul ki, hogy zsíros, nehéz, hizlaló ételek jellemezték és jellemzik, cáfolatot kapnak e könyv keretei között is. A negatív véleményekkel szemben találkozhatunk a XVI-XVIII. századi magyar és erdélyi konyha néhány szöveghű receptjével (és ezek nem kiragadott példát jelentenek) is, több új recepttel, valamint sokak által ismert és főzött étel elkészítési módjának kisebb-nagyobb mértékben, az egészséges táplálkozás következményeihez igazodó megújított változatával.
Vissza
Fülszöveg
Ebben a szakácskönyvben a magyar konyha ételeinek színe-javát jelentő 300 receptet találja meg.
Egyetlen egy színes ételfotó sem szerepel benne, mert nem díszítéssel, hanem tartalmának hasznosságával szeretnénk felkelteni érdeklődését a könyv iránt.
Megtalálhatók a receptek között hagyományos magyar ételek, régi receptek mai elkészítési módjainak leírása és újonnan alkotott ételek egyaránt. A könyvet a főzésben, sütésben kevéssé járatosak, meg a bonyolultabb, ínycsiklandó ételek elkészítésére vállalkozók is jól használhatják, ötleteket meríthetnek belőle.
Akár a hétköznapok egyszerűbb ételeit készíti, akár ünnepi alkalmak, családi, baráti összejövetelek fogásait és akkor is, ha valami egészen különleges ételsorral szeretni asztali örömöket elérni, ebből a könyvből segítséget kap.
Könnyen áttekinthető, betűrendes ételmutató segíti az eligazodást a receptek keresésében. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a fő ételcsoportok rendszerében tartalmazza a könyv az ételek elkészítési...
Tovább
Fülszöveg
Ebben a szakácskönyvben a magyar konyha ételeinek színe-javát jelentő 300 receptet találja meg.
Egyetlen egy színes ételfotó sem szerepel benne, mert nem díszítéssel, hanem tartalmának hasznosságával szeretnénk felkelteni érdeklődését a könyv iránt.
Megtalálhatók a receptek között hagyományos magyar ételek, régi receptek mai elkészítési módjainak leírása és újonnan alkotott ételek egyaránt. A könyvet a főzésben, sütésben kevéssé járatosak, meg a bonyolultabb, ínycsiklandó ételek elkészítésére vállalkozók is jól használhatják, ötleteket meríthetnek belőle.
Akár a hétköznapok egyszerűbb ételeit készíti, akár ünnepi alkalmak, családi, baráti összejövetelek fogásait és akkor is, ha valami egészen különleges ételsorral szeretni asztali örömöket elérni, ebből a könyvből segítséget kap.
Könnyen áttekinthető, betűrendes ételmutató segíti az eligazodást a receptek keresésében. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a fő ételcsoportok rendszerében tartalmazza a könyv az ételek elkészítési leírását.
A könyv második része a gasztronómia, a világkonyhák történeti áttekintését adja. Ebben a részben egy igen kritikus hangvételű írás szól a magyar konyha nemzetközi és hazai népszerűsége visszaesésének okairól. Célja azonos, mint a közreadott recepteknek. Minél több embert megnyerni annak, hogy ízletes, nem túl drága hozzávalók felhasználásával, a magyar konyhát jellemző ételeket készítsék és fogyasszák.
A mű záró része a Magyar konyha új ízei gabonákból címmel az egészséges táplálkozásról hasznos tudnivalókat és natúrkonyhai recepteket tartalmaz.
Vissza
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.